banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 09:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 408 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2015, 01:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па свакако би био више релевантан...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 23:14 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
agyemang je napisao:
Све док се обичан човјек да нисам интелектуалац рекао бих друштвена јединка из Тишине код Шамца не опамети и не схвати улогу постојања контејнера јеботинас.
Има и других примјера ништа мање морбидних као што су мртви прасићи у Сани и Дрини, а има и џукела ратнопрофитерских који отворише праонице и аутомеханичарске радионице па из дана у дан празне канистере од уља и бензина бацају у наше водене љепотице ебо их онај којиих је тако васпито,да их ебо.

Једноставно смо стока и то више није генерализација већ стање ствари на терену. Па јебеммумиша од двије киле јел могуће након свих недаћа које су нас задесиле да не схватамо шта је контејнер и за шта служи канта за смеће. О неким вишим цивилизацијским етапама и културним уздизањима да не говорим. Забранио бих употребу жвакаћих гума на отвореном простору по цијену тоталног негодоваања масе која поваздан ништа не ради и којој по ваздан крива власт.

+

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Aleksandar MK je napisao:
agyemang je napisao:
Све док се обичан човјек да нисам интелектуалац рекао бих друштвена јединка из Тишине код Шамца не опамети и не схвати улогу постојања контејнера јеботинас.
Има и других примјера ништа мање морбидних као што су мртви прасићи у Сани и Дрини, а има и џукела ратнопрофитерских који отворише праонице и аутомеханичарске радионице па из дана у дан празне канистере од уља и бензина бацају у наше водене љепотице ебо их онај којиих је тако васпито,да их ебо.

Једноставно смо стока и то више није генерализација већ стање ствари на терену. Па јебеммумиша од двије киле јел могуће након свих недаћа које су нас задесиле да не схватамо шта је контејнер и за шта служи канта за смеће. О неким вишим цивилизацијским етапама и културним уздизањима да не говорим. Забранио бих употребу жвакаћих гума на отвореном простору по цијену тоталног негодоваања масе која поваздан ништа не ради и којој по ваздан крива власт.

+

Hehe, čim dodikovac napiše + na ovako glup komentar moram se malo uključiti.
Kakve veze kontejneri sa poplavama imaju.
Kao da smo kulturniji i civilizovaniji narod poplava ne bi bilo. I na kraju krajeva država i vlast su krivi u oba slučaja, poplave nisu spriječene, ništa nije urađeno niti se vodilo računa "šta ako" vodostaj te i te rijeke naraste; ništa nije učinjeno po pitanju sanacije štete a dodo je na poplavi zaradio kao u cijeloj prijepoplavnoj karijeri; zašto država ništa ne učini po pitanju ekologije, da li su se ljudi u normalnim zemljama ekološki osvijestili sami od sebe ili je to posljedica rigoroznih kazni? Zašto država može kažnjavati bicikliste bez kacige a ne može ljude koji prosipaju otrov u rijeku? Zato što se i sama država riješava otpada na neadekvatan način pa bi morali prvo sebe kazniti!
Da li ti misliš da naš narod povazdan ništa ne radi zato što mu je lijepo ovako? Ili je razlog možda to što u stvari nema šta da radi, i ako ima šta da radi plata je smiješna ako je i dobije, a na radnom mjestu ga jebe ko hoće. Za razliku od tih neradnika postoji i drugi vid neradnika koji imaju šta im srce želi (AleksandarMK i debeli Srbenda od 194cm i 200kg kojem se Aleksandar pokušava uvući u analni otvor, npr); obe vrste neradnika su jednako ekološki osviještene samo što ove potonje ne zabrinjava ni ekologija niti poplave (štaviše, priželjkuju ih, tu je para) ali zato koriste svakakve gluposti kao izgovor da se koliko - toliko krivice svali na narod.
A kakav smo mi narod dovoljno govori činjenica da je debelo govedo iz Laktaša pobijedilo na izborima uprkos onakvoj reakciji na poplave. Nikada se mi nećemo opametiti i iz tog razloga nam treba ne poplava, nego potop koji nikako nećemo moći da preživimo.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 10:38 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Nama je debelo govedo iz Laktaša premija kakav smo narod i on nam je više nego što smo zaslužili. Imali smo državu, nije nam valjala, eto nam sad uživajmo u slobodi.

Reakcija nakon poplava je bila dobra, narod je dobio konkretnu pomoć, nedovoljnu naravno, ali je bilo barem da se neke rupe zakrpe. A da je slabo šta rađeno na prevenciji poplava je i budali jasno. Nažalost niko neće odgovarati za to, od lokalnog do državnog nivoa.

Poslednji put menjao Aleksandar MK dana 27 Feb 2015, 10:43, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 10:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
PKT je napisao:
Nikada se mi nećemo opametiti i iz tog razloga nam treba ne poplava, nego potop koji nikako nećemo moći da preživimo.

Slažem se. Bolje nismo ni zaslužili.
Nama je debelo govedo iz Laktaša premija kakav smo narod i on nam je više nego što smo zaslužili. Imali smo državu, nije nam valjala, eto nam sad uživajmo u slobodi.

I ovo je tačno. Demokratski je izabran od strane istog naroda. Birali ste - uživajte, pravo na žalbu je isteklo....

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 10:41 
Kao da je bitno da li je on ili neko treci...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

PKT je napisao:
Hehe, čim dodikovac napiše + na ovako glup komentar moram se malo uključiti.
Kakve veze kontejneri sa poplavama imaju.
Kao da smo kulturniji i civilizovaniji narod poplava ne bi bilo. I na kraju krajeva država i vlast su krivi u oba slučaja, poplave nisu spriječene, ništa nije urađeno niti se vodilo računa "šta ako" vodostaj te i te rijeke naraste; ništa nije učinjeno po pitanju sanacije štete a dodo je na poplavi zaradio kao u cijeloj prijepoplavnoj karijeri; zašto država ništa ne učini po pitanju ekologije, da li su se ljudi u normalnim zemljama ekološki osvijestili sami od sebe ili je to posljedica rigoroznih kazni? Zašto država može kažnjavati bicikliste bez kacige a ne može ljude koji prosipaju otrov u rijeku? Zato što se i sama država riješava otpada na neadekvatan način pa bi morali prvo sebe kazniti!
Da li ti misliš da naš narod povazdan ništa ne radi zato što mu je lijepo ovako? Ili je razlog možda to što u stvari nema šta da radi, i ako ima šta da radi plata je smiješna ako je i dobije, a na radnom mjestu ga jebe ko hoće. Za razliku od tih neradnika postoji i drugi vid neradnika koji imaju šta im srce želi (AleksandarMK i debeli Srbenda od 194cm i 200kg kojem se Aleksandar pokušava uvući u analni otvor, npr); obe vrste neradnika su jednako ekološki osviještene samo što ove potonje ne zabrinjava ni ekologija niti poplave (štaviše, priželjkuju ih, tu je para) ali zato koriste svakakve gluposti kao izgovor da se koliko - toliko krivice svali na narod.
A kakav smo mi narod dovoljno govori činjenica da je debelo govedo iz Laktaša pobijedilo na izborima uprkos onakvoj reakciji na poplave. Nikada se mi nećemo opametiti i iz tog razloga nam treba ne poplava, nego potop koji nikako nećemo moći da preživimo.

Имају везе утолико што стока баца смеће гдје стигне, а ријеке и потоци су баш "кул" за те ствари. Прије пар седмица кад сам био кући идем преко старог моста у Добоју и иде неки чича жваче нешто и баци преко ограде пластичну кесу у ријеку. А кад погледаш од Сарајева до Добоја на шта личи обала Босне, све ти буде јасно. Са оним дијелом да држава/власт треба да то регулише драконским казнама се слажем, другиг начина нема.
Са оним дијелом да држава/власт није спријечила поллаве се дјелимично слажем. Негдје је урађено нешто а у већини није урађено ништа, при чему улогу и то велику имају и локалне власти.
Са дијелом да ништа није учињено по питању санације штете се не слажем, почевши од ваучера (и оне првобитне дреке да за њих не можеш да купиш ништа) па до санације насипа и осталих штета. Ено чак и код Добоја се прави некакв зид на оном потоку (а то што је локална власт дозволила да се граде читави објекти у водоплавном дијелу до насипа и насипа терен за исте задњих 15-так година и што држава није интервенисала да багру позатвара је други пар опанака).
А чисто ме интересује како је Дудек зарадио у поплави, јер знам како је локална (СДС) добојска власт зарадила у поплави. Оно, с твоје тачке гледишта?

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Milan je napisao:
Kao da je bitno da li je on ili neko treci...

Sami smo sebi najveći dušmani po svakom kriterijumu. Tako da stvarno nema veze da li je on ili ko već....

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 10:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
Ma da kese u rijeci su problem,a djelovi drveca sto opasne zacepe vodotok ili ogromne stijene kao u Vrbanji to nista
Iscrpljeni smo od poplave,bilo sta da naidje pa bar sebi priznajmo nemocni smo,nema se para ni za 10% klizista,i necemo ni prstom mrdnuti,samo habu 2-3 dana buka i opet isto
Starcevica
Slika
Put za Vrbanju

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

letal3891 je napisao:
Ma da kese u rijeci su problem,a djelovi drveca sto opasne zacepe vodotok ili ogromne stijene kao u Vrbanji to nista
Iscrpljeni smo od poplave,bilo sta da naidje pa bar sebi priznajmo nemocni smo,nema se para ni za 10% klizista,i necemo ni prstom mrdnuti,samo habu 2-3 dana buka i opet isto

Ма не, нису проблем уопште, бацање кеса и осталог смећа у ријеку је у ствари општепожељна ствар. Или ено рецимо испод већ помињаног моста у Добоју и даље стоји попријечено стабло и још неки остаци дрвећа, јел треба Дудек да дође да их извади?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Reakcija nakon poplava je bila dobra, narod je dobio konkretnu pomoć, nedovoljnu naravno, ali je bilo barem da se neke rupe zakrpe. A da je slabo šta rađeno na prevenciji poplava je i budali jasno. Nažalost niko neće odgovarati za to, od lokalnog do državnog nivoa.

И то је најтрагичније од свега.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 13:19 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Drago mi je da se neko jednom složi sa mnom. :lol:

U Doboju voda 25 metara, narod nije barem sat-dva ranije upozoren da barem automobile i stvari skloni i nikom ništa, u Semberiji popucali nasipi i nikom ništa, kod Šamca pukao nasip i nikom ništa, u Česmi pukao nasip i nikom ništa a evo sad će još malo godina dana od poplava. Samo od tih propusta indirektna i direktna šteta je više stotina miliona.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=i8toytRDNPo[/video]

Ovo je za strijeljanje. :angry4:

EDIT:

E moj Sinip, pa za pare kod nas možeš ako hoćeš kuću i na nasipu napraviti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 14:07 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ubuduće da se sva sredstva planirana za izgradnju megalomanskih pasarela, kružnih tokova, parkova od 4 miliona, usmjere na ono što je esencijalno u BL. Ovih voda možda neće biti sljedeće godine ni one poslije nje, ali biće ih kad tad.

Jadno je ako civilna zaštita nema te osnovne stvari, šta ako ne daj Bože pogodi nas razorni zemljotres usred zime, onaj ko preživi umrjeće od hladnoće, jer nema šatora.

Ovo si jako lijepo napisao. Ta 4 miliona za ona pojila za stoku u parku Petar Kočić su mogla riješiti izradu projekata za oba mosta u Česmi i sve projekte za sve ijedan oblik izgradnje i sanacije nasipa i ostalih vodoodbrambenih mehanizama.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E moj Sinip, pa za pare kod nas možeš ako hoćeš kuću i na nasipu napraviti. :lol:

То ми је савршено јасно, и зато нам и јесте како нам је.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 22:41 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Izgrađeno 11 crpnih stanica, 74 kilometra nasipa i 320 kilometara kanala nakon poplava 1981. godine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xk0ukdnyScI[/youtube]

37:50 odličan komentar. A to se i vidjelo proljetos.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2015, 13:34 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Sinipe, kakvo je stanje u Omer-Vakufu ? Vidim Liješanj skoro gotov, radi li se još išta ?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2015, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Liješanj se ko biva jos radi,a nije mi jasno zašto se uopšte radi,tj. zar nije bilo lakše zatrpati tu kanalčinu i ostaviti samo cijev za odvod?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2015, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sinipe, kakvo je stanje u Omer-Vakufu ? Vidim Liješanj skoro gotov, radi li se još išta ?

Стање редовно, биле неке демонстрације 20. био пун парк, рече ми жена. :) Лијешањ је био у изградњи кад сам задњи пут био кући али у свему томе Лијешањ је најмањи проблем. Све оно што је изграђено иза насипа до корита Босне остаје и даље тамо. Укључујући и онај насути дио на Ушћу, ономад насут за неке наводно Душанићеве објекте. И ником ништа. Тако да је квота 1,15 да ће Добој бити опет поплављен чим се "стекну услови", ако мене питаш.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2015, 20:53 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

hadzidado je napisao:
Liješanj se ko biva jos radi,a nije mi jasno zašto se uopšte radi,tj. zar nije bilo lakše zatrpati tu kanalčinu i ostaviti samo cijev za odvod?

Možda Sinip i Omer vole uz pivu zabaciti udicu na obali. 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2015, 21:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Једино да му забацим силк око врата...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 408 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]