banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 14:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2005, 03:00 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2005, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Sve si ovo fino napisao i izracunao i sve je tacno. Samo zasto su ta djeca gladna? Zasto bi Amerikanci hranili tu djecu? Da li ti znas kako tesko rade ti Amerikanci da bi tako bili debeli? Samo da napomenem, ne branim Amerikance i ne odobravam to sto rade, i to na sta oni trose svoj tesko zaradjeni novac nema veze sa ovlikim brojem gladnih na planeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2005, 19:40 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 15:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Dove je napisao:
Sve si ovo fino napisao i izracunao i sve je tacno. Samo zasto su ta djeca gladna? Zasto bi Amerikanci hranili tu djecu? Da li ti znas kako tesko rade ti Amerikanci da bi tako bili debeli? Samo da napomenem, ne branim Amerikance i ne odobravam to sto rade, i to na sta oni trose svoj tesko zaradjeni novac nema veze sa ovlikim brojem gladnih na planeti.

Nemogu da vjerujem da neko moze da izjavi nesto ovako, vjerovatno zbog ljudi kao ti ,gladni ljudi postoje na ovoj zemaljskoj kugli, kako uvjek postoji hrana za bacanje a nikada za davanje gladnima, sta ti mislis? Ne zelim da generalizujem jer ja isto tako zivim na zapadu i gledam gmad kako je pohlepljiva sebicno skrta i odvratna, ali bar ih ne podrzavam, nemogu da vjerujem da ti kazes - zasto bi Amerikanci davali hranu tim ljudima, ---zasto ne??? Micelenius je i previse dobro objasnio zasto. Samo mi se muci nacin na koji ti ponizavas ljude koji su ni krivi ni duzni vec manje srecniji od tebe, i kojima pomoc istinski treba. Pa, kako bi se ti osjecao/la da si ti jedan od njih, sigurno bi imao drugacije misljenje tad,, siguran sam. Molim te oprosti mi sto sam okrutan ali , na ovakve teme, pogotovo oni ljudi koje veze nemaju o teskom zivotu kada pocnu da sude i donose zakljucke o necemu sto nemaju pojma bolje da ih zaobidju,jer se istinski prave budalom, izvini Dove jos jednom ali ovo je totalna propast od komentara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Micelijuse, opet sa statistikama. :lol: Shto se Amerikanaca tiche, ja ti rekoh da oni nikad nece nikog nahraniti. (osim sebe, naravno)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 17:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Al' me iznapadoste, ccccc. Cini mi se da me niste bas najbolje razumijeli. Ne kazem ja da u redu sto su Ameriaknci ovako debeli a ova djeca u Africi gladan (neko treba biti lud da tako nesto kaze). Sta sam ja htjela da kazem da Amerikanci i zpadni svijet nije jedini krivac za to i oni dosta pomazu da se to rijesi. A da Amerikaci tesko zaradjuju svoj novac, to je tacno, ne pada im nista s neba a da zive od necijeg tudjeg rada ni to nije istina.

Mr X, Amerikanci i te kako pomazu druge (ne govrim o valdinoj politici negoo obicnom svijetu kao sto smo ti i ja) i uopste nisu sebicna i pohlepljiva gamad kako ih ti nazva. Ja ne znam sta ti ocekujes da oni urade da se pomogne tom gladnom narodu kad oni sami sebi ne zele pomoci (opet mislim na vladu i valdajucu strukturu), kad im ja vlada korumpirana i bilo koju pomoc da bilo ko posalje ne dodje do onih kojima najvise treba. Ne volim cuti kad je samo jedna strana kriva. Jos jedna stavr (kako kaze nas narod): jaci tlaci - uvijek bilo i uvijek ce biti, svidjelo se to nama ili ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 17:29 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
DOVE Ma ne, nije bio cilj da iznapadamo nikog, iskreno, vec da iznapadamo nacin na koji si se izrazila, ja jos jednom se izvinjavam ako te moj komentar ucinio da se osjecas lose il slicno. Pobuna je nastala onda kad, je tvoj komentar opozirao, mi svi svjesno znamo kakve su Amerikanci stetocine na zemaljskoj kugili, i jos, ne uzimaju odgovornost za ono sto urade! Okay, postoje naravno pozitivne stvari koju ini rade,(tj. svi smo mi stetocine, oni samo malo vece) ali ni jedna da ne ide u njihovu korist, i naravno da ljudi koji hoce JOS JOS JOS su gmadi, za mene bili i uvjek bit ce, ja sam inace veliki protivnik materijalizma, ( a nije li ovaj svjet materijalan, velko auto , velika kuca etc) i naravno de se sramotim jer jer ja imam predobar zivot koji ne zasluzujem. Veoma skroman, ali u poredjenju sa pojedinim ljudima, predobar, jednu stvar koji nikad ne bih uradio je imao novca i previse dok ljudi umiru za jedan dolar, za aspirin, a mi uvjek govorimo- ma , ko ce im pomoci, nemozemo mi spasiti svjet???Ma, sto bi im pomogli, ? Ergh jezim se od ovakve pomisli da ljudsko bice moze da ima tako malo osjecaja za drugo humano ljudsko bice,! Isto kao sto izazivamo globalno zagrijavanje, tako sto svaki pojedinac zaboravi iskljuciti svjetlo u kupatilu, tako i jedan covjek moze napraviti razliku ucestvovajuci u pomoci ovim ljudima. Siromasni smo mi ljudi u srcu, e to je bol! Mi bi svi samo NAMA, a za ostale , koga briga ne poznajemo ih ionako, nebitni su?Pa, ja ne mislim tako, zao mi je !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 17:35 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 18:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Dove je napisao:
A da Amerikaci tesko zaradjuju svoj novac, to je tacno, ne pada im nista s neba a da zive od necijeg tudjeg rada ni to nije istina.

Ni ja se neću složiti s ovim.
Znaš li da SAD raspolažu sa preko 50% planetarnih resursa?
Kako to da jedna jedina država raspolaže sa tolikim bogatstvom?
Zašto SAD imaju vojsku u svakom kutku planete?
To se zove neokolonijalizam.
Najprije izazovu rat i sukobe i onda za jeftine pare pokupuju preduzeća.
Države bivše Jugoslavije ne smiju više da koriste svoje oružje (ispravno i upotrebljivo) niti ga smiju prodati, jer je "želja" SAD da se to oružje uništi, da bi navedene države novo oružje kupile od njih, iako narod nema šta da jede.
Misliš li da SAD da i jedan dolar, ako za njega neće dobiti dva?
Jesi li čula za projekat "hrana za naftu"?

Prema tome, ta priča da Amerikanci ne žive na račun drugih nema smisla.

Evo jedna interesantna statistička priča:
Citiraj:
COVECANSTVO KAO SELO OD STO STANOVNIKA

Kada bismo mogli celokupno covecanstvo svesti na selo sa stotinu
stanovnika, a postujuci proporcije svih postojecih naroda sveta, selo bi
bilo ovako sastavljeno:

57 Azijata
21 Evropljanin
14 Amerikanaca (severnih i juznih)
8 Afrikanaca

52 bi bile zene
48 muskaraca

70 ne-belaca
30 belaca

70 ne-hriscana
30 hriscana

89 heteroseksualaca
11 homoseksualaca

6 osoba bi posedovalo 59% celokupnog svetskog bogatstva i svih 6 bi bili iz
Sjedinjenih Drzava

80 bi zivelo u kucama bez osnovnih uslova stanovanja

70 njih bi bilo nepismeno

50 bi bilo neishranjeno

1 bi umirao
1 bi se radjao

1 bi imao kompjuter

1 (da, samo 1) bi imao univerzitetsku diplomu

Ako se posmatra svet u svetlu ovih podataka - potreba prihvatanja,
razumevanja, saosecanja i edukacije postaje ocigledna.

Razmislite i o ovome:
Ako ste se jutros probudili zdraviji no bolesniji, sretniji ste od milion
ljudi koji nece docekati iducu nedelju.

Ako nikada niste osetili opasnost bitke, usamljenost, zarobljenistvo,
agoniju mucenja, ugrize gladi, sretniji ste od 500 miliona stanovnika ovog
sveta.

Ako mozete otici u crkvu bez straha da vam prete, hapse vas, muce ili
ubiju, sretniji ste od 3 MILIJARDE ljudi ovoga sveta.

Ako u vasem frizideru ima hrane, na vama odece, nad glavom imate krov i
krevet u koji cete leci, bogatiji ste od 75% stanovnika ovog sveta.

Ako imate racun u banci, novac u novcaniku i nesto sitnisa u nekoj kutiji
ili zdelici, pripadate medju 8% dobrostojecih ljudi na svetu.

Ako su vam roditelji jos zivi, a usto jos uvek u braku, spadate medju
zaista retke osobe, cak i u SAD i Kanadi.

Ako mozete procitati ovu poruku, upravo ste dvostruko blagosloveni:

jer je neko mislio na vas i jer ne spadate medju 2 MILIJARDE onih koji ne
znaju da citaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mr.X je napisao:
Okay, postoje naravno pozitivne stvari koju ini rade,(tj. svi smo mi stetocine, oni samo malo vece) ali ni jedna da ne ide u njihovu korist, i naravno da ljudi koji hoce JOS JOS JOS su gmadi, za mene bili i uvjek bit ce, ja sam inace veliki protivnik materijalizma, ( a nije li ovaj svjet materijalan, velko auto , velika kuca etc) i naravno de se sramotim jer jer ja imam predobar zivot koji ne zasluzujem. Veoma skroman, ali u poredjenju sa pojedinim ljudima, predobar, jednu stvar koji nikad ne bih uradio je imao novca i previse dok ljudi umiru za jedan dolar, za aspirin, a mi uvjek govorimo- ma , ko ce im pomoci, nemozemo mi spasiti svjet???Ma, sto bi im pomogli, ? Ergh jezim se od ovakve pomisli da ljudsko bice moze da ima tako malo osjecaja za drugo humano ljudsko bice,! Isto kao sto izazivamo globalno zagrijavanje, tako sto svaki pojedinac zaboravi iskljuciti svjetlo u kupatilu, tako i jedan covjek moze napraviti razliku ucestvovajuci u pomoci ovim ljudima. Siromasni smo mi ljudi u srcu, e to je bol! Mi bi svi samo NAMA, a za ostale , koga briga ne poznajemo ih ionako, nebitni su?Pa, ja ne mislim tako, zao mi je !

Potpuno se slazem sa ovim sto si napisao, mada bih dodala mali komentar na ovo
Citiraj:
naravno de se sramotim jer jer ja imam predobar zivot koji ne zasluzujem
Da li je bas tako? Nisi ti kriv sto imas mogucnosti da tako zivis, vjerujem da radis i posteno zaradis to sto imas. A zar mi svi nismo prokleti i u svemu hocemo vise, jednostavno - ljudska prirorda, dobra ili losa - zavisi.

Not now, John!:

ja govorim o obicnim ljudima koji idu svaki dan na posao, rade po 10h dnevno, trce iz jedne smjene u drugu, zene na trudnicko bolovanje mogu ici samo 6 sedmica.... i da ne nabrajam vise. Ovo o cemu ti govoris skoro da nema veze sa obicnim smrtnikom. Mada ne kazem da to nije istina, ali opet te pitam: da nije Amerika, da li bi bila neka druga zemlja koja bi isto tako radila?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]