banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jul 2015, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
dinGospo1 je napisao:
veteran 1987 je napisao:
blaf77 je napisao:
Obici semafor. Hm, gdje si to vidio?

Vidio u normalnim zemljama.
Traka za desno odvojena malim pjesackim ostrvom regulisana znakom izlazak na put prvenstva prolaza. Za koju nevrijedi semafor. Tako bi bila protocna non stop.

Pa u cemu je razlika, svakako imas uslovno zeleno, pjasake moras pustiti i u jednom i u drugom slucaju.

Mislim da nisi razumio. Ta traka je trebala obici semafor i biti produzena i na ovu ulicu kao traka za ubrzanje. Trebalo je samo pomjeriti pjesacku i stazu za bicikle. A sve je to u vlasnistvu grada tako da bi sve bilo i jeftino. Ali sta ce raditi sledece godine

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2015, 14:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Maj 2013, 00:02
Kontao sam da mislis na nesto kao kod male stanice, sto dodje isto kao semafor sa ostrvom. Jest to bolje rijesenje, ali pitanje da li bi bilo prostora. Otisla bi biciklisticka vjerovatno sto je meni licno bezveze. Cisto sumnjem da bi univerzitet pristao da uvuce ogradu. Jbg tako je kako je. Ako neko cita iz opstine, sledecu traku sredjujte na tranzitu :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Da ne nacinjem novu temu sinoc se setkam kraj bolnice i dodjem do kruznog toka i gle pameti pomjeraju pjesacki tacno 2m prema gimnaziji (o namjeri gradskih otaca citao u glasu par dana ranije) nevjerovatno samo da bi neko uzeo 25000km.....kao preblizu je pjesacki kruznom toku......van pameti......da su ga pomjerili 10m pa i razumijem ali 2m......kad dolazis na kruzni usporavas voznju , u kruznom vozis malom ili dozvoljenom brzinom i pripremas se za izlaz iz kruznog opet sa malom brzinom.....e sad sta im znace ta 2m nije mi jasno sigurnost pjesaka ili auta u kruznom toku ako ima koji strucnjak da nam to objasni ....2m da nije istinito bilo bi zalosno.....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 01:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
u Vrbanji opet napravili ostrvo kod skretanja za groblje. 5x preuredjuju u 2-3 godine

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 06:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
motozeljo je napisao:
Da ne nacinjem novu temu sinoc se setkam kraj bolnice i dodjem do kruznog toka i gle pameti pomjeraju pjesacki tacno 2m prema gimnaziji (o namjeri gradskih otaca citao u glasu par dana ranije) nevjerovatno samo da bi neko uzeo 25000km.....kao preblizu je pjesacki kruznom toku......van pameti......da su ga pomjerili 10m pa i razumijem ali 2m......kad dolazis na kruzni usporavas voznju , u kruznom vozis malom ili dozvoljenom brzinom i pripremas se za izlaz iz kruznog opet sa malom brzinom.....e sad sta im znace ta 2m nije mi jasno sigurnost pjesaka ili auta u kruznom toku ako ima koji strucnjak da nam to objasni ....2m da nije istinito bilo bi zalosno.....

Ima veze sa našim sugrađanima bez mozga, kad se izlazi iz kružnog pa čep na pješačkom, niko ne kruži u istom već stoje i prave kolaps :-) naravno tu je i uzimanje para, slažem se da je bar 10 m, pa ajde, al treba i dogodine pomjeriti 2m.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 10:48 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Kuda treba da se kruzi...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka

Da bi zatvorio kruzni dovoljna su dva ili tri neobavjestena vozaca a takvih uvijek ima za volanom...bas vidjeh ovo u Vrbanji.....sega od ostrva vjerovatno ga napravise ds nam gradjani ostave visak osovina ili polu osovina......koji krelci rade u gradskoj upravi.....a i ovo kod gimnazije ce ponovo pomijerati za 2m ujesen kad nekome zatrebaju pare samo bit ce skuplje odb25000km i garant ce da radi mgmind.....a oni inace sve rade......

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka

Ja stvarno nevidim gdje je problem sa ovim ostrvom. Obiljezeno je znakovima izvedeno iz krivine trake su dovoljne sirine. Ostrvo je izgradjeno da zastiti ove koji skrecu lijevo prema groblju iz pravca bl. Kad groblje proradi ocekivati je pojacan peomet ka i iz groblja

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka

Problem sa ostrvom je sto je u proslostj bilo udesa i to ohoho....e sad zasto je bilo udese pitnje je ....pijanstvo,nepaznja, velika brzina,ili gremlini pitanje je sad......licno kao vozac to ostrvo vidim kao prepreku na putu.....da ne ulazim u detalje i prepirke ako se nesto u proslosti nije pokazalo kao dobro rjesenje zasto se insistira na tome i dalje......zar nije bilo nesto drugo moguce napraviti.....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka

Uostalom napraviti ostrvo na pravcu je ludost a kamoli u krivini ma kako ona dobro bila uradjena,obiljezena, osvijetljena je po meni LUDOST......vidjet cemo za par mjeseci koliko ce biti belaja.....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka

To ostrvo je napravljeno da zastiti one koji skrecu ka groblju i fizicki ih stiti. Tako su trubili i o onim betonskim blokovima na a putu te netreba te skupo. A evo pokazalo se da sluzi svrsi nema.. Skoro se prevrnuo autobus pun putnika i ti blokovi su ga je zadrzali da neode u suprotni smijer. Zamislite da je naisao kamion u tom trenutku sta bi bilo.
Zato kazem da ovom rjesenju treba dati sansu da pokaze sluzi li svrsi. A mislim da ce sluziti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Betonski blokovi ne sluze nicemu. Samo su oprali pare na njima. Put je osjetno suzen. U sredini je mogao ici jedan red s unutrasnjim kanalom za odvod vode. Oni naravno pukli dva, sto vise to bolje. Sto se tice busa, ako mislimo na isti, taj se prevrnuo upravo zbog blokova, naisao na blokove sa desne strane poslije prijedorske.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka

dinGospo1 je napisao:
Betonski blokovi ne sluze nicemu. Samo su oprali pare na njima. Put je osjetno suzen. U sredini je mogao ici jedan red s unutrasnjim kanalom za odvod vode. Oni naravno pukli dva, sto vise to bolje. Sto se tice busa, ako mislimo na isti, taj se prevrnuo upravo zbog blokova, naisao na blokove sa desne strane poslije prijedorske.

Sa kpje strane bi isao kanal sa lijeve ili desne.
Evo experta koji je izracunao da bi jedan red zadrzao autobus.
Ja to gledam ovako. Odkad su postavljene fizicke prepreke niko nije smrtno stradao. A svi znamo koliko je ljudi ostavilo glavu na tom putu. Znaci ulaganje je opravdano. Sad dali je mogao i jedan red neznam mozda. Ipak vjerujwm ovima kojima je to struka jer se vecinom postavljaju 2 reda cak ih napune zemljom da budu jaci

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ne prdi majke ti u ladnu vodu.
Dupli blokovi su prava stvar. Zivim tu na mjestu gdje je godisnje padala jedna mrtva glava. Od kako su postavili blokove smrtno nastradalih nema.
Jedan primjer od skoro. Frajer je sa kombijem isao iz laktasa il je bio pjan ili zaspao, popeo se na onu zastitnu ogradu prekinuo stub od rasvjete i bacilo ga na delta blokove. Prvi red ladno pomjerio do drugog reda koji je ipak uspio da ga zadrzi da ne probije na drugu traku.
I par trenutaka poslije udesa (slucajno sam se zadesio tu kad se to desilo) prodje frajko sa x5 brat bratu preko 160. Da nije bilo drugog reda blokova i da je probio u suprotnu traku bilo bi mrtvih glava ko u prici. Ovako ovaj prodje samo sa razbijenom lobanjom.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Jel trebao neko da pogine da se vidi da se ona idiotarija od naplatnih kućica mora maknuti ako se već neće koristiti?

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... nin/315001

Vidjela sam ovo oko 23:15, prestrašno.

Poslednji put menjao Najgora dana 12 Jul 2015, 16:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@veteran
Blok je mogao ici na kanal, ne sa strane. Ima luk na dnu i doslovno formira cijev sa kanalom, a sa strane su propusti za kupljenje vode. Bio bi malo siri od ovog sad ali opet bi bio uzi od dva reda. Veci blok, a samim tim i tezi bi odradio posao ali aj nek bude...
@richa
Kolega ako ne znas na normalan nacin, nemoj nikako, molim te.
Ne zivis jedini tu. Blokovi poslije prijedorske s desne strane su vec digli par auta i konstantno prave sranje. Bio je na forumu onaj passat koji se digao na red blokova, bas tu gdje se prevrnuo bus. To si zaboravio navesti. Jedan jaci red bi bio dobar kompromis. Pitanje koliko su se pitali strucnjaci a koliko proizvodjac blokova, da ne navodim sad nikog.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam ja tog zaboravio. Lik je bio cuga i kako je on zavrsio na krovu ni on sam ne zna. Da nije bilo blokova mozda bi i kod mene zavrsio u dvoristu ili ubio nekog sa strane.
Dole kod sledeceg nadvoznaka su redovno prelijetali u drugu traku i ubijali i sebe i druge. Ja sam ti naveo primjer gdje da nije bilo drugog reda bi sigurno bilo veceg sranja nego sto je bilo.
Blokovi su spasili potencijalno jedan zivot i to je dovoljno da im se opravda svrha. Jedan red, da je ne znam kakav, ne moze da zaustavi bus, kombi, kamion ili neko teze teretno vozilo. Ovako postoji daleko veca mogucnost da ne dodje do sranja.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izmedju ostalog kenjalo se da ce to biti bob staza i slicno pa prodjose zime niko problema nije imao. I ne znam sto je usko. Ako se mogu mimoici dva kamiona ja ne vidim problem. Nije autoput.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Svi ste u pravu, ali smanjite malo emocije. Nemam živaca da editujem negu ću da obrišem sve po redu.
U zdravlju 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 16:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Gledam Djokovica trenutno, ne zamjerite :)
Kako god, blokovi su tu, mozda je moglo i bolje a mozda i ne.
Kucice ne treba ni komentarisati, mislim da su cak postavljene bez zakonskog osnova, sto dovoljno govori...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]