banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 23:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 159 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2015, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Jebemti evo i za Mostar iz Skandinavije samo nema za Banj Luku :(
http://www.klix.ba/biznis/mostar-se-pov ... /150402077

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2015, 19:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
U vezi ovog leta iz BL: mislim da se radi o izvozu svježeg mesa u Tursku. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2015, 19:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Air Croatia uspješno odradila prvi let, Zagreb dobio četiri nove linije

Novi zračni prijevoznik Air Croatia danas, 2. travnja 2015. uspješno je odradio svoj prvi let. Radilo se o letu iz Zagreba u Budimpeštu, koji je krenuo u 07:55, a završen je slijetanjem u ZL Budimpešta u 08:52.

Air Croatia letjet će na četiri linije: Zagreb - Budimpešta, Zagreb - Prag, Zagreb - Milano i Zagreb - Rim. Na svakoj se ruti leti po tri puta tjedno, a detaljniji raspored možete vidjeti u sljedećoj tablici.

Air Croatijine linije za Hrvatsku (Zagreb)
Linija Polazak - dolazak Dani u tjednu
Zagreb - Budimpešta 07:55 - 09:00 2, 4, 7
Zagreb - Milano 13:45 - 15:15 1, 3, 5
Zagreb - Prag 12:00 - 13:10 2, 4, 7
Zagreb - Rim 07:55 - 09:25 1, 3
Zagreb - Rim 09:10 - 10:40 5
Budimpešta - Zagreb 10:00 - 11:00 2, 4, 7
Milano - Zagreb 16:15 - 17:45 1, 3, 5
Prag - Zagreb 14:00 - 15:10 2, 4, 7
Rim - Zagreb 10:30 - 11:55 1, 3
Rim - Zagreb 11:30 - 12:55 5
Letovi za Budimpeštu i Prag kreću danas, 2. travnja 2015., a za Milano i Rim sutra, 3. travnja 2015.

Air Croatia još je prošle godine trebala početi letjeti za hrvatska odredišta, ali već je nekoliko puta odgađala početak poslovanja. Planirala se suradnja s različitim partnerima, poput češkog ČSA, no nije došlo do realizacije takvih planova.

U ime Air Croatije letove sada obavlja nizozemski Denim Air i to zrakoplovima ATR-42. Prema sadašnjem rasporedu, Air Croatia na svim linijama planira letjeti cijele godine, a jednosmjerne se karte mogu kupiti po cijeni od 79 eura naviše.

Zanimljivo je da Air Croatia na svim navedenim linijama trenutačno nema konkurencije. Naime, Croatia Airlines za Rim leti preko Splita i Dubrovnika, za Milano i Prag nema drugih izravnih linija, dok Qatar Airways između Zagreba i Dohe trenutačno leti izravno, a ne preko Budimpešte. S obzirom da se u zimskom razdoblju letenja jedan dio letova obavljao rutom Zagreb - Budimpešta - Doha, moguće je da će tako biti i od ove jeseni, no za sada je Air Croatia jedina koja izravno leti između dvije susjedne prijestolnice.

Preuzeto s: http://www.putovnica.net/vijesti/hrvats ... ove-linije

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 10:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Ova prica oko Wizzair i low cost nema veze s vezom. Povratni let Tuzla-Malmo u junu me izadje s svim troskovima 260eur. Prvo sama cjena nije low cost. Letio sam low cost Graz-Barselona i platio 120eur povratnu ali nebitno.
Ako letim Tuzla-Malmo a vracam se Kopenhagen-Zagreb sve me izadje 170eur. Da racunam da neko dodje po mene u ZG ne izadje me sve vise od 200eur. Low cost nula bambija

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 13:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jeste low cost, cijene su povoljne, samo što ima začkoljica sa prtljagom. I tako je svagjde, ne znam šta uopšte očekuješ.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Možda hoće da leti za dž :iconbiggrin:

Jeste low cost kompanija, ali ne vjerujem da je u pitanju začkoljica sa prtljagom, već da je ratkop zakasnio sa kupovinom najjeftinijih karata za željene termine.
Hoće da kupi karte za najatraktivniji mjesec (jer mnogi gastosi u junu uzimaju godišnji i dolaze u BiH). Zakasnio je sa rezervacijom, vjerovatno su najjeftinija mjesta rasprodata već u januaru.
Kolega je sa njima letio za Holandiju u martu, a krajem decembra je kupio karte i to jako povoljno.

Poslednji put menjao Choban dana 05 Apr 2015, 15:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 15:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Slika

Ako je ovo skupo...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 15:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Choban je napisao:
Možda hoće da leti za dž :iconbiggrin:

.

Ratkop leti samo prvom klasom, ovo gore se on raspitivao iz naučnih pobuda....

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Možda je gledao najskuplju moguću kombinaciju sa povratkom, samo najskuplje od low cost-a :lol:

@Enter, to je za jedan smijer.
Iz Tuzle za Malme?
Pogledaj i cijene u povratku, znaju biti malo skuplji, al' ne previše ;) možda mu je zbirna cijena sa povratkom za željene termine prevelika.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 15:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Jeste veca cjena za povratni let, ali opet daleko od cifre koju je naveo. Ako hoces da letis jeftino, prilagodjavas se kad je jeftiniji let i to je to.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Slika

Ako je ovo skupo...

To su cjene samo leta iz Tuzle za Malmo. Na to ide aerodromska taxa, prtljag i check in. Sve se dodatno placa.Izadje oko 110KM (pricam o letu u ponedeljak). Let iz Malmo za Tuzlu s svim troskovima izadje 399KM. Duplo skuplje kad letis nazad. Let iz Kopenhagena za Zg me izadje 120eur s svi troskovima. Bolja je opcija letiti iz Tuzle za Malmo pa iz Kopenhagena za Zg s Norveigan. Izadje skoro 100eur jeftinije. Ergo, ako je karta 250eur to ne moze biti low cost nikako

Poslednji put menjao ratkop dana 05 Apr 2015, 17:41, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
De mi reci ratko gdje si kupovao one svoje djempere, moze li se sta naci u Malmeu?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ej, ja nisam nikad putovala avionom u sopstvenoj režiji, ni ja ni suprug. Može li me neko uputiti za sljedeće:
imamo drugare u Oslu, išli bi kod njih i vidjeli smo da ima let iz Tuzle krajem septembra, košta 60KM, u povratku je isto 60KM. E, sad. Koje još dodatne troškove imamo? Koliko smije prtljaga, sa tim svakako ne bismo pretjerivali, jer bi išli na 7 dana? Da li se ove cijene mijenjaju, kako se približava septembar ili će ovako biti fiksno? Stvarno pojma nemam.
Išla sam avionom do Kipra i Šangaja, ali sa horom, sve su drugi za mene sređivali. :D
Hvala!

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 17:33 
Citiraj:
košta 60KM, u povratku je isto 60KM

Ah kako ovo extra zvuci, nisam bas expert, ali ne racunaj da ce vas izaci manje od 100 eura u jednom pravcu...

Btw kod germanwingsa je pravilo (ne znam je li to generalno tako ili svaka kompanija ima svoja pravila) da se moze jedan veliki kofer do 23 kile staviti i rucni prtljag do 8 kg, on ide sa tobom u avion...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 17:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Cijena iz tabele se odnosi na ručnu prtljagu i web check-in. Provjereno tako funkcioniše , to je cijena koja piše i u nju je uključena aerodromska taksa. E sad, ako hoćeš više prtljaga, ide i cijena gore... i da, low cost je u odnosu na regularne avio kompanije, uporedi cijene. To što piše da je low cost ne znači da je džabe.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Inače taj ručni prtljag podrazumijeva ruksak ili torbu koja može stati ispod sjedišta ispred tebe što je jako maleno ako je tabela za WizzAir. EasyJet barem dopušta kofer koji može stati u onaj dio iznad glava putnika.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 18:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da, praktično samo ruksak. Dodatnu torbu su naplaćivali 18 € (čini mi se).

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sa njihovog sajta.

Citiraj:
1.Мала кабинска торба:
Ако је величина вашег кабинског пртљага 42x32x25цм или мања, можете бесплатно да га унесете у авион. Мора да може да стане испод седишта испред вас.

A cijena za ostale torbe kako kažu formira se prema sezoni i dužini puta.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Cijena iz tabele se odnosi na ručnu prtljagu i web check-in. Provjereno tako funkcioniše , to je cijena koja piše i u nju je uključena aerodromska taksa. E sad, ako hoćeš više prtljaga, ide i cijena gore... i da, low cost je u odnosu na regularne avio kompanije, uporedi cijene. To što piše da je low cost ne znači da je džabe.

Tacno ali rucni prtljag velicine rucne tasne sto cisto sumnjam da se ide u SWE bez icega. Rucni prtljag normalne velicine je 27KM. Kofer standardne velicine je 59KM. Sve vece od toga placas dodatnih 59KM. Web check in je mozda tebi lagan. Velikoj vecini ljudi nije sto je dodatnih 20KM. Znaci izadjes na minimum 120KM u smeru iz Tuzle. Cena iz Malo za Tuzlu izadje 400KM. Izadje povratna sve oko 250eur. To nije low cost. Ne za let od sat i 45min. I ne 3 meseca unapred posto pricam o ceni za kraj juna.
Sta su za tebe regularne avio kompanije?
Ja sam znao povratnu kartu za Rim placati po 160eur (aliitalia). Barcu 120eur(aiserbia). Paris 200eur(croatia). Pa sad mozes povratnu za Dubai naci za 250eur. To su sve regularne avio kompanije.
Ovo s reklamiranjem wizzair kao low cost je apsolutna prevara. To pokusavam da kazem. Niske su nam cene leta ali zato cemo vas odrati s dodatnim troskovima. jesu low cost ali u varijanti ako ides praznih ruku

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2015, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:
Niske su nam cene leta ali zato cemo vas odrati s dodatnim troskovima. jesu low cost ali u varijanti ako ides praznih ruku

To je globalna zavjera low cost kompanija protiv putnika sa velikim torbama, putnika sa velikim apetitom, ali i švercera.
Ko 'oće šampanjac u toku leta ili velike torbe, mora da plati.

btw, O'Leary (gazda Ryanaira) o torbama:
"Aerodromi su smiješno komplicirana mjesta samo zbog te besmislene prakse da vam uzmemo prtljagu pri polasku da bismo vam je onda vraćali na dolasku. Riješite se tog sranja. Sami nosite svoju torbu" :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 159 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]