banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 10:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 916 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Apr 2015, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
sinip je napisao:
Mr Jack Lumber je napisao:
[spoiler]Najupečatljiviji citat: ,,pucanj u Republiku Srpsku,, (da nije tragedije i Nerdinove i Draganove, a s tim i SVIH NAS, bilo mi smiješno)

Не контам шта некоме није јасно у овом поређењу? Полиција РС је институција РС. Напад на Полицију и то овакав је напад на институције РС а тиме и на РС. Да ли је могуће да име неко ко не конта ово?

Pisala neka muslimanka,šta ti je sad tu čudno.Da je Srbin pucao u Federaciji za nju bi to bio pucanj u BiH itekako...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2015, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
shakal je napisao:
Meni je jasno da se klinci loze, al' da takvu pricu kao na ovoj temi ima stari konj kao sto si ti, e to mi nije jasno...

Старом коњу је пун qрац братсва, јединства, суживота и срања којима нема краја.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2015, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Мени није јасно зашто постоје људи који покушавају да се лафо издигну изнад овог и да буду као неки божански глас разума или шта?

Човјек је ушао у полицијску станицу и пуцао по представницима органа реда, људима који раде у државној служби, у институцијама републике.
Да ли је то напад на РС?

Није пуцао по удружењу алкохоличара, ЛГБТ популацији, обданишту, пуцао је у полицијској станици ка полицији.

П.С.

Давно сам рекао да је овај РКТ идиот, морам да се поновим.
РКТ, ти си јебени идиот.

И да додам.
По узору на "наједмократскију" земљу на свијету можемо отворити Гвантанамо па тамо трпати терористе.
Или можемо као Руси, уколико си терориста, након извршеног напада твоју кућу ће багери сравнити са земљом и твоја породица ће трпити због твојих дјела.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Poslednji put menjao Пеле Мали dana 28 Apr 2015, 23:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2015, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
sinip je napisao:
Mr Jack Lumber je napisao:
[spoiler]Najupečatljiviji citat: ,,pucanj u Republiku Srpsku,, (da nije tragedije i Nerdinove i Draganove, a s tim i SVIH NAS, bilo mi smiješno)

Не контам шта некоме није јасно у овом поређењу? Полиција РС је институција РС. Напад на Полицију и то овакав је напад на институције РС а тиме и на РС. Да ли је могуће да име неко ко не конта ово?

Pisala neka muslimanka,šta ti je sad tu čudno.Da je Srbin pucao u Federaciji za nju bi to bio pucanj u BiH itekako...

Не види се ко је писао, из оног цитата, те тиме и зачуђеност.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2015, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Primjeti se po omaložavanju institucija Srpske,tj vidi se na kilometar ko piše...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2015, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Не мора да значи, имамо и ми таквих мулти-култи гована, на извоз.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2015, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To stoji nema sumnje.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2015, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Još malo komentara
Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2015, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sto se iscudjavate "postovima" PKT-a? Svaki mu je idiotski.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 00:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
shakal je napisao:
Umre siva celija svaki put kad otvorim temu.

P.S. Ako neko cita neka me kontaktira na pp, volio bih se baviti (kontra)obavjestajnim radom. Fizicke karakteristike pogodne za cijelu teritoriju BiH.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 00:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Napad na policiju RS je napad na srpsku drzavu.Kraj price, kome to nije jasno neka se leci.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 02:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Feb 2014, 23:31
_зока je napisao:
Retraderi, znate li uopšte ko je neprijatelj vehabija? Nisu nemuslimani nego muslimani koji ne praktikuju vehabizam. Vas što bi zidove dizali i izvozili na ulice tenkove i helikoptere prvo treba poslati jedno dva mjeseca da čamite u kakvom vlažnom rovu ili zemunici i hranite se solo rižom i cvibakom. Muslimane ste vidjeli samo na slici, a serete kao da ste koridor lično probili.

Postovanje tebi.

Poginulom policajcu spokoj vjecni, porodici saucesce, a ranjenima sto brzi oporavak.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 05:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Znaci, logika ovih ponocnih velikih Srba je ako nisi za zidine i zatvaranje milion Srba u konc logor onda si za bratstvo i jedinstvo i usput se k'o biva foliras sa nekim izdizanjem iznad situacije.

Bravo genijalci! :D

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 06:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
_Krol_ je napisao:
kljuc svega je obavjestajni rad......specijalu imamo,opremljeni su kao i sve slicne jedinice u svijetu,dakle,vrhunski.....nama nedostaje jaka obavjestajna i kontraobavjestajna sluzba....mreza saradnika i dousnika i operativni rad infiltracijom na terenu....samo tako i nikako drugacije se to moze suzbiti u korijenu.....ovako smo prisiljeni da se bavimo posledicama i lizemo rane.....preventivna djelatnost jednostavno ne postoji ili je na vrlo niskom nivou

+1, mada ništa ne bi falilo da je malo brojnija spacijala.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 06:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što? Kad nema posla da mogu brže tabati klince?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 07:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ima posla uvijek, samo ih treba bolje rasporediti. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 07:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Citiraj:
Na osnovu rada jednog od najuticajnijih svetskih intelektualaca, američkog lingviste Noama Čomskog, donosimo vam spisak od deset strategija manipulacije putem medija.

1) PREUSMERAVANJE PAŽNJE

Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumevanju sveta.

2) STVARANJE PROBLEMA
Ta metoda se naziva i “problem-reagovanje-rešenje”. Treba stvoriti problem, da bi deo javnosti reagovao na njega. Na primer: izazvati i prenositi nasilje sa namerom, da javnost lakše prihvati ograničavanje slobode, ekonomsku krizu ili da bi se opravdalo rušenje socijalne države.

3) POSTUPNOST PROMENA

Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, uvoditi je postepeno, “na kašičicu”, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.

4) ODLAGANJE
Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promene je, da ih se najavljuje mnogo ranije, unapred. Ljudi tako ne osete odjednom svu težinu promena, jer se prethodno privikavaju na samu ideje o promeni. Sem toga i “zajednička nada u bolju budućnost” olakšava njihovo prihvatanje.

5) UPOTREBA DEČIJEG JEZIKA
Kada se odraslima obraća kao kad se govori deci, postižemo dva korisna učinka: javnost potiskuje svoju kritičku svest i poruka ima snažnije dejstvo na ljude.Taj sugestivni mehanizam u velikoj meri se koristi i prilikom reklamiranja.

6) BUĐENJE EMOCIJA

Zloupotreba emocija je klasična tehnika, koja se koristi u izazivanju kratkog spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svest zamjenjuju emotivni impulsi (bes, strah, itd.) Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvesnom, pa je kasnije moguće na tom nivou sprovesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili pak izazvati određena ponašanja.

7) NEZNANJE

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod proseka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.

8) VELIČANJE GLUPOSTI

Javnost treba podsticati u prihvatanju prosečnosti. Potrebno je ubediti ljude da je (in, u modi), poželjno biti glup, vulgaran i neuk. Istovremeno treba izazivati otpor prema kulturi i nauci.

9) STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE
Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, usled oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti, ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema.

10) ZLOUPOTREBA ZNANJA
Brz razvoj nauke u poslednjih 50 godina stvara rastuću provaliju između znanja javnosti i onih koji ga poseduju i koriste, vladajuće elite. “Sistem”, zaslugom biologije, neurobiologije i praktične psihologije, ima pristup naprednom znanju o čoveku i na fizičkom i na psihičkom planu.

https://beleznica.wordpress.com/2011/11 ... ovnistvom/

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Sargas je napisao:
hadzidado je napisao:
Bio sam i ja, i dole bih živio samo ako moram. Npr. : Na ulazu u Jerihon te dočekaju ježevi,žica i toranj sa mitraljeskim gnijezdom. Zid kad vidiš dođe ti da plačeš,a isto tako je potpuno normalno vidjeti kompletnu četu vojske sa dugim cijevima na ulici.....
Jebo takav život.

Ma dobro, nije bas toliko lose...
Ja sam se na primjer tamo prijatno osjecao i mislim da bih mogao zivjeti... Bio sam u tri jevrejske porodice u tri grada, Jerusalimu, Tel Avivu i Modiinu...
Ono, živi se sasvim ok, samo što je borba protiv terorista stil života.
Muškarci služe vojsku 3 godine, djevojke 2. Već prije služenja vojske se ide na pripremne kampove za vojsku, svako jutro prije skole trcanje i tako...
Svaki stan i kuca imaju bunker. Očevi u te tri porodice su svi aktivna vojna lica i mislim da ogroman procenat muškaraca zaposlen u vojsci.
Sa jednim od njih sam otisao i do Ereza, neposredno do linije razgranicenja na nekih 500m od granice. U roku od nekoliko minuta su nas dve izvidjacke jedinice pa sam mogao da cujem i njihov ugao...

Uglavnom, treba paziti sta se prizeljkuje...

Ja sam misljenja da ne treba lupati o barikadama, punktovima i ostalim genijalnim idejama... Kontam da se ima i kako i cim zaci po sumnjivim selima u RS i malo uvesti reda. Kontam da fali samo neko ko bi imao muda dati zeleno svjetlo...

Modiin Illit nije u Izraelu nego na okupiranoj Zapadnoj obali gdje Izrael provodi teror nad Arapima zbog vode. Bez obzira koliko se divim Izraelu na tehnološkom napretku ne bih nikada volio da budemo kao Izrael(Izrael veličine nešto veće od Slovenije gdje oko 50% zemlje čini pustinja Negev zahvaljujući naprednoj tehnologiji izveze više voća i povrća nego Srbija i Hrvatska što je fascinantno). Više mi se sviđa da budemo kao Švedska. Nisu Jevreji najobrazovaniji sloj društva u Izraelu nego Arapi hrišćani. Ne bih nikada mogao živjeti u zemlji gdje religija igra veliku ulogu i nije odvojena od države i gdje je samo većinski narod privilegovan dok oko 20% stanovništva se smatra građanima drugog reda. Uvijek bih za život prije izabrao Švedsku, Njemačku ili bilo koju drugu visokorazvijenu evropsku zemlju u odnosu na Izrael. Izrael je država Jevreja dok su Arapi muslimani u podređenom položaju. Hrišćani su u nešto boljoj situaciji. Jebo ti takvu državu gdje se moram vjenčati samo pred sveštenim licem.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
_зока je napisao:
Što? Kad nema posla da mogu brže tabati klince?

Ko što se već napisa,nije da nema posla,a i klinci se samo specijale boje.

Problem je što je specijala u BL pa im treba prilično vremena da dođu do npr. Trebinja. Jeste da postoje interventni vodovi po gradovima ali je to daleko od specijalne jedinice.

Danas od DO do BL sam naišao na par patrola i sastav je saobraćaja + 1 obični(đed !!!) plavac s puškom.
Sargas,
Sve si rekao opisom da je borba protiv terorizma stil života i da svaka kuća ima bunker. Dole biti samo ako moram.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2015, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Najbolje da postanemo policijska drzava poput Amerike.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 916 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]