banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 26 Feb 2015, 16:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
Par puta sam zvao postu u BL i kazu masa posiljki,guzva na carini...nazovem carinu...a ne,nije guzva nema tvojih posiljki ovde,mozda su u naizmjenicnoj posti u Sa...i tako u krug.Cinjenica je da ima veliki broj posiljki ali isto tako je i prije bilo i sve je funkcionisalo.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 16:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
I ja imam nekoliko paketa ukupne vrijednosti ~150KM koji nisu stigli i dobio sam refund,ima od toga 4-5 mjeseci.

Novac mi stoji na računu,odem u NLB da dignem novac,jer imam nekih drugih troškova,a od paketa svakako nema ništa,kad .. sa NLB internet kartice ne postoji mogućnost isplate novca,samo uplata.

Postoji li neki drugi način da se isplati?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Платиш робу или услуге.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 17:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
sinip je napisao:
Платиш робу или услуге.

Misliš da pustim uplatu preko PayPal-a na svoju drugu karticu ili?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
salegbu je napisao:
Par puta sam zvao postu u BL i kazu masa posiljki,guzva na carini...nazovem carinu...a ne,nije guzva nema tvojih posiljki ovde,mozda su u naizmjenicnoj posti u Sa...i tako u krug.Cinjenica je da ima veliki broj posiljki ali isto tako je i prije bilo i sve je funkcionisalo.

I u cro vrlo slicna prica,prvo se nisu naplacivali mali paketi,pa im spucali 4.5 kuna i to bez racuna
Kod nas mislim da ne mozes izbjeci ono 3.10 ili 8.10 km pausala jedino ako se dogovoris sa postarom da ti ne ostavlja pismo da dodjes na carinu ili ima neka fora bez adrese samo zip poste i nesto citizen resorte
Uglavnom,uvidjaju da se vrte pare,ti paketi postaju k`o droga svi bi htjeli svoj dio,ovo ne sluti na dobro,pogotovo ako se vlast umjesa,puno para se ipak pocinje vrtiti i sve vise i vise
@salegbu
I jedan nas sa poste je uhapsen pisao sam pre par stranica,isto nedozvoljena trgovina

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
maniak je napisao:
sinip je napisao:
Платиш робу или услуге.

Misliš da pustim uplatu preko PayPal-a na svoju drugu karticu ili?

Боље на другу налог. :) Не знам да можеш да "шалташ" са картице на картицу преко истог Пејпала. Или платиш робу у маркету, бензин на пумпи и тај рад.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 17:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ako nadju racun naplacuju carinu i to je tako.Meni su par puta carinili robu iz EU a iz Kine i USA sve prolazi jer ljudi ne stavljaju racun u paket.Recimo prije godinu mi sasili 110 km carine,poreza i sta ti ja znam vec(6 uplatnica ) na cipele iz UK,staroj 150KM na zavjese iz Njemacke, sve bili racuni unutra i velike kutije...a npr prosao procesor od 200$,externi hard disk od 100$,S5 od 450$ iz USA,Kine itd neopazeni i neotvoreni.Nidje veze...kako bi im oci sinule da su znali sta je unutra hahaha.
Sad ne smijem da kupim ni bateriju za tel a ne nesto vrijednije jer znam nece stici.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 18:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Isti slucaj i kod mene. A pogotovo su problematicne ove jeftine posiljke, od dolar, dva...rijetko stignu.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
maniak je napisao:
I ja imam nekoliko paketa ukupne vrijednosti ~150KM koji nisu stigli i dobio sam refund,ima od toga 4-5 mjeseci.

Novac mi stoji na računu,odem u NLB da dignem novac,jer imam nekih drugih troškova,a od paketa svakako nema ništa,kad .. sa NLB internet kartice ne postoji mogućnost isplate novca,samo uplata.

Postoji li neki drugi način da se isplati?

Zatvoris karticu i moraju ti isplatiti pare na njoj, ako je veci iznos u pitanju, zrtvujes 5KM da otvoris novu :)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 10:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sad sam ustanovio da pored China postal service ne prolaze ni posiljke preko singapurske kompanije.Ili je sve otislo u pm ili me neko krade...i dalje bez i jedne posiljke u ovoj godini.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Kod mene tablet uredno i brzo došao, juče zvali sa carine.
Singapurska pošta.

2015-02-26 13:38
BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Otprema pošiljke iz Izmjenične pošte za Banja Luku

2015-02-26 12:20
BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA - SARAJEVO 71003, Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ

2015-02-17 18:34
Despatched to overseas (Country code: BA)

2015-02-13 00:15
Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 11:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vrijednija stvar i skuplja postarina,osiguranje...to ne mogu ukrasti heheheh...moje singapurske su bez broja za pracenje

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2008, 09:25
Mene zanima da li posta naplacuje one 3km pregled i za posiljke vrijednosti 5-10km?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 14:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Prestanite pisati o izbjegavanju plaćanja carine!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
kennty je napisao:
Mene zanima da li posta naplacuje one 3km pregled i za posiljke vrijednosti 5-10km?
Kod 99% pošiljki ne naplaćuje, osim ako je nešto kabasto i/ili teško.
Ali pošto su to uglavnom sitne stvari koje stanu u kovertu, prolaze bez naplaćivanja.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Ne znam više šta smijem pisati na forumu, šta ne smijem.
Ako moderator smatra da ne smijem, neka obriše ili upozori pa ću ja obrisati.
Meni se desilo ovo što JetForce priča. Nisu mi priznali moj račun, jer su smatrali da ne može biti toliko jeftino. A jeste. I naravno da su obračunali po nekoj svojoj izmišljenoj vrijednosti. I još su me optužili da račun nije ispravan. Smiju li oni tako optuživati nekoga da laže? Ja to smatram uvredom. Btw, ovo je sve bilo preko telefona, ne znam kako bi bilo da sam otišla dole, valjda bi me smrvili.
Nije tema, al hajd, tako me nekidan i policajac otpužio da lažem da sam upalila svjetla, jer mi nisu radila, gubi kontakt, i ne možeš čovjeku objasniti da jesam upalila, šta ja mogu što ne rade. :-D Btw, ima li negdje tema o policiji?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:00 
Ima tema. Ne znam kakva je procedura sa policijom sto se toga tice, ali na carini bi morali priznavati racun sa interneta ili kako god... Pokazes transakciju sa paypala ili sajt gdje je tel kupljen. A inace ima stoke u carini...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Hvala, idem potražiti temu. :-)
Ma bezveze me iznapada... ja ostala u šoku. I onaj fazon ne da ti da pričaš, nego on svoje zacrtao i bifla. Stani čovječe, pusti me da prozborim. :lol: Ali hajde, bilo prošlo.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
Oni rade pod nadzorom,podnose izvjestaje,mozda i kancelariju snimaju kamerama,pogotovo kad je vlast u krizi sa novcem i njihovim kreditima,ali treba i njih isto tako pausalno prijavljivat unutrasnjoj kontroli,pa nemoguce da on/ona od 200 procedura tokom dana ne pogresi nesto
Ili moze i krkanski neko njima upadne u njihovu garazu i odnese ukradene pakete,sve je moguce na divljem Balkanu
Uglavnom oni imaju katalog sa siframa,ali fora je sto ima za 2014,2013,itd itd ali pazi sad moguce je tumacenje razlicito,jer nova elektronika iz 2010 ne vredi nesto 2015,ali po katalogu iz 2012 npr vredi prosjecno po trzisnoj cjeni,i taj katalog je opet napisao neki svabo,ali nasi kupili
Uglavnom isto kao facebook prije ako ga/ju prijavi deset ljudi bit ce prerasporedjeni,isto tako u zdravstvu,muriji i to
Bez navijanja,ukratko svako vuce vodu na svoj mlin,a procedure su komplikovane i siroke pa ima mjesta za pausalno tumacenje pogotovo jel` shipping ulazi u total obracun ili ne

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Juliette je napisao:
Ne znam više šta smijem pisati na forumu, šta ne smijem.
Ako moderator smatra da ne smijem, neka obriše ili upozori pa ću ja obrisati.

Piši ti šta hoćeš ali ovaj forum može čitati svako, uključujići i šefove tih ljudi o kojima pišeš....i onda krene carinjenje svake pošiljke, bez gledanja kroz prste....a to što se tiče policije, budi sretna ako se završilo samo na verbalnom sukobu, za takve stvari se ide na vanredni tehnički. O tvom trošku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]