banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 22:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2015, 07:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Sve je moguće i izvjesno.Potrebno je jednim udarcem ubiti što više muha.
Mada i djeljenje prava glasa migrantima (onim koji su spremni sa gnušanjem odbaciti svoju izvornu tradiciju kao nazadnu i zaostalu) i jeste desničarenje i to ono najodvratnije,skriveno,državno i fašistički.
Opet imamo sličnost sa nekim bivšim vremenima i širenjem nacija :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 08:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tradicija je sustinski nebitna. Mogu se podici i minareti sirom Evrope. Sto da ne? Sve u duhu liberalizma :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mogu se dizati minareti,demokratski i liberalno nea šta ali je isto tako zakonom iz 2004 zabranjeno nošenje hidžaba i isticanja vjerskih simbola u školama dok je dozvoljeno nošenje krstića na lančićima.Sličan fašizam imamo u HR po pitanju Srba,fašizam uvijen u oblandu liberalizma i demokratije.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet on po svom. Minareti su metafora za svu te simbole.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I današnja demokratija i liberalizam su metafore za fašizam

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 09:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je onda i tradicionalizam :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:D
Što bi rekao drug Staljin na jednom zasjedanju KP,imaš prilično kreativna tumačenja :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Maoca danas sutra prekosutra :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Čiča iz Rogače je napisao:
Sve je moguće i izvjesno.Potrebno je jednim udarcem ubiti što više muha.
Mada i djeljenje prava glasa migrantima (onim koji su spremni sa gnušanjem odbaciti svoju izvornu tradiciju kao nazadnu i zaostalu) i jeste desničarenje i to ono najodvratnije,skriveno,državno i fašistički.
Opet imamo sličnost sa nekim bivšim vremenima i širenjem nacija :wink:

:D Cica.
Mislim da grijesis osim ako ovo sto stavljas u zagradu nije sarkazam.

Upravo suprotno se desavalo na zapadu, dijelilo se pravo glasa onima koji zadrzavaju tu "izvornu tradiciju". Sta vise zakonom im se pomagalo da imaju svoja geta i tamo to sire. :roll:

Zapad - to se odnosi na one koji vladaju (mase niko nista ne pita samo ih privode na glasanje da izaberu pripremljeno) je propagirao toleranciju, cuvanje i zatitu kultura, prava i religija koje dolaze iz "izvornih tradicija" i "izvornih obicaja".
Stitio je to zakonima i propisima tj. pravio rupe za zloupotrebljavanje.

Problem je u tome sto na zapadu niko nije otvoreno postavio pitanje prije pa i danas se ne prica o stvarnim problemima vec o vjestackim maglama (terorizam i sl), histerijama.

Zasto je gnusanje i lose odbacit tradiciju da se curicama odsjeca klitoris ili da se zene, djeca tuku i razvaljuju zato sto nece da nose hidzab ili da konzumiraju setapovan brak. To je plemeska tradicija pa dolazila ona od kud god.
Ne vidim sta je lose odbacit sa gnusanjem tradiciju da se cast i ponos familije zasniva na zenskom djelu familije, njenom seksualnom puritanstvu, tj. plemeskom klanjanju zenskom himenu, da li on postoji ili ne postoji kad se ulazi u brak,i zato treba zadavit cer svojim golim rukama (honor killig).

Jesu li to vrijednosti koje se trebaju stiti i podupirat na taj nacin bilo gdje i u bilo kojoj religij u ovom velikom selu sto ga zovemo svijet.
Ne vjerujem da si na ovo mislio kad rece da se odbacivanjem tih "vrijednosti" dobiva pravo glasa...? :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije sarkazam.Zašto jednostavno,ako smetaju određenoj državi useljenja,neka ih zabrani ili neka useljenja uvjetuje odbacivanjem tradicije i vjere?Ako se genitalno kasapljenje curica nesmetano radi u S. Arabiji i niko u svijetu se ne buni...da li je to poruka da je takvo šta opšteprihvaćeno?
Srbija i RS je na osnovu navodnog nepoštovanja multikulturizma na pravdi boga bezočno bombardovani.I dan danas smo na lošem glasu zbog toga i sad zbog 12 EVROPSKIH žrtava treba još više da zamrzim muslimane i njihovu vjeru.E pa ne pasem ja travu sa vaše livade.

Citiraj:
Zapad - to se odnosi na one koji vladaju (mase niko nista ne pita samo ih privode na glasanje da izaberu pripremljeno) je propagirao toleranciju, cuvanje i zatitu kultura, prava i religija koje dolaze iz "izvornih tradicija" i "izvornih obicaja".

Nirnberški zakon nije imao rupa

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije sarkazam.Zašto jednostavno,ako smetaju određenoj državi useljenja,neka ih zabrani ili neka useljenja uvjetuje odbacivanjem tradicije i vjere?Ako se genitalno kasapljenje curica nesmetano radi u S. Arabiji i niko u svijetu se ne buni...da li je to poruka da je takvo šta opšteprihvaćeno?
Srbija i RS je na osnovu navodnog nepoštovanja multikulturizma na pravdi boga bezočno bombardovani.I dan danas smo na lošem glasu zbog toga i sad zbog 12 EVROPSKIH žrtava treba još više da zamrzim muslimane i njihovu vjeru.E pa ne pasem ja travu sa vaše livade.

Citiraj:

Nirnberški zakon nije imao rupa

Kako mislis niko se ne buni.
A sta ja i ti radimo odje.... :D

Pa naravno da se ljudi bune i sigurno da to nije opceprihvaceno medju obicnim plebesom (koji niko nista ne pita i koji ne predstavlja zapad tj. sebe) kao dobro vec teror i nasilje nad ljudskim bicem.

I ne radi se samo to nasilje nad djecom u S.Arabiji vec u i drugim zemljama Afganistan,Egipat,Sudan...

btw, vezivanje bombardovanja Srbije sa nepostivanjem multikuluralizma je isto kao stavljanje u isti kos Dik Cejnija i Selme Hajak. :D

Hajmo mi nazad na temu moze li se iskreno, govorit otvoreno o problemima Islama u 21 vijeku (a ne tamo o nekim vjestackim pravljenim histerijama) po svim pitanjima da se neko ne uvrijedi, otvoreno pricat i propitivat kao recimo o Isusu ili o ...?
Na primjer, moze li se diskutovat o recimo uzimanju devetogodisnje curice za zenu je li to ok ili nije ili je to odmah uvreda i tabu tema....?
Mozemo li ja i ti razliciti pricat o nasim razlicitostima a da jedan drugog ne povrijedimo ....a hocemo da zivimo zajedno?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Problem islama je manji od problema hrišćanstva....globalno gledano....

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Problem islama je manji od problema hrišćanstva....globalno gledano....

Budi konkretan.
Brale ja protiv tog tvog globalno ne mogu nista....jbg. nedefinisan si odje. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Konkretno ...zašto bi govorili samo o problemu islama kad imamo dovoljno problema sa hrišćanstvom ili sa judaizmom još više?Zar samo zato što nije naša vjera i uzgred laka je meta ili zato što pljuvanje te vjere nije zakonom zabranjeno?Licemjerja nam nije nikad falilo.Neda mi se navoditi činjenice ali sigurno znaš na šta konkretno mislim.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 22:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Slika
Smrt fašizmu :evil3:

"Tito je gledao dalje od daljine" 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo nešto interesantno.... :D

http://www.independent.co.uk/news/world ... 28389.html

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 23:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čiča iz Maoče... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 08:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda tako izgleda ali kad bi mislio drugačije bio bi rasista,desničar ili sekularni liberal :evil:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 12:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]