banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 13:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jan 2015, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
The_new_Statesman je napisao:
Pa kako ne vidis sa pisem o greakama Njemacke. Kao da sam ubudale ironicno o milenijskom iskustvu? Brale, mislim da preskaces dijelove koje ti smetaju da bi izbacio neku tebi simpaticnu dosjetku. Svoju ili tudju, nije ni bitno.

Ne kontam ovo sa ucenjem jezika... Sta mi zelis nabaciti sa tim? :D

A to o jeziku, to je zato sto si spomenuo integrisanje.

Ozbiljno, kad ga ti spomenu to integrisanje u stvari nije definisano jasno sta znaci.Tebi jedno meni drugo a nekom trece.

Po meni ne znaci da si aktivan i angazovan clan drusta(dobar si i licis na "Njemaca" tj ne odskaces) samo ako imas posao i znas njemacki jezik a ovamo na drugoj strani nastavljas da zivis zivot po svome i svojim obicajima i tradiciji i imas svoje vrijednosti koje nameces svojoj djeci....U stvari ti si dvolican igras na karte u ruci a imas keca rukavu... (ne mislim na tebe). :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Brale001 je napisao:
I TNS, btw ako mislis da je integrisanje u Njemacki identitet naucit njemacki jezik i dobit posao, onda je i ti nismo na istoj temi. :D

Sta je po tebi integrisanje? Odricanje identiteta?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Brale001 je napisao:
I TNS, btw ako mislis da je integrisanje u Njemacki identitet naucit njemacki jezik i dobit posao, onda je i ti nismo na istoj temi. :D

Sta je po tebi integrisanje? Odricanje identiteta?

:D

Pa ja sam to pitao negdje na pocetku teme.
Sta je Njemacki identitet?
I tvoje pitanje, zasto tako pitas sa negativnom konotacijom...jeste interesantno je pitanje.
Ali ja bi tu dodao nesto drugo i pitao bi tebe ovo.
U drustvu gdej se pojavljuju razlicitosti, da li je tebi vazniji identitet ili tvoj integritet kao osobe?

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Time sto se integrisem u sredinu u kojoj planiram da zivim ili vec zivim ne znaci da se odricem svoga identiteta. Niko od Njemaca ne ocekuje da se identifikujes sa njima ali da se integrises i te kako.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Brale legendo, vidim da si naumio da supljiranjem dodjes do postanka svijeta. Ok, tvoje pravo :D

Za tvoju informaciju, za obicnog Svabu je dobro integrisan Turcin (ne borgovski asimiluran kao sto se tebi prividja) onaj koji se ponasa, zivi i radi kao bilo koji obican Turcin u Istanbulu, Barsi, Ankari itd.

To je ono sto vidim i cujem. Jbg-a, slabo sta citam pa ovo ipak uzmi sa malo zadrske.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 08:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Integracija možda nije najbolja riječ, asimiliranjem odbacuješ prethodno i preuzimaš novo, prije bi se moglo reći asimilacija ako se misli na prilagođavanje uz zadržavanje prethodnog, ono kao "kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin".
Možeš se asimilirati u Njemačkoj ali si i dalje Srbin u Njemačkoj, ne i Nijemac.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 08:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Eno neke budale protestvuju zbog antislamske kampanje. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
shakal je napisao:
Eno neke budale protestvuju zbog antislamske kampanje. :lol:

A možda i jedni i drugi imaju istog poslodavca?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije iskljuceno.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 09:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
čakštaviše....vrlo mogućno

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 09:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko je gazda? I da li je jedini :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovo u Parizu baš neće pomoći smirivanju...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Haos u Parizu, 12 ljudi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Uglavnom su drugi gastarbajteri odgovorili umjesto mene, jer poznaju prilike. I da, integracija ne znaci gubitak identiteta,ali znaci prihvatanje nekih obicaja s ciljem uklapanja u drustvo. Ako je bozic ili uskrs, trebalo bi cestitationima koji ga slave, isto tako i bajram. Niko ne tjera Turke da kite bor i idu u crkvu, ali je ljudski cestitati hriscanima njihov praznik - sto vecina i cini. Pitao sam par muslimana( tu je vilo i Arapa), kako oni gledaju na bozicni period, slavlja, bozicne marktove, svo to raspolozenje i oni su se uglavnom pozitivno izjasnili, neki su rekli i da rado posjecuju iste i da vole taj ugodjaj.
To je isto integracija, ne znam kako je s poklonima, pogotovo djeci u vrijeme bozica, jer te ovdje svi otvoreno pitaju sta si sve dobio, pa kad domaci krenu nabrajati, pocnem se pitati sta je cilj tog praznika - trose se stotine eura po glavi stanovnika. Ne znam ni ja kako cu se ponasati kad budem imao djecu, nezgodno je da sva djeca dobijaju poklone i pitaju tvoju sta su dobila -e to je nezgodna strana integracije. Sa odraslim je jednoatavnije -jednoatavno kazes da ne slavis ili da slavis kasnije i niko te ne ispituje dalje.
Ako je neki narod tolerantan sto se tice stranaca, to su nijemci, bar otvoreno. Nakon ww2 su imali kolektivni osjecaj krivice zbog onog sto su napravili, uvelii neke zakone kojima se sprjecava diskriminacija, tako uceni u skoli i tako je ostalo. Danasnje generacije nemaju taj osjecaj krivice, ali su tako odgajani i kod vecine se ne moze uociti netrepeljivost prema strancima, ni u najmanjoj mjeri.
Sto se za austrijance ne moze reci...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 15:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
dok ne uklone sa YT...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yIewh8kRzk4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Stoka jebena. Nisu hriscani cvjecke al' nigdje nema ovakvih pacenika koji ce pobiti ljude zbog nekih slika.

Spoiler:
Slika

Citiraj:
WASHINGTON—Following the publication of the image above, in which the most cherished figures from multiple religious faiths were depicted engaging in a lascivious sex act of considerable depravity, no one was murdered, beaten, or had their lives threatened, sources reported Thursday. The image of the Hebrew prophet Moses high-fiving Jesus Christ as both are having their erect penises vigorously masturbated by Ganesha, all while the Hindu deity anally penetrates Buddha with his fist, reportedly went online at 6:45 p.m. EDT, after which not a single bomb threat was made against the organization responsible, nor did the person who created the cartoon go home fearing for his life in any way. Though some members of the Jewish, Christian, Hindu, and Buddhist faiths were reportedly offended by the image, sources confirmed that upon seeing it, they simply shook their heads, rolled their eyes, and continued on with their day

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Brale legendo, vidim da si naumio da supljiranjem dodjes do postanka svijeta. Ok, tvoje pravo :D

:D

A sta da ti kazem TNS na danasnji dan.... kad vidim ovo okolo i u Parizu sta da ti odgovorim, izgubim volju.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 15:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zasto stoka zaostala, kad je neko od politicara odlicio da snimi uzivo nightcrawler i podigne te tenzije izmedju hriscana i muslimana, kojih ce biti sve vise i vise u buducnosti..9/11 odradjeno od strane amera, 7/7 odradjeno od strane engleza..jednog dana ce francuzi morati odluciti oce li biti ateisticka zemlja il prihvatiti hriscanstvo koje ce sve vise propagirati KC..ako neces na lijep nacin prihvatiti onda ce to biti na ovakav nacin..sve vise kroz medije ce se plasirati ovakve stvari..samo cekam bombu pravu kako ce narod nasjesti na muslimanski teror i sjedinjene KC i SPC pod okriljem "united christianity movement"..

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Ne vidim kakvu bi Pariz strogu politiku mogao provesti sad (tako su najavili). Pravih francuza ima 10%, a parižani su kao indijanci u rezervatima. Manjina su u svojoj državi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]