banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 10 Feb 2015, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Refund je refund, vracaju 100% iznosa i uvijek je tako bilo, ne znam o cemu ti pricas.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Katarina Velika, još ćeš i zaraditi na skoku dolara u odnosu na početak decembra :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 14:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Refund je 100% :) O cemu ovaj lik" letal" prica, mislim da i on ne zna sam

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Zna li neko ko je ove sedmice na carini u smjeni koja prima pakete i odlučuje hoće li se cariniti ili ne?
U subotu je skenirano u Sarajevu i poslano ovamo. Znači danas-sutra to dole neko preuzima. Šta mogu očekivati?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 15:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Feb 2009, 01:28
Vec petu godinu kupujem na ebay-u i uvijek sam dobijala 100%. Zaista mi nije jasno o kakvih 90% ova lik prica.

Problem je sto Paypal ne dopusta refund, jer je proslo vise od 60 dana od uplate, tako da ne znam sta da radim.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 16:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
Katarina Velika je napisao:
Vec petu godinu kupujem na ebay-u i uvijek sam dobijala 100%. Zaista mi nije jasno o kakvih 90% ova lik prica.

Problem je sto Paypal ne dopusta refund, jer je proslo vise od 60 dana od uplate, tako da ne znam sta da radim.

Sam trgovac ne dobija sav novac koji ti uplatis,ako vraca 100% onda on de fakto pada
Sto se paypal tice probaj opciju send invoice/request money posto chargeback opcija ti nije vise validna,naravno ako druga strana pristane,mada sumnjam posto je trgovac vjerovatno poslao posiljku, ne moze on garantovati transport,mada sve zavisi kako se 2 dogovore,vjerovatno ce cak i ako pristane staviti bih na blacklist

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 16:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
malo offtopic cisto da znate gde zavrsavaju izgubljeni paketi :)

BANJALUKA - Pedesetdvogodišnji radnik "Pošta Srpske" čiji su inicijali M.M. iz Banjaluke, uhapšen je danas nakon što mu je na radnom mjestu pronađeno oružje i municija, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.
Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, prije hapšenja izvršila pretres kuće, pomoćnih objekata i prostorija na radnom mjestu u banjalučkom centru za poštanski saobraćaj.
Policija je pronašla automatsku pušku, pištolj marke "CZ", okvire za automatsku pušku, četri ručne bombe M75 i oko 370 komada municije različitog kalibra.
Tokom pretresa pronađena je i veća količina garderobe, obuće, upaljača, alkoholnog pića, za koje se sumnja da su predmet krivičnog djela nedozvoljena trgovina, i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
U toku je kriminalistička obrada, a sve dalje radnje i mjere prema M.M. policija će preduzimati po instrukcijama postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka.
Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Marinko Mirković iz Banjaluke.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2015, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
letal3891 je napisao:

Sam trgovac ne dobija sav novac koji ti uplatis,ako vraca 100% onda on de fakto pada
Sto se paypal tice probaj opciju send invoice/request money posto chargeback opcija ti nije vise validna,naravno ako druga strana pristane,mada sumnjam posto je trgovac vjerovatno poslao posiljku, ne moze on garantovati transport,mada sve zavisi kako se 2 dogovore,vjerovatno ce cak i ako pristane staviti bih na blacklist

Синко, како ти већ више пута рекоше форумаши, ако дође до рефундирања уплате, долази до 100%-тног рефундирања уплате. А како то они између себе ураде, болЕ нас уво.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 08:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nije mi jasno šta pp ne dopušta... ja imao jednu narudžbu krajem oktobra, nije stiglo iako je prošao zadnji dan prema roku očekivane isporuke, otvorio "requests" na ebay-u, prodavac tražio da sačekam još par dana, a ebay mi dao rok do kad da se njima obratim ako ništa ne napravim. pošto paket i dalje nije stigao, prodavac ne reaguje više, zadnji dan roka koji mi je dao ebay obratim se njima da oni riješe slučaj i 24. januara, skoro 3 mjeseca od uplate legne mi refund (100 %) nakon dan dva lova je bila i na kartici, čak sam zaradio nekih 7-8 KM zbog razlike kursa dolara... ne kontam šta je tebi problem tih 60 dana... ja se pp-u uopšte ne obraćam sve završavam preko ebay-a

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ima neki fazon ako je prošlo više od 60 dana, ne može seller izvršiti refund jednostavno, klikom na dugme (ako si ikad primao novac preko paypala, ima tamo opcija issue refund, e to valjda nestane), pa onda moraju to na neki drugi način, da li pišu zahtjev paypalu, ili šta već, ali jeste komplikovanije.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa ja ne znam da li su u ovom mom slučaju imali takve peripetije sa pp-om, ali i nije me briga, uglavnom meni legao refund nakon 3 mjeseca...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 10:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pa uvijek može da ti pošalje novac kao kad šalješ porodici ili slično. Ja sam par puta plaćao nakon što dobijem izgubljenu robu, jednom je bilo oko četri mjeseca. Pošaljem kinezu poruku preko ebay, on javi adresu i kad platim javim broj transakcije sa paypal-a.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

isto, par puta odradio bez problema...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2015, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

despot777 je napisao:
pa ja ne znam da li su u ovom mom slučaju imali takve peripetije sa pp-om, ali i nije me briga, uglavnom meni legao refund nakon 3 mjeseca...

Niko nije rekao da se ne može refundirati, samo da ima nekih "peripetija" ;-) Ustvari, možda to ni nisu TOLIKE peripetije, možda je čovjek smotan pa ne zna refundirati.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 13:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Juliette je napisao:
JetForce je napisao:
Ona teta sa carine nije losa , ali ima jedan kreten koji je sa nekog brda sisao (cipele kao opanke) . Ja ga ocima ne mogu gledati . To je seljacina nevidjena . Ja mu dam izvod sa ebay koliko je placeno ,a on kaze ovo mora biti skuplje . Ja mu dostavim paypal transakciju na kojoj se vidi koliko je placeno i kome je uplaceno itd ... Jedva nekako ja dobih svoj paket ( ocarinjen naravno) . Jos majmun rece da ce me prijaviti policiji da preprodajem na crno robu , a mjesecno jednom se pojavim na carini za 1 ili 2 artikla.
Toliko je ufuran da vjerovatno sam sebi govori VI . Sramota je da u carini jedne drzave radi onakav covjek . Prvo ga treba nauciti kulturi i ponasanju , pa tek onda sve ostalo .

Koji, kako izgleda, je li stariji čovjek?

Nije ,nego mladji ,kockasta glava ,crn ....

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2015, 12:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
Da li sluti na dobro? :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2015, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
:D

Slika

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2015, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
JetForce je napisao:
Juliette je napisao:
JetForce je napisao:
Ona teta sa carine nije losa , ali ima jedan kreten koji je sa nekog brda sisao (cipele kao opanke) . Ja ga ocima ne mogu gledati . To je seljacina nevidjena . Ja mu dam izvod sa ebay koliko je placeno ,a on kaze ovo mora biti skuplje . Ja mu dostavim paypal transakciju na kojoj se vidi koliko je placeno i kome je uplaceno itd ... Jedva nekako ja dobih svoj paket ( ocarinjen naravno) . Jos majmun rece da ce me prijaviti policiji da preprodajem na crno robu , a mjesecno jednom se pojavim na carini za 1 ili 2 artikla.
Toliko je ufuran da vjerovatno sam sebi govori VI . Sramota je da u carini jedne drzave radi onakav covjek . Prvo ga treba nauciti kulturi i ponasanju , pa tek onda sve ostalo .

Koji, kako izgleda, je li stariji čovjek?

Nije ,nego mladji ,kockasta glava ,crn ....

Znam tog lika, stvarno je takav. Sad da ga vidim na carini okrenuo bih se i otišao.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2015, 15:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Ima li iko od vas iskustva sa kupovinom na ebay na kraju kalendarske godine, u decembru? Evo o cemu se radi, kupio sam tri stvari na ebay, jedna poslana 08.12.2014 druge dve 25.12.2014. Samo za jednu imam tracking broj. Nista jos nije stiglo, sve tri stvari su iz Kine. Uzimao sam do sad dosta toga iz Kine ali stizalo je uvijek u roku mjesec dana, najduze mjesec ipo. Sad evo jedna vise od dva mjecesa ove druge dvije skoro pa dva i nista nije doslo. Znam da su bili praznici ali bas toliko da treba... Da je bar jedna stvar stigla onda se ostalo zagubilo i sta je tu je ali bas ni jedna. Kazem samo jedna posiljka ima tracking broj i povjeravao i evo sta kaze Slika.
Ako ja dobro kontam tek 02.02.2015 otislo na avion iz Pekinga. Je li moguce to?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2015, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Isto je i kod mene, kao i kod @maniaka par postova iznad.
Iz nekog razloga kasne pošiljke koje idu preko kineske pošte sa brojem za praćenje.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]