banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Sarajevo malo vise pruza, ali najvise zbog velicine, nista sad narocito da su nesto jaki po bilo kojem pitanju, i naravno, strane institucije.

Upravo ovo plavo... Sto se tice cistine, uredjenosti, Banja Luka je POJAM za Sarajevo.

vidim u naslovu da je kolega naglasio da misli na RS,ali kad vec zapesmo za sarajevo,mislio sam na to da su od rata na ovamo sarajlije u svom gradu mogli vidjeti U2,buffona,maldinija,iniestu,chavija,raula,benzemu,casillasa,holivudske zvijezde svake godine na filmskom festivalu,stefana krecmara,arona palmarsona,olivera kana,klozea,birhoffa i stotine drugih megazvijezda,a ti i ja rafting i vladu georgijeva.

nisam pakostan,ali smeta mi to :angry4: :angry4:

ali da ne idemo dalje u off,cisto da ti pojasnim na sta sam mislio,a ne na neku zeljinu tika-taku,hahaha

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Panzer je napisao:
Mislim da je htio reći da su kapital i pozicije bili u rukama Muslimana i Hrvata.

I to je samo privid....strogo se vodilo racuna o nacionalnom kljucu.....drugo kapital....kakav kapiral.....cevapdzije i poslasticari......ne vidim ja to bogatstvo niti sam ga i tada vidio....to je onaj supljak kao kod izbjeglih.....niko sirotinja....svi ostavili trospratne kuce....4 traktora i 2 mercedesa......

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Banjaluka, Derventa pa onda svi ostali... Barem sto se tice RS-a :D

WrDa je napisao:

1- Zasto sve pare idu u Banja Luku
2- Zasto su sva desavanja u Banja Luci
3- Zasto je Banja Luka postala centar RS kao da nista drugo nema
4- Zasto privreda drugih gradova umire, a u Banja Luci se mnoze budzetski poslovi
5- Zasto je samo banja luka u vijestima, jel zive ljudi u ostatku RS
6- Zasto ostatak RS radi da Banja Luka moze da se gradi

1- Naravno da ne idu sve, al' ide najvise, centralna uprava svega i svacega, najveci administrativni aparat, najveci broj registrovanih firmi. Daleko od toga da je idealno, da se barem vraca ona kolicina para kao prije 10-ak godina u druge sredine bilo bi bolje sigurno, al' opet ne moze BL biti iskljucivi krivac sto je drugima lose.

2- Zato sto nece u gradu od 10000 stanovnika biti otvoren multipleks, 2-3 pozorista, 2 muzeja, filharmonija i bilo sta slicno tome ako ce privuci maksimalno 100 ljudi na neki dogadjaj. Valjda kvantitet donese i kvalitet.

3- Cuj zasto. Zasto je glavni grad centar... Pitanje ne zasluzuje ni odgovor.

4- Privreda umire jer smo mi stoka koja je izabrala kriminalce da je vode. Nema to veze sa BL. Isto krade lopov sa Pala, iz Berkovica, Glamoca, BL, itd.itd...

5- Slicno kao i stavka br.2 Imas recimo u BL oko 170-200 hiljada ljudi, sve kulturne, politicke ustanove. Sa druge strane naberes cijelu istocnu RS da skupis 200.000 ljudi.

6- I to sto se gradi, a ne gradi se nista pametno osim stambenih zgrada i trznih centara grade privatnici, kakve veze ima drzava sa tim. Logicno je da ce neko napraviti zgradu u BL jer ce je lakse prodati. Logicno je da ce otvoriti radnju u BL jer ima pristup vecem broju kupaca...

Ne vidim cemu ta mrznja prema BL, nisam to nikad imao priliku vidjeti uzivo a ni da nas sa strane neko u BL mrzi. To su ciste gluposti nedojebanih novinara koji pisu sta im padne na pamet.

p.s. Hercegovce ne racunam u ovu pricu, ono je bagra za sebe.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Derventa je baš divan grad.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A vi ste gospodine Panzer jedan nacitan gospodin, takoreci prirodni.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Da je ne srusismo 92 i sad bi bila kasaba....sad je bar lijep gradic....a ni fala ccc

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala gdje culi i ne culi. :lol: Al' realno, da ne bi rata, ne bi se nikad izgradila da lici na nesto. :D Nije to New York al' za ove gradice u okruzenju je i vise od tog.

Dogodine otvaramo temu: Odnos Dervente i ostatka RS-a

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odnos Banjalučana i Dervenćanki.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
:lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
baki je napisao:
Vjevoricinus je napisao:
Znaš kako, Banjaluka je imala tu sreću da primi sve Drvarčane i Glamočake, poslije pada njihovih matičnih gradova, koji su poslije, kada su stali na noge, zauzeli sva rukovodeća mjesta. Oni su uveli praksu da svi putevi novca vode u Banjaluku. Jednostavno, ljudi su natprosječno sposobni u svim sferama privređivanja, politike i estrade tako da ne čudi što su drugi zavidni. Sa druge strane, mene je strah i sve se više plašim šta će biti sa Banjalukom kada ti prvaci našeg grada akumuliraju milione i shvate da je vrijeme da zaposjednu najveću i jednu pravu srpsku prestonicu. Ko će onda brinuti o nama :cry:

Ja sam rodjen u Livno sto je grad do Glamoca pa se i osjeti prozvan takodje na konto rata dosao u Banjaluku. Imam par prjatelja Banjalucana a opet su njima starci iz Srpca, Manjace itd. ali konto je slijedeci... Cast izuzetcima, u Banjaluci su prije rata zivjeli i drzali grad muslimani i hrvati...oni pravi Banjalucanini.
Ova tema se stalno povlaci po forumu i nikad nisam pisao nista o tome eto sad mi je doslo.

Da lli je Bl prije bila ljepsa, uspjesnija sa njima ili sada sa nama pridoslicama ?

Inace, grad iz koga sam ja i moji pobjegli od nesretnog rata je na sat vremena od Jadrana minut vise od Splita i Trsta gdje su starci iz sprdnje isli svaki vikend. Kuca u kojoj smo zivjeli se mogla tumaciti i kao i kao manja zgrada. Ljudi su imali fine plate, dobre poslove sve sto danas nemam ovde i bas mi para usi to.. stigli u BL da vide sta je grad. Jebo te Tito ledeni evo sad krenes 3-4 km od centra doceka te makadam o cemu pricamo ?

Kaze stali na noge, radis ko crnac i vikendom i svetcom za 500-600Km i stao na noge... Znam mislio si na par likova koji su se uvalili ali kazem..

Dragi Baki,
ne zamjeri. Nisam htio da uvrijedim ni tebe ni koga drugoga. Šta više, nisam ništa ružno ni napisao. Ljubim te, pročitaj ponovo moj post. Znači lijepo sam napisao da ste sposobniji, viši i ljepši od nas i da ste poslije svih nedaća koje su vam se sručile na glavu uspjeli da se dignete iz pepela i svojim sposobnim rukama pomognete i našem gradu da se razvija i napreduje:
Citiraj:
Oni su uveli praksu da svi putevi novca vode u Banjaluku. Jednostavno, ljudi su natprosječno sposobni u svim sferama privređivanja, politike i estrade

Čak sam izrazio zabrinutost, šta će biti sa nama ako najsposobniji među nama ( misli se na Vas) odu za Beograd. Ni na kraj pameti mi nije da stajem na muku nekome ko je prošao izbjeglištvo. Moj Brat je izbjegao iz Srpske Krajine i ni dan danas se nije skućio - ne ide. Ne zamjeri, htjedoh malo da se našalim ali nisam okačio ove smajlije pa smo se nesporazumjeli. :D
Voli te tvoj seljak iz okoline Laktaša
P.S
kažu meni ljudi:"Ti si bliže Banjoj Luci nego Laktašima!", rekoh "Šta ću, ja gledam šta je srcu bliže". :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Citiraj:
Sarajevo malo vise pruza, ali najvise zbog velicine, nista sad narocito da su nesto jaki po bilo kojem pitanju, i naravno, strane institucije.

Upravo ovo plavo... Sto se tice cistine, uredjenosti, Banja Luka je POJAM za Sarajevo.

vidim u naslovu da je kolega naglasio da misli na RS,ali kad vec zapesmo za sarajevo,mislio sam na to da su od rata na ovamo sarajlije u svom gradu mogli vidjeti U2,buffona,maldinija,iniestu,chavija,raula,benzemu,casillasa,holivudske zvijezde svake godine na filmskom festivalu,stefana krecmara,arona palmarsona,olivera kana,klozea,birhoffa i stotine drugih megazvijezda,a ti i ja rafting i vladu georgijeva.

nisam pakostan,ali smeta mi to :angry4: :angry4:

ali da ne idemo dalje u off,cisto da ti pojasnim na sta sam mislio,a ne na neku zeljinu tika-taku,hahaha

Zaboravio si onog crnca :lol: Kako se zove? Žene tvrde da je sexy... bio je na gradskom stadionu prije par godina... bilo 100 ljudi na koncertu :D
Otuda i potiče ona gradska "Znamo se sa lenijevog koncerta" :lol: (Leni Kravica) sad se sjetio.
Nego, htjedoh ti napisati da nije u tome prednost života u gradu. Jedina prednost života u gradu su dvije stvari("čuj jedina prednost su dvije stvari" jebem te pismena :lol: gori sam od ovih što govore "jako lijepo"), izgrađena infrastruktura, površine od javnog značaja i sl. (što povlači sa sobom veliki broj raznih prednosti) i kulturna dešavanja (pozorišta, kina, Japan, horski nastupi u BD i crkvama, koncerti, protestne šetnje, alternativna scena) htio sam detaljno objasniti al ne da mi se... jbg ne zamjeri :D

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 25 Dec 2014, 23:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ajoj koncert Leni Kravica u banja luci :lol: Dobro si se sjetio, to je za posebnu temu. :lol:

Jel iko skontao tacno koliko je ljudi na kraju bilo. :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Panzer je napisao:
Derventa je baš divan grad.

Metropola.
Na ostrvcetu jadnog od mnogih kružnih tokova ispisali Derventa i ćirilicom i latinicom 8)
I još uz cestu stoji znak za vašar (koji traje par dana u godini), wtf :-?

Nemam ništa protv Dervente da se razumijemo :wink:
Obnovljena je poslije rata, još da je privrede više...

Poslednji put menjao Choban dana 25 Dec 2014, 23:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
au koja tema

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:54 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ima sigurno mjesta da ne vole BL. Razlozi su razni. Znam primjer da su kolegu u Rogatici pitali kako zna ćirilucu (kao mi smo blizu Zagreba i Hrvatse) i nisu mu vjerovali da ima platu toliku koliku ima (kao lažeš, imaš više). Jednom sam pričao sa jedim momkom isto iz Rogatice pa mi je malo objašnjavao da ima toga, kao oni su bili u ratu, mi nismo i ono što je sve premješteno sa Pala ovamo kod nas. Uglavnom, manje više, ako sam dobro skontao, probem je neupućenost ljudi dole i što im se prezentuje to što se prezentuje. Imam nepar dobrih prijatelja iz Hercegovine, ali nekako me neki njihovi ponekad nerviraju. Kao ono moja Hercegovina, moj kamen, ne volim biti u BL, a ne bi otišli dole sem mjesec dana preko ljeta da možeš na more.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BeckaSkola je napisao:
Ajoj koncert Leni Kravica u banja luci :lol: Dobro si se sjetio, to je za posebnu temu. :lol:

Jel iko skontao tacno koliko je ljudi na kraju bilo. :lol:

Taj koncert je postavio nove rekorde po pitanju posjećenosti, više niko ne spominje Brenin nastup iz 80-tih :lol:

Nisam imao tu čast i zadovoljstvo da posjetim Derventu ali kažu ljudi da je srpska Lombardija.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2014, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prije par dana neki lik iz BL, privredne komore ili tako neceg rece da Derventa ucestvuje sa 12% u izvozu RS-a... e sad da l' je tacno, ne bih znao

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2014, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Otvorilo se nekoliko proizvodnih pogona u Derventi u posljednjih nekoliko godina.
Šta će BL izvoziti?
Državne službenike? :lol:
Jbg, pozatvaralo se dosta toga u BL :(

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2014, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tolike pare od kredita MMF i sve ode u administraciju i auto puteve, tunele, zaobilaznice, grantove... Šta će nam fabrike.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2014, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Na Palama sam davno zadnji put bio. Na sta lici, jel bio ko skoro.. :D Kazu li sta na racun BL... I zamislite vi da su Pale postale glavni grad. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]