banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 04:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
A tenis niko ne pominje. :D
Prica mi skoro kolega.. tragican je taj spoj preambicioznih roditelja skorojevica i totalno nezainteresovane djece u koje se guraju pare.
Doduse to je prije par godina bilo na vrhuncu, sad je u fazi stagniranja.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Znaci tebi treba dobar trener u bilo kojem sportu?

Malo nezahvalno, i sebicno :)

Razmisljanje izgleda kao da zelis od svog deteta napraviti profesionalnog sportistu. Kod nas je to tesko, jer mora biti ekstremni talenat da bi dosao do nekih razumnih rezultata i da bi to unovcio ( jer ti ocigledno nije zdravstveni i socijalni aspekt na prvom mestu) :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Ima neka skolica sporta...vodi jedan od one brace sto drze Arubu....cuo sam da ga dosta hvale

Shakal...al kanda si mi se malo zajapurio kad si je digao....oslabila kondicija

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:03 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Dobri su treneri na plivanju.
A te mini škole i nisu loše. Vidi se tu da li znaš i kasnije kada su kadet šalju te u neke klubove.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Hvala bogu ja jos mogu

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Od buraza klinac je isao na plivanje i ja sam ga vodio par puta i zadovoljan sam kako je radio trener, a i kada ga sada vidim kako pravilno pliva, a ne kao ja, naucio na reci pa vecito glava iznad vode da me nesto ne opali u glavu sto pluta... :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Hvala bogu ja jos mogu

:lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Neces se ljeba najesti od sporta drugar, ja sam mislio da ti zelis da ti dijete bude zdravo, lijepo gradjeno i priviknuto na obaveze kroz sport.

U tom slucaju, kosarka je broj jedan. Ako nisi midzet i u porodici ti imaju talentovani sportisti bilo koje vrste mozes probati, ali to ne garantuje nista. Kosarka je sport u kom se sa ovih prostora najlakse para zaradjivala, imamo kosarkaski gen i dobru gradju. Dakle, privatni trener od samog pocetka plus klub.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
shakal je napisao:
Hvala bogu ja jos mogu

Samo sam cekao... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
skeva je napisao:
Nemam dijete ali trenirao sam sve i svasta :D , pa ti mogu reci par "mudrosti".
Bitno je da dijete nesto trenira, sta trenira manje je bitno. Prvo sto cu reci je da se mnogi odlucuju na karate, ali to ne drzi djeciju paznju mnogo, malo djecaka i djevojcica ostane da trenira godinama taj sport. Fudbal je najretardiraniji sport u istoriji treniranja, djeca se bakcu oko toga godinama ali nema vajde, ne razvijaju se fizicki kako treba, treneri nisu strucni i posvecuju djeci malo vremena.
Moji pikovi za pravilan razvoj djeteta su plivanje, vaterpolo, rukomet i odbojka, i to ovim redom. Plivanje je broj jedan. Kada malo poraste onda ga dati na ragbi (subjektivan sam ovdje :D ), da razvije dodatno tijelo i da postane momcina i dobar covjek.

Vjerovatno sam masio poentu ali nema veze :D

Meni se uopšte ne čini da si mašio poentu. Upisati na početku nešto da se pravilno razvija (plivanje, gimnastika i slično), kasnije kad malo odraste (desetak godina) već će sam skontati šta hoće.

Malo je debilno tjerati dijete da radi nešto za čim roditelj žali iz svoje mladosti, a ono jadno ni časa se ne interesuje za to.

Znam dosta roditelja koji su forsirali fudbal, a oni ko i sam loptu gledaju kao društveno zlo koje valja iskorjeniti.

Od kolege buraz izrazio želju da trenira streličarstvo, kad je prošlo par mjeseci mali na svim takmičenjima pokupio medalje. Do tad pljusnuli silne pare na tenis kao da će za deset godina biti poznatiji od Đokovića, a on ni jedan trening nije s voljom odradio već onako što mora.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
Meni se uopšte ne čini da si mašio poentu. Upisati na početku nešto da se pravilno razvija (plivanje, gimnastika i slično), kasnije kad malo odraste (desetak godina) već će sam skontati šta hoće.

Malo je debilno tjerati dijete da radi nešto za čim roditelj žali iz svoje mladosti, a ono jadno ni časa se ne interesuje za to.

Znam dosta roditelja koji su forsirali fudbal, a oni ko i sam loptu gledaju kao društveno zlo koje valja iskorjeniti.

Od kolege buraz izrazio želju da trenira streličarstvo, kad je prošlo par mjeseci mali na svim takmičenjima pokupio medalje. Do tad pljusnuli silne pare na tenis kao da će za deset godina biti poznatiji od Đokovića, a on ni jedan trening nije s voljom odradio već onako što mora.

Iz dalje diskusije vidis da sam pogrijesio :D , hoce covjek strucne trenere, ne zanima ga razvoj djeteta. :D

U svakom slucaju, moj neki plan je forsirati dijete na plivanje dok mu peraja ne pocnu rasti, dakle nekih 4-5 godina, od pretskolskog pa na dalje, a pored neka izabere jos jedan sport. Ja cu mu preporuciti kosarku i rukomet, ali ako ne zeli nije nikakva frka, mogu i ostali sportovi. Samo je bitno da pliva. I natjeracu ga jednu godinu na folklor, pa neka ide placuci ali isforsiracu ga, kasnije ce biti zahvalan kad vidi svijet i provede se kao niko. :D
A kad napuni dovoljno godina onda teretanica uz bilo koji sport i to je to :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2012, 22:52
Hertzog je napisao:
Znaci tebi treba dobar trener u bilo kojem sportu?

Malo nezahvalno, i sebicno :)

Razmisljanje izgleda kao da zelis od svog deteta napraviti profesionalnog sportistu. Kod nas je to tesko, jer mora biti ekstremni talenat da bi dosao do nekih razumnih rezultata i da bi to unovcio ( jer ti ocigledno nije zdravstveni i socijalni aspekt na prvom mestu) :)

Mozda tebi izgleda tako ali je u sustini apsolutno suprotno od svega sto si napisao.
Djete zelim da upisem u bilo koji sport jer mi je bitno da djete ima neku sportsku aktivnost kako bi se zdravo razvijalo. Moje je djete hiperaktivno i zainteresovano za sve sportove (ne mislim da je genije za sve sportove vec djete jednostavno voli druzenje sa drugom djecom i voli fizicku aktivnost). Apsolutno mi je nebitno kakve ce rezultate ostvariti u eventulanom sportu. Takodjer ni trener ne treba da bude genijalac koji pravi sampione vec covjek koji je u stanju pedagoski da pristupi djetetu i pomogne mu da zavoli sport, a ne da djete zamrzi i trenera i sport i mene sto sam ga doveo.

Poslednji put menjao babun dana 10 Mar 2015, 00:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odlicno. Onda, slozili smo se da je plivanje pravi sport. Dobri treneri, pravilan razvoj, druzenje. Savrseno

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

babun je napisao:
...Bio sam na par treninga (nekoliko razlicitih sportova) i doslo mi je da placem kada sam vidio kako neki "treneri" rade sa djecom. Sad mi je apsolutno jasno sto je nas sport u takom stanju u kakvom jeste....

Sad sam skontao, sa ovom recenicom sam usro motku :)
Pod "rade sa djecom" nisam mislio da su nestrucni vec im je pristup los. Deru se na djecu, psuju ko kocijasi, drndaju po telefonu, pricaju sa nekim tatama koji su "bitniji" od ostalih tata ni ne gledaju sta djeca rade itd.itd.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

OK. Plivanje je jedno od opcija. Jel to vode braca Ceko ako se ne varam?
Ima li jos predloga?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato je plivanje zakon, mozes ga gledati sa tribine, a oni rade u malom bazenu tako da ne mozes pametovati i deliti "savete " treneru...

Pored toga moze i neki sport koji je tradicionalniji kod nas, fudbal, kosarka, rukomet, odbojka...

Od buraza klinac i nije za kolektivne sportove ( tu je na tatu :) ), ali sada ide na tenis i oonovo ce krenuti na plivanje... Isao je na razne sportove, cisto da vide gde ce se zadrzati, a trenutno ga plivanje i tenis jedino drze

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Malo kasnije rukomet. Bas smo imali proslog mjeseca trening prije omladinaca rukometasa i ostao sam malo da gledam. Trener radi smisleno, vidi se da zna sta radi i sta zeli. Djeca su "pomrla" od treninga ali vidi se da su srecna :)

Tenis... sta znam, to probati samo... skupo a malo djece se nadju u tom (meni dosadnom) sportu.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Koliko je para grupni, a koliko solo trening sa trenerom (tenis)?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 02:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Solo zna biti i 20 KM/čas.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 02:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
zerocool je napisao:
Onaj koji se dopada djetetu?

Prvi odgovor i jedini pravi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]