banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2014, 01:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
je l ovde pjevamo: aco mi te volimo, aco mi te volimo? ljeb ti jebem, kad je neko hajdovan, treba da ostane hajdovan... sta ga ti koji kurac otkrivas, nije da ce ti dati novi smisao zivota u 1:04...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 22:13 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Ne kontam poruku, al' hajd'. :lol:

Glede raskrsnice, traka za desno je dobro rješenje, kružni tok idealno. Mada kod nas se uglavnom prave kružni tokovi od milion KM pa su skontali da ne mogu uzeti pare ovdje pa ga neće ni praviti. :angry3:

Most kod Vitaminke... hmmm... reče Gavran da će trebati 10 miliona. Čisto sumnjam da će gradnja krenuti prije 2016. godine.

Ovo je odličan most:

http://www.zibl.net/index.php/2009/12/0 ... njoj-luci/

Slika

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Aleksandar MK je napisao:
Most kod Vitaminke... hmmm... reče Gavran da će trebati 10 miliona. Čisto sumnjam da će gradnja krenuti prije 2016. godine.

Мост код Витаминке је у надлежности "Путева РС" и они желе да га праве већ дуже вријеме, али Град мора да ријеши имовинско-правне односе, тј. да откупи земљу куда ће цеста ићи даље од моста, али то не чини већ годинама. А мислим да неће обезбиједити новац за откуп у скорије вријеме.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 23:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
I za tu zemlju ima mnogo mućki. Prije dva mjeseca na sastanku u MZ predsjednik složi priču kako treba tri miliona da se plati za neke četri kuće. Jebote ja sam tu skoro cijeli život i koliko god da razmišljam ne kontam koja to kuća u Česmi vrijedi 750000, pogotovo u donjem dijelu naselja. Uostalom, šta ih sprečava da naprave most na mjestu gdje je bio viseći? Riješeni svi imovinsko pravni odnosi, samo ukloniti živice i ograde koje su izvučene na put i eto nema ni tog problema.

Neki pričaju (ne znam koliko u toj priči ima istine) čak i da su Nijemci htjeli da grade jedan most na Vrbasu, ali naši nisu dali. Njihov uslov je bio da oni sve odrade, a naši su tražili pare kako bi to radili niskogradnja, integral i ostala banda.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 09:00 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

kiovva je napisao:

Мост код Витаминке је у надлежности "Путева РС" и они желе да га праве већ дуже вријеме, али Град мора да ријеши имовинско-правне односе, тј. да откупи земљу куда ће цеста ићи даље од моста, али то не чини већ годинама. А мислим да неће обезбиједити новац за откуп у скорије вријеме.

И ја мислим да неће. Па за нас је завршавање источног транзита (које је још увијек упитно) и асфалтирање Козарске историјски пројекат.

Мада, никад не реци никад. Можда нас Миле почасти тим мостом јер реално Бања Лука заслужује да од ње направи Нев Јорк :D зато што га је спасила на изборима.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Generalno, putna infrastruktura je u qrcu i nikad ni nece liciti na nesto zbog visih interesa (kaldere, integrala, mg minda itd...). Meni nikad nije bila jasna trasa od Incela do Vidovica - gleda narod kako se to renovira i pricaju da su besmislene samo dvije trake pored onoliko prostora. Sipaju milione za to i znaju da ce kroz neko vrijeme ponovo korigovati novim milionima - i nikom nista. Isto vazi i za presvlacenje postojecih puteva (drzi do prvog snijega i jovo na novo krpljenje rupa pa totalna sanacija), postavljanja semafora koji nicemu ne sluze, linijama koje boje svakih mjesec dana....
Parkinzi su posebna prica - onolike povrsine sa ogromnom kolicinom auta i samo jedna podzemna garaza u gradu. Mislim, zivim u gradu i uglavnom hodam, a i kad zabasam u centar autom imam svojih skrivenih mjesta za parkiranje, ali generalno stanje je uzasno. Toliko para od naplate parkinga se slijeva u budzet bez gotovo ikakvih ulaganja gradske administracije (nacrtaju linije i posade aparate), a nikad para ni za sta. Dok se svako ugradi u sve, normalno da i nema.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2014, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
kiovva je napisao:

Naletih slucajno na ovaj info na mondu po pitanju nadleznosti mosta kod vitaminke.

http://mondo.ba/a523564/Info/Drustvo/Ko ... Cesmi.html

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2014, 15:01 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Kružni tokovi kod Čajevca, zgrade Ekvator (umjesto one lakrdije od raskrsnice) i kod Toplane bi bili pun pogodak.

Na Laušu kod Inter Medika veliko ulegnuće asfalta već dugo vremena... moram jednom okrenuti broj nadležnih i *ebati im majku kad ne budem raspoložen. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2014, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Ono kod zgrade Ekvator-a je baš ludilo.
Bolje da su tu napravili kružnu, nego onu na Mejdanu.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2014, 22:04 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pohvale za rasvjetu kod Toplane do mosta. Čudi me da nisu presjecali traku kad su je obnavljali. :D :D

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 12:50 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Nova javna rasvjeta u tri ulice

http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... ulice.html

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2014, 16:01 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Sanirane pješačke staze na Venecija mostu

http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... mostu.html

Slika

Čudi me da cijena radova nije bila barem milion KM, da se ne kvari tradicija lopovluka.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Na koji nacin uputiti prijedlog gradskoj upravi da se izvodjacu radova u vrbanji dodijeli nekakva plaketa ili zahvalnica ili tako nesto? LJudi godinu dana kopaju 200 metara i prave guzve, o obiljezavanju gradilista, te semaforu za regulisanje prolaska koji je u kontra ritmu od onog pjesackog samo 20 met od njega nevrijedi ni trositi rijeci. Bravo

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Zvati telefonom, slati mailove, ne čekati godinu dana? :D

Prošlog ponedeljka su na istočnom tranzitu imali neki pokušaj podešavanja semafora kod Vidovića da ovi iz Česme kraće čekaju i napravili kolaps. Ja sam zvala u utorak ujutru i rekoše da je mnogo ljudi reagovalo, pa je već u toku drugog dana vraćen stari režim semafora dok ne smisle nešto bolje.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 13:41 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=60itELBiygU[/youtube]

:angry1:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2014, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kružni tokovi kod Čajevca, zgrade Ekvator (umjesto one lakrdije od raskrsnice) i kod Toplane bi bili pun pogodak.

Na Laušu kod Inter Medika veliko ulegnuće asfalta već dugo vremena... moram jednom okrenuti broj nadležnih i *ebati im majku kad ne budem raspoložen. :D

Evo kao da su citali tvoj post. :lol:
Na lausu ide kruzni a samim tim ce valjda srediti i okolni asfalt. Sredice i trotoare od tranzita do ovog kruznog toka.
http://www.glassrpske.com/banjaluka/gra ... 71123.html

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2014, 20:25 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Zvao sam ih i molio da zakrpe rupu kod Intermedika, inače SNSD na idućim izborima neće imati 160, već 16 glasova. :D :D

A ti trotoari čekaju sanaciju otkad sam se ja rodio. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2014, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jest vala i ja ih pamtim onakve jos ko klinac.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Na 16 automobila u gradu dolazi tek jedno parking mjesto, što svakodnevno zadaje glavobolju vozačima kako i gdje da parkiraju svog četvorotočkaša.

Grad raspolaže sa 3.712 uređenih parking mjesta, a registrovano je 53.000 vozila. Saobraćajni stručnjaci kažu da to nije dovoljno da budu zadovoljene potrebe vozača.

Predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Milenko Jaćimović kaže da broj slobodnih parking mjesta ni izdaleka ne može zadovoljiti broj voznih jedinica.

– Situaciju dodatno komplikuje i to što je Banjaluka administrativni centar RS u koji se dnevno slije najmanje 20.000 vozila – rekao je Jaćimović i dodao da je svima njima potrebno parking mjesto.

On je kao primjer naveo ponedjeljak, srijedu i petak, kad se slobodno parking mjesto u gradu ne može naći ni za lijeka.

– Definitivno, parking mjesto kod Univerzitetske bolnice – Klinički centar na Paprikovcu je teže naći nego dobiti sedmicu na lotu, zbog čega vozači nerijetko svoja vozila ostavljaju na trotoaru i kolovozu. A ništa bolja situacija nije ni na parkingu kod Poliklinike i Hitne pomoći – rekao je Jaćimović. Dodao je da postoji i problem sa parkiranjem u naselju Nova varoš, gdje zaposleni u institucijama RS ostavljaju svoja vozila, jer ne raspolažu dovoljnim brojem mjesta za parkiranje.

Šef Odsjeka za parkinge i garaže Branimir Papić rekao je da je pored 3.712 parking mjesta, kojima raspolaže Gradska uprava, ove godine planirana izgradnja još 220 novih.

– Izgradnja još 220 parking mjesta planirana je na novim parking prostorima u ulici Meše Selimovića, Nikole Pašića i u Ravnogorskoj ulici u Novoj varoši. Grad će tada raspolagati sa ukupno 4.000 parking mjesta, što će biti dovoljno za sva vozila – rekao je Papić.

On je dodao da u gradu ima i drugih slobodnih parking mjesta, kojima oni ne raspolažu, ali su oni u naselju Starčevica i Borik.

– Oko 12.000 vozila dnevno se parkira na gradskim parkinzima, dok na godišnjem nivou i više od dva miliona vozila – istakao je Papić.

Vozač Jasminko Bojić kaže da često prilikom parkiranja automobila bude na ivici živaca.

– Slobodno mjesto na ovom parkingu tražim već deset minuta, kružim kao muva bez glave – kratko je rekao Bojić.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2015, 19:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
План улагања у локалне и некатегорисане путеве и градске саобраћајнице у 2015. години PDF верзија Верзија за штампу
За одржавање и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева и санацију клизишта на путевима планирано је укупно 1.850.000 КМ. Од укупне суме, за одржавање асфалтних биће издвојено 400.000 КМ, а за одржавање макадамских саобраћајница 350.000 КМ, наведено је у Програму заједничке комуналне потрошње за ову годину.
У оквиру инвестиционог одржавања, за које је намијењено 550.000 КМ, обавиће се санација клизишта на сљедећим локалним путевима: према мјесној цркви у Горњој Пискавици, за Баралиће, Буквалек – Дедић Локва, некатегорисаном путу за Товиловиће, за Јагаре, Дебељаци - Гавранићи, Дебељаци - Адамовићи - Дубоки Поток, Карановац - Бастаси, Рачићи - Јовићи, за Јованиће, Регоде - Стојчићи, Сарачица - Михајловићи, Агино Села - Чичина Коса - Мрацељ, Понир 3, и др.
За реконструкцију је издвојено 550.000 КМ, а радови су планирани на сљедећим локалним и некатегорисаним путевима: Долине - Шкорина кућа, пут за Бастасе, Рацуне - Сурјан, Школа Мотике - Средовац, огранак пута Драгочај - Куљани (Ново насеље), Тубоњићи - Јаћимовићи, пут за Бијели Поток, огранак пута Драгочај - Геријатрија, пут Бојиновац (Обравац ), пут за Ајдариће, Пилана - Мишићи, Куљанска 16, Чавићи - Мишићи - Драгичевићи, Јовићи - Гаковићи - Кременовићи - Будише, Мађир, пут Ђурђевићи - Шоботи у Павловцу, Понир, наставак пута за Шукале, Јарак-Грбићи у МЗ Рекавице 2, путни правац према локалном путу Буквалек, и др.

План за градске саобраћајнице: Када је ријеч о градским саобраћајницама, укупно 2.600.000 КМ планирано је за њихово одржавање, инвестиционо одржавање, модернизацију и реконструкцију.
Предвиђено је да се асфалтирају огранци улица: Браће и Сестара Капор, Јовице Савиновића, Стојка Врањеша и 7. фебруара, као и дијелови улица: Приштинска, VII Куљанска, Косте Војиновића, Љевчанска (од броја 1 до броја 5) и Недељка Чабриновића (стаза). У оквиру ових радова биће санирани и дијелови тротоара у ул. Степе Степановића, Проте Николе Костића, Краљице Марије и Равногорска бр. 12.
Према Програму заједничке комуналне потрошње за ову годину у оквиру реконструкције градских саобраћајница, између осталог, биће измјештени пјешачки прелази на кружном току код Гимназије, изграђена десна саобраћајна трака у Улици Живојина Мишића, те дио тротоара у ул. Триве Амелице.
Санација клизишта биће обављена у улицама: Браће Милетић, Војводе Уроша Дреновића (огранак), Билећка, Карађорђева код броја 475, Улица Франца Шуберта број 39, Млађе Ћусића,Франца Шуберта( уз Ченића поток), Понирска улица број 26, Улица Карановића, Мањачких устаника (тротоар), и др.

Урађено у 2014. години: У прошлој години укупно је реконструисано 5,68 km локалних и некатегорисаних путева, за шта је Град издвојио преко пола милиона КМ, док је кроз инвестиционо одржавање изграђено 1,6 km нових асфалтних слојева за што је издвојено око 130 хиљада КМ.
Када је ријеч о градским саобраћајницама, током 2014. године укупно је кроз инвестиционо одржавање изграђено 16.200 m² нових асфалтних слојева, за шта је издвојено 354.000 КМ. Укупно је модернизовано 2,3 km улица, у вриједности од 175.000 КМ, а у оквиру реконструкције градских саобраћајница вриједност изведених радова износила је 135.000 КМ.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]