<LEPRO> je napisao:
Morao sam i ja da se priljucim ebay diskusiji, postalo je vise zalosno nego smjesno....
U zadnjih 2 godine imam oko 200 kupovina preko ebay-a i kao sto ste i svi vi rekli na pocetku je funkcionisalo ok, nije bilo puno problema.. znalo je da ne dodje ili da mnogo kasni neka posiljka ali rijetkost. Ali evo od avgusta prosle godine imam cca 20-25 paketa od kojih 10 nije stiglo, pola je refundirano pola sam rekao kinezima da salju ponovo, sto vecinu toga jos uvijek cekam. Zanimljiva stvar sto sam primjetio i sumnjam u nase poste (mozda kradu?) jer pecat carine Republike srpske na posiljci je recimo 11.12. a ja dobijem tu posiljku 25.12. (?!?!). I to svaka druga posliljka mi dodje sa zakasnjenjam ali ne zbog internacionalnog transporta, nego lokalnog.. Pitam se da li ima odredjen razlog zasto tako dugo zadrzavaju posiljke ili jednostavno zaborave poslati na isporuku. Nije u pitanju pokusana dostava pa da je vracena u postu i slicno, jer ako me nema ostavi mi ceduljicu da dodjem u postu kao inace...
Izvinjavam se ako je vec bilo govora o ovom, samo hocu da pitam da li se i vama desava slicno i ko pravi problem

P.S. ah da sa fedex-om tek imam dozivljaj... naime kako je euroexpres preuzeo njihove inostrane dostave,tako mi je na poklon vrijedan 30 dolara naplaceno ( tačnije pokusano) 117,60 KM carine, pe de vea, usluge špedicije, usluge transporta(jer je otislo u Sarajevo pa je trebalo poslati za Banja Luku sto je naravno moja duznost!) i ostalo... proforma fakturu mi nisu priznali sa obrazlozenjem da NE POSTOJE pokloni, nego sam ja to kupio pa necu da platim carinu XD
Sve potvrdjujem sto si napisao i bacam akcenat na duzinu(trajanje) transporta kroz samu BIH.Neke posiljke dodju na kucnu adresu 2 dana od slijetanja u Sarajevo a neke came po mjesec ko zna gdje ali u BIH,to je sigurno.Trebali bi ispitati da se ko novi nije zaposlio na carinskom terminalu poste RS U BL pa da nije odma poceo u stilu nasih politicara (citaj govana) da krade i obeznjedjuje sebe.Nije iskljucena kradja i u samom Sarajevu,skoro je bila afera sa carinicima na aerodromu....
Ja sam bio prijatno iznenadjen kako je sistem funkcionisao...postenjem i profesionalnoscu svih tih ljudi koji rade u nasim postama u proteklih 2 godine iako je ovo,dovoljno je samo reci RS-BIH...Zaista imam samo rijeci hvale ali sad se sve to pokvarilo i zeznulo ko zna iz kojih razloga a mi samo mozemo da nagadjamo.A sto se carinika tice nisu losi,malo nekada pogrijese...uhvate se za neku glupost ali zna i jako vrijedna posiljka proci neopazena

Njima je glavni kriterijum zemlja slanja(da li je EU) i velicina paketa