agyemang je napisao:
РТРС је из дана у дан све гледљивији. То што су они на страни власти је карактеристика сваког јавног сервиса у свакој држави свијета...
To je tačno, ali je tačno i to da RTRS to - nikako nije dobro izbalansirao. I siguran sam - namjerno. Da postoji više osjećaja za realnost na Javnom servisu, balans bi bio sigurno uspostavljen.
agyemang je napisao:
И не бих се сложио да немају едукативног, образовног и културног програма, имају га више него сви остали значајнији канали у БиХ заједно... Ријеч вјере, Православље, Квадрат на знање, Рачуница...
Морају порадити на спортској редакцији и више спорта имати и то домаћег, без обзира што је он аматерски...
Slažem se, mada treba tu još puno uraditi. Imaju oni dovoljno zaposlenih...A sport je posebna priča. Već sam pisao da bi RTRS trebao konačno naći krštenog sportskog novinara. Za početak...
Hercegovac je napisao:
Pa evo npr. HRT je javni servis, pa ne vidjeh nešto da prate Milanovića kad ide po kojekakvim vašarima i od tamo ga uključuju kao da je neki svetac, što je kod ovih naših normalno.
Čak sam više puta vidio i da kritično govore o Vladi, kao i o Josipoviću.. što je na SNSD TV nemoguće.
Nikad nisam vidio da uključuju u sred emisija ljubavnice raznih političara na vlasti kako bi se obračunavale sa njihovim neprijateljima, što se na RTRS-u dešavalo.
Tako da, kada je riječ o pristrasnosti, na nivou su najžešćih diktatorskih medijskih sistema.
To što su kliznuli u komercijalu ih neće učiniti da postanu moj javni servis niti da im narod vjeruje. Žali bože plaćene pretplate.
Pratio sam i ja predizobrnu kampanju na HRT-u. Jeste i da navijam za Josipovića, ali jesu ga favorizovali, nema govora. HDZ se više puta žalio, čak najavljuju veliko čišćenje na Prisavlju, kod nas poznatije kroz Kalinićev El Ninjo, ukoliko dobiju na izborima.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kara ... 88289.aspxI nije samo HDZ se žalio:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivan ... 80351.aspxI na kraju - ono što skoro svi u Hr znaju:
Citiraj:
HRT-om upravlja Josipovićev prijatelj
Da je Josipović preuzeo političku kontrolu nad HRT-om, špekulira se još otkad je glavni ravnatelj javnog servisa postao Goran Radman. Josipović i Radman ne kriju da su u prijateljskim odnosima; još i prije nego je predao kandidaturu, Radman je slovio kao favorit za novog šefa javnog servisa, prvenstveno zbog navodne podrške iz sjene koju mu je pružao Ivo Josipović.
Priča o Josipovićevom lobiranju za Radmana do novinarskih krugova došla od visokog izvora iz Vlade RH. Prema toj priči, koju je prenijelo više nacionalnih medija, Josipović je potporu SDP-ove saborske većine, potrebne da se Radmana instalira za šefa javnog servisa, osigurao vještim trgovačkim manevrom - premijeru Zoranu Milanoviću zauzvrat je navodno prepustio potpunu kontrolu nad kadroviranjem u tajnim službama.
Tako da...
I da, nešto što pojedinci nikako da nauče - pretplata je zakonska obaveza, a vlast se bira na izborima. Baš kao što je danas u - toj pomenutoj - Hrvatskoj.