banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 17:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sledeća

Da li koristite duvanske proizvode?
Da 38%  38%  [ 84 ]
Ne 62%  62%  [ 137 ]
Ukupno glasova : 221
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2004, 23:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2003, 09:59
ma ne pušim duvan,niti šta drugo :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2004, 19:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jul 2004, 23:58
Pusaci... Cula sam da ta rasa jos postoji mada su u Kanadi odavno ugrozeni - ne mislim da izumiru - sta vise shushka se da ih je sve vise - ali su prinudjeni da predju u podzemlje. :-?
Bas skoro izlazim iz bara kad neko blizu izlaza, u mraku stoji sam i nesto mu svijetli ispred lica - pomislih - "j**o te eno pusac" pa da pritrcim da i to cudo vidim - kad djavola - ono samo neko priprema heroin da ubrizga.
Koje razocarenje. :roll:
No bez zeze - iako ne pusim i znam o stetnosti pusenja i na nepuzace -mislim da ovo s**nje sa zabranom pusenja na svakom zivom mjestu prelazi sve granice. I od kada je postalo prihvatljivo da ti potpuni stranac pridje i upozorava te da to sto radis steti tvom zdravlju?
Jel' neko pridje "punackim" pa im kaze "ej debela svinjo prestani se tovit' srce ce ti riknuti?" :roll:
Ma daj....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2004, 12:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
Pusac sam BILA desetak godina... Citavo vrijeme sam SVJESNA stetnosti nikotina po zdravlje, ali sam i dalje BILA pusac! Kazem BILA jer sam jednog dana jednostavno rekla, hvala, vise nisam pusac... I uspjela sam jedino VOLJOM, bez ikakvih flastera, cajeva i sl. sredstava za odvikavanje. Ja sam primjer da je zelja i volja jaca od nikotina. Sada mi duvanski dim SMRDI, ali nikada ne bih zabranila pusacima da sjede u mojoj blizini ili da zabranim pusenje u kuci, jer ipak sam i ja BILA pusac!
Najvece pomoc u odvikavanju bila je pomisao na moje dijete koje ima godinu dana i koje je i samo "pusac" jer su oba roditelja pusaci, a zaista ne bih zelja da budem kriva ukoliko se mom djetetu nesto lose desi po zdravlje i to mojom krivicom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2004, 16:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
bolje da pusis nego trudna da ostanes :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2004, 13:24 
Pripravnik
Pripravnik

vuk je napisao:
bolje da pusis nego trudna da ostanes :)

Ako si pusac i usto pokusavas da ostanes trudna, malo ces se namuciti... iz iskustva :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2004, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Philip Morris 30 godina skrivao podatke o štetnosti pušenja

Philip Morris, jedan od najvećih proizvođača cigareta na svijetu, bio je izravno uključen u istraživanje o zdravstvenim učincima pušenja provedeno prije 30 godina, ali ni do dana današnjega nije otkrio podatke o opasnostima pasivnog pušenja, kaže se u izvješću objavljenom u medicinskom časopisu The Lancet. "Tada su se vodile velike bitke kako bi se rezultati tog istraživanja sakrili ne samo od šire javnosti, već i od mnogih zaposlenika u tvrtki Philip Morris", tvrde Martin McKee iz londonske School of Hygiene. "Iako su neprestano tvrdili da su dokazi o opasnostima pasivnog pušenja vrlo dvojbeni, sada je jasno vidljivo da su čak i sami proveli istraživanje koje je pokazalo da je pasivno pušenje itekako opasno po zdravlje", kaže McKee i dodaje da su njemački znanstvenici u to doba objavili tek djelić rezultata. "Štoviše, neobjavljena izvješća koja su svjesno zatajili, dokazuju da je pasivno pušenje čak i štetnije od aktivnoga. Philip Morris i to je", naglašava McKee, "dobro sakrio od očiju i ušiju svjetske javnosti".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 00:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 00:56
Ma kakco pusenje,nista korisno od toga,samo mozes dobiti neku bolest i jednu veoma ruznu naviku.
:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 11:29 
Pripravnik
Pripravnik

Cudno kako mi sada smrdi duvanski dim, a dok sam bila pusac to nisam osjecala! Cudno kako sam sada postala vatreni protivnik cigarete, a nekad sam bila pusac! Ali, bez obzira na sve, nikada ne bih nekom ko mi dodje u goste zabranila da zapali cigaretu. Ako taj gost zna da sam nepusac, red bi bio da pita da li smije da zapali, znaci stvar opste kulture! E, ako taj gost ne konta, ne objasnjavala ja njemu pravila lijepog ponasanja :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 12:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2004, 08:12
Pa taj gost nije kulturan,pa zapali,pa se ja gushim pola sata posle toga.....pa.....ma ipak cu ja da ga nauchim lepom ponashanju :wink:
A sve je stvar vaspitanja.....kad ja prevaspitam gde sme,a gde ne(da se pushi naravno)....to je prevaspitano :wink: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2004, 11:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Cijela jedna Hrvatska
5 milijuna mrtvih od pušenja u 2000. godini
Pušenje je u 2000. ubilo približno 5 milijuna ljudi, od toga tri puta više muškaraca nego žena, pokazala je studija Tobacco Control časopisa. Sa pušenjem su povezane kardiovaskularne bolesti od kojih je umrlo milijun ljudi u razvijenim, a 670 tisuća u zemljama u razvoju. Na drugom mjestu pušenjem uzrokovanih bolesti nalazi se rak pluća, te oboljenja dišnih puteva poput bronhitisa. Na Sjevernu Ameriku otpada četvrtina umrlih, više od polovice umrlih bilo je ozmeđu 30 i 69 godina, a praćeni su i 13ogodišnjaci koji su pušili, ali nisu bili ovisni. Međutim, nakon dvije godine čak 67% njih postalo je ovisno o nikotinu. 1975. svaka 10. smrt bila je povezana sa pušenjem, dok je danas svaka peta. Iscrpnije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2004, 12:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Moji gosti, znajuci da sam bivsi pusac, idu sami na verandu ili ispred kuce da puse. Cak i vise. Cesto iz postovanja do mene puse manje (ako smo u restoranu na veceri recimo).
Pitam se i ja zasto mi sada smrdi cigara a 20 godina sam redovno trovala sebe i okolinu (cak i 2 kutije dnevno kad sam bila u formi). Mislim da mi sad cigara vise smrdi od straha nego od samog smrada :-? , jer strah da ne bi mogla vise da se kontrolisem ia da opet zapalim je veeeeelllllliiiiikkkkk. Svjesna sam ja da to sve zavisi od mene i od moje volje, medjutim ja ipak bjezim od pusaca i od cigara tako da sam i sama sebi nekad smjesna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2004, 16:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2004, 22:12
hiljadu puta sam pokusala da prestanem, i nista.... stoka i dalje pusi ....
jedan dan moras da prestanes ..... pogotova kao zena....[/quote]

Probaj sa flastelima!
Poznajem ljude koji su pusili po 25,30god.i uz pomoc njih su prestali!
Danas sam bas na poslu pricala sa zenom koja je pusila 30 god.i prestala je uz pomoc flastera i ne pusi od aprila ove god.
Pocela je sa onim najjacim.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2005, 21:31 
Veteran
Veteran

Mama, reci tati da ne puši!
Djeca roditelja koji puše triput više izloženi riziku od raka
Djeca redovito izložena dimu cigareta imaju 3 puta veći rizik da će u kasnijem životu oboljeti od raka pluća, pokazuje studija britanskih znanstvenika. U sedmogodišnjem istraživanju znanstvenika s londonskog Imperial Collegea je sudjelovalo 123479 osoba. Pokazalo se da je veza između pojave raka pluća i izloženosti dimu cigareta u dječjoj dobi bila naročito izražena kod osoba koje same nisu nikad pušile. Istraživanje je pokazalo i da bivši pušači koji su u dječjoj dobi bili izloženi dimu cigareta imaju dvostruko veće izglede za obolijevanje od bolesti dišnog sustava. PLIVA zdravlje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
po meni, pusenje na javnim mjestima je prije svega jedna velika NEKULTURA , pa onda sve ostalo.
ako zelis da se trujes, ma nema frke, idi u svoju kucu pa pusi, ali moje zdravlje ne mozes da ugrozavas, odnosno nemas pravo na to.
najvise na svijetu mrzim kad odem u restoran i jedem, a neka seljacina ( seljanka ) pored mene zapalila cigaru, onako poslije jela. fuj!!!
a tek kad vidim na nekoj utakmici pusace................a joj. npr. u dvorani je 3000 ljudi , a njih 5 je zapalilo cigarete. a ostalih 2995 treba da se gusi???
zrak koji disemo je moj isto koliko i tvoj i niko nema pravo da mi ga na taj nacin oduzima.
a to da se moze ostaviti, moze. moja rodica je pusila 25 godina i jednostavno je odlucila i vise ne pusi. sad cigarete ne moze gledati ni na tv-u, kaze da joj se nevidjeno gade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Ne znam za vas, ali od kad sam prestao sa cigaretama (a tome je 4 godine), sve vise i vise mi smeta duvanski dim... citao sam skoro o tome kako je snaga volje ovo, snaga volje ono, uzdrzavanje ovo i ono bla bla... ako je tako onda sam ja ili izrod ili lud jer sam potpuno bezbolno prestao da pusim... jednostavno prestalo je da mi bude zanimljivo (imao sam dosta pusackog staza i zavidan broj kutija dnevno)...

Ono sto primecujem jeste da su mi ruke definitivno cistije od kad ih ne muljam po pepeljarama "daveci" opuske... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 00:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 22:23
ni ja ne pusim :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2005, 02:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Nikad me nisu privlachile cigare, a dim mi oduvijek smeta jer mi je tata pushio od kad znam za sebe. Kad mu je doktor zabranio, prestao je i sad kaze da mu se cigare gade.........Upravo sam doshla iz Castre i kosa i dzemper mi smrde, oboje su za pranje :D :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2005, 19:14 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2005, 16:30
ja ne pusim,ali ako neko zeli da pusi,jebi ga.ne mogu mu ja zabraniti.svi koji puse znaju da je to stetno itd,ali jos uvijek konzumiraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2005, 11:18 
Veteran
Veteran

Dim u bebice
Pušenje za trudnoće oštećuje DNK fetusa
Pušenje u trudnoći može dovesti do oštećenja genetskog materijala stanica fetusa i povećati rizik za kasniju pojavu raka. Znanstvenici s Universitat Autonoma de Barcelona su učinak pušenja u trudnoći ispitali na stanicama koje plutaju u tekućini oko fetusa. Pokazalo se da stanice fetusa trudnica koje puše imaju više razine kromosonskih poremećaja, oštećenja i nestabilnosti. Daljnje analize su pokazale da duhan najjači utjecaj ima na dijelove kromosoma povezane s razvojem leukemije. PLIVA zdravlje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2005, 04:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:36
JA MRZIM DIM(smrad),ODVRATNO....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]