banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 07:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1580 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 79  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
TNS, ne
Mislim da je korektno sa njegove strane sto je dosao i pokusao argumentovano da odbrani svoj rad
To je mnogo vise nego sto bi bilo ko drugi uradio
Takodje mislim da, sa stanovista koje zastupa, to sto je napavio ima i smisla i podloge

Druga stvar je sto se meni licno grb ne dopada
Simbolika jeste tu prema standardima heraldike, meni licno, bez obzira na standarde, bi bilo draze da su ti apstraktni simboli malo jasniji i jasnije pokazuju ono sto bi BL trebalo da predstavlja (vec pomenuti kesten, Katel i Vrbas)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2015, 20:25
The_new_Statesman je napisao:
Da. Ali su ih prihvatili. A na nekim grbovima sa dvoglavim orlom stoje i ljiljani. U tom je bila bit.

у условима које је сачинио град Бања Лука стоји следеће:

3. Грб не може бити у истовјетном или модификованом облику са симболима држава или са знаком политичке странке, привредног друштва, установе, другог правног лица или организације,

дакле, не могу симболи (чак ни измијењени) других држава. а друга држава је и Србија, на чијем грбу је двоглави орао и крст са огњилима.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Druze Zorane, kad se vec heraldikom bavis iz entuzijazma, a ne da se leba jede, moj savjet ti je da tako i ostane. Za prosjecnog gradjanina naseg malog gradica, grb je na nivou da ga je Misa Tumbas pravio. I to na nekim teskim drogama. Ja licno ti ni najmanje ne zamjeram na kazivanju o nasem malom gradicu, kad je rijec o odnosu matice, itd. Cak tu i dobrim dijelom dijelim tvoje misljenje. Dakle samo pricam o grbu. Koji je za kurac.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2009, 15:09
Ok, ljudi, besmisleno je da vodimo polemiku koja ne vod nigdje!
Struka ima jedno misljenje, javnost drugo. Hajde da vidmo kako mozemo pribliziti stavove! Svima nam je cilj da Banjaluka dobije grb kakav zaista zasluzuje! Hajde da napravimo nesto od ovih silnih komentara koji za sad ne vode nigdje. Da li ce grb proci ili ne, to ne zna niko od nas, jedni su za,drugi nisu...ok vidjecemo. Konkurs je bio javan, svi su mogli ucestvovati! Poenta je da iznosimo misljenja i argumente a ne prozivamo bilo koga. Hajde dajte neki ozbiljan prijedlog, neka se neko uhvati u kostac i napravi neko konkretno rjesenje, pa cemo komentarisati sta je ok, sta nje. Samo tako mozemo doci do necega sto je svima zadovoljavajuce i to je to.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Druze Zorane, kad se vec heraldikom bavis iz entuzijazma, a ne da se leba jede, moj savjet ti je da tako i ostane. Za prosjecnog gradjanina naseg malog gradica, grb je na nivou da ga je Misa Tumbas pravio. I to na nekim teskim drogama. Ja licno ti ni najmanje ne zamjeram na kazivanju o nasem malom gradicu, kad je rijec o odnosu matice, itd. Cak tu i dobrim dijelom dijelim tvoje misljenje. Dakle samo pricam o grbu. Koji je za kurac.

Ko si ti da vrijedjas javno ljude koje se time bave? Heraldika je ozbiljna disciplina!
Poenta je da se ovde vodi diskusija, nadje neko rjesenje, ideja, prijedlog...najlakse je reci sve je to sranje a prijedloga tvog nema!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nije ni tvoje da ispravljaš krivu Drinu. Ako misliš da je neki post sporan, imaš uzvičnik sa desne strane, pa ga prijavi.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dobro, tu si u pravu! Mada, treba pokusati spustiti loptu...jbg svako ima svoje misljenje i to je ok.
ALi bilo bi puno lakse da neko uradi nesto pa da mozemo fino voditi polemiku. Ovako je besmisleno totalno...
ne bi nam prioritet trebao biti galama,svadja i prozivanje.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kakve to ima veze sto se neko necim bavi, pa onda neko ko se ne bavi time, nema pravo da kaze svoje misljenje. Ako ja angazujem molera da mi okreci nesto u bijelo, a on to nesto okreci u plavo, ja nemam pravk nista reci, jer nisam moler?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
The_new_Statesman je napisao:
Pod broj jedan: Ne pada nam tesko.

А и знамо од раније. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Malo je zvucalo kao da ti pisas po Banjaluci i Banjalucanima
:D

таман посла! па ваљда сте ме довољно анализирали, јер човјек о чему год да пише и прича, он пише и прича само о себи.

ствар је у томе да неки саговорници у свему траже моје скривене мотиве. па сматрају или радим за дебелу лову (а урадили смо све за џ), или ми то нешто значи у CV-ју па ћу касније да се опарим (а на хералдици се код нас нико није опарио), или су ме подметнули Бакир и његови да рушим српске симболе (а ја се на све начине трудим да прогурам што је могуће више српског садржаја).

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Kakve to ima veze sto se neko necim bavi, pa onda neko ko se ne bavi time, nema pravo da kaze svoje misljenje. Ako ja angazujem molera da mi okreci nesto u bijelo, a on to nesto okreci u plavo, ja nemam pravk nista reci, jer nisam moler?

Imas pravo iznijeti misljenje, to je zaista ok. ALi ici bs toliko daleko, to je nepostovanje struke.
Ljudi ipak zavrsavaju fakultete za heraldiku. OVde su autori uradili dobar posao ali na apstraktan nacin.
Ok, javnost to ne vidi tako i to je razumljivo. Meni je poenta da neko pokusa uraditi nesto pa da o tome mozemo pricati
normalno. AKo se u startu kaze "to je sranje" onda je to vec degutantno i ne potrebno za dalje diskutovanje.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Isuse, kakve gluposti ti nabadas. Kriste mileni. Ako zubar meni izvadi pogresan zub, jedino pravo da mu ja prigovorim po tom pitanju je, da se iskolujem za zubara, pa mu pokazem kako se vadi zub? Nisam heraldicar, ali znam ako mi se nesto ne svidja. Nisam ni dizajner ni krojac, ali valjda imam pravo reci da mi se neka kosulja ne svidja. Ili bih se prvo trebao iskolovati za ta dva zanimanja?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
kosicagf je napisao:
Poenta je da se ovde vodi diskusija, nadje neko rjesenje, ideja, prijedlog...najlakse je reci sve je to sranje a prijedloga tvog nema!

Kombinacija radova Draška Bošnjaka i Zorana Nikolića?
Štit grba koji je predložio Draško da Zoran herladički ispravi (da ne ispadne kako kaže Enter generički).
Zoranove elemente oko štita ostaviti, Draško da bikove popravi da budu pravi bakovi.

Bili bi i Vrbas i Kastel i dajak i bikovi i kruna i kesten i plava boja veza.
A ne bi izgledalo na nivou Miše Tumbaša.

Eto, za početak i neki prijedlog 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Isuse, kakve gluposti ti nabadas. Kriste mileni. Ako zubar meni izvadi pogresan zub, jedino pravo da mu ja prigovorim po tom pitanju je, da se iskolujem za zubara, pa mu pokazem kako se vadi zub? Nisam heraldicar, ali znam ako mi se nesto ne svidja. Nisam ni dizajner ni krojac, ali valjda imam pravo reci da mi se neka kosulja ne svidja. Ili bih se prvo trebao iskolovati za ta dva zanimanja?

Ne razumijes sta hocu da kazem! Misljenje je ok, u redu razumjeli smo.
Moj pokusaj jeste da ipak budem malo korektniji pa da pokazem da je grb zaista korektan. Dakle ako se tebi ne dopada, to je
u potpunosti u redu imas pravo to reci, normalno :). ALi ne mozes reci da nije korektno uradjen.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Da, sad ćemo da koristimo prenesena značenja. Diskusija nije jednosmjerna ulica, mora se poštovati i suprotna traka. I mene moji korjeni vežu za hrvatsko Zagorje, pa nemam nekih posebnih afiniteta prema njemu. Da ne bude da napadam, zamolio bih te da daš komentar na ovo što sam već napisao.
<Enter_name> je napisao:
Eto, većina se slaže da na grbu trebaju biti motivi Vrbasa, Kastela i kestena. Kesten je tu, ne sporim, a ostalo je teška apstrakcija. Kao što rekoh, ovo je generički grb koji se može protumačiti kao grb bilo kojeg grada; da ne kažem univerzalni grb. Moje mišljenje je da ne treba da bude toliko generički, već da se unaprijedi u prepoznatljivosti već spomenutih elemenata.

види пријатељу, коријени нас увијек вежу, ствар је само у томе да ли смо ми тога свјесни или нисмо. и да ли смо спремни то да признамо или нисмо.

да ли си се запитао зашто су зидови дати у генеричкој форми, максимално стилизовани? зато што не можеш на грбу нацртати турску тврђаву у реалном облику и рећи да она представља и средњовјековни град и антички каструм. о томе се ради. мораш свим тим слојевима наћи неки заједнички именитељ. надам се да разумијеш о чему причам.

Poslednji put menjao Зоран Николић dana 17 Apr 2015, 16:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Зоран Николић je napisao:
V@nja je napisao:
Malo je zvucalo kao da ti pisas po Banjaluci i Banjalucanima
:D

таман посла! па ваљда сте ме довољно анализирали, јер човјек о чему год да пише и прича, он пише и прича само о себи.

ствар је у томе да неки саговорници у свему траже моје скривене мотиве. па сматрају или радим за дебелу лову (а урадили смо све за џ), или ми то нешто значи у CV-ју па ћу касније да се опарим (а на хералдици се код нас нико није опарио), или су ме подметнули Бакир и његови да рушим српске симболе (а ја се на све начине трудим да прогурам што је могуће више српског садржаја).

Што се тиче прогуравања српских симбола, на већ помињаном добојском нехералдичком, имамо љиљана у средини (а љиљан је ваљда некаква замјена за крст) на нечему што "кад се споје коцкице" али буквално, испада крст. Тако да имамо крст на крсту, јелте, и мали зелени су то попасли. Са све усјеченим оцилима са стране штита. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Зоран Николић je napisao:
...или ми то нешто значи у CV-ју...

Ovaj argument si potegao ti, ne mi. Shvatam da si ovo napisao u afektu i da sad treba da se to zagladi... kao što već rekoh, onakav post je bio suvišan u ovoj diskusiji. Al dobro sad, šta je - tu je.

Poslednji put menjao <Enter_name> dana 17 Apr 2015, 16:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa to sam i rekao. Koji dio je sporan? Kada se diskusija bude vodila iskljucivo medju heraldicarima, tu necu ni ucestvovati. Ako je cilj konkursa da heraldicarski krugovi budu zadovoljni, onds ok. Ako je cilj da gradjani budu zadovoljni, onda moje misljenje ima sasvim legitimnu tezinu.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
kosicagf je napisao:

Kombinacija radova Draška Bošnjaka i Zorana Nikolića?
Štit grba koji je predložio Draško da Zoran herladički ispravi (da ne ispadne kako kaže Enter generički).
Zoranove elemente oko štita ostaviti, Draško da bikove popravi da budu pravi bakovi.

Bili bi i Vrbas i Kastel i dajak i bikovi i kruna i kesten i plava boja veza.
A ne bi izgledalo na nivou Miše Tumbaša.

Eto, za početak i neki prijedlog 8)

U redu, eto vidis da se moze :)
Zapravo tek takav grb bi bio univerzalan jer svaki grad u RS/BiH ima tvrdjavu, pa i rjeku tu i tamo...onda bi isli linijom manjeg optora i dobili grb kakvi su vecina u okruzenju. Mozda bi bilo bolje da se grb Banjaluke razlikuje po necemu?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2015, 16:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Pa to sam i rekao. Koji dio je sporan? Kada se diskusija bude vodila iskljucivo medju heraldicarima, tu necu ni ucestvovati. Ako je cilj konkursa da heraldicarski krugovi budu zadovoljni, onds ok. Ako je cilj da gradjani budu zadovoljni, onda moje misljenje ima sasvim legitimnu tezinu.

Slazem se sa tim. Kao sto rekoh, gadjani po pravilima heraldike ne ucestvuju u izboru grba, grbovi se dodjeljuju od strane struke a gradjani se poistovjecuju sa istim vremenom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1580 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 79  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]