banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Otiđite vi do Pala i spomenite da ste iz BL, pa ćete vidjeti reakciju...

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
Мржња је тешка ријеч, што не значи да нема људи који би зарад неких пара са стране сутра окупили 100 истомишљеника који би писали петиције и носили транспаренте "Мрзим БЛ" и сличне глупости.

Немам никакву везу са БЛ, немам родбину у БЛ, иначе свега неколико пута био у истој. АЛи је волим, јер је она главни град моје државе и као таква никада ми неће бити мрска, нити мање вриједна. Истина је да се практично далеко највећи проценат државних пара даје БЛ, тако је и у окружењу, али код нас овако економских танких је то још израженије, управо јер практично држава има двије веће средине и тону малих.

Наравно, спортске антипатије међу навијачима има, али она постоји и на другим нивоима. Сарајлије ништа мање не мрзе Зворничане него Бањалучане, говорим о навијачким групама, или рецимо Братунчани који мрзе Сокочане. Или Приједор БЛ и обратно...

Политика ме не занима јер она никоме ништа добро није донијела.

Оно што ме посебно импресионира је то како је наш народ (српски) без обзира на економско и социјално стање сачувао зрно поноса и воли Републику Српску, препознаје њен значај и жртву и то је оно што је битније од свега... Онај ко мисли да је Бог јер живи или је рођен у највећем граду и самим тиме битнији од оног из Калиновика, има проблем с психом, а онај из Милића што мисли да му Бијељина узима хљеб из уста такође.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Schlager je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Kakva mržnja i gluposti kakve pare. Pa u bl nije otvorena proizvodna firma ima 20 godina. Stanje je približno jadno u cijeloj RS.

skoro sam citao kako je u srebrenici zatvorena zadnja mesnica koja je radila. :(

Da nije preferirala svinjetinu. U Srebrenici sam bio skoro Tamo je vrijeme stalo al to je uvijek bila zabit. Jbg al tako je.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
takodje sam citao kako u berkovice vise ne stize dnevna stampa.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka

Schlager je napisao:

Jel za to kriva BL. Da ima potražnje stizala bi

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

naravno da nije kriva banjaluka,to je vise osvrt na onaj tvoj post kako je svagdje u rs isto...

nije.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka

Schlager je napisao:
naravno da nije kriva banjaluka,to je vise osvrt na onaj tvoj post kako je svagdje u rs isto...

nije.

Ma generalno je lose. Recimo Kotor varoš se vratio na predratni broj zaposlenih, Čelinac je na dobrom putu itd i ko je kriv recimo BL sto nije. Jel treba da nekog mrzimo zbog toga.
Da nema profita dostava novina bi stala i bl, zatvorile bi se mesnice.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Opština Berkovići :-? ...
Imaju i sajt: http://www.opstinaberkovici.com/
Načelnik opštine, zamjenik načelnika, predsjednik skupštine, potpredsjednik skupštine, sekretar opštine... i tolika silna administracija za ovo:
Spoiler:
Prikačeni fajl:
126027522160308.jpeg
126027522160308.jpeg [ 165.2 KiB | Pogledano 474 puta ]
Ma daj nemoj me jebat'... pa nije ni čudo što su propali.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
to si dobro primijetio. Da li postoji realna opasnost da bi stanovnici BL-a uskoro mogli potražiti smještaj u okolnim mjestima u kojima su troškovi života nešto niži ili u manjim mjestima u kojima se mogu baviti i poljoprivredom, isključivo za potrebe svog domaćinstva?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Ma zaboli nas kita sta misle sarajlije....ejjjjj....sarajlije.....pa nema ih straznjih....ili prijedorcani....boze sakloni

I to su sve samo nisu sarajlije....ta Lukavica je bila supak Sarajeva....ono....ko nasa Vrbanja....a Pale i ine da i ne spominjem

Ovih ljudi mi je zao sto se pate...Berkovici....Bratunac....Srebrenica....
Hercegovci su uvijek bili na svoju ruku i bice...boli njih kita za nama ko i nas za njima

Al sarajlije......o jebo ih Vucko.....bez patika aam ostao jer je caca morao uplatiti platu u fond solidarnosti supcima za olimpijadu hahaha

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

vezano za temu....velika je privilegija zivjeti u banjaluci.....bar kad je u pitanju ovaj nas mikro okvir....

i ja kad sam ovdje,svaki q mi smeta,samo lajem nesto i jedem govna,ali kad poslom ili sa Borcem odem u bilo koji drugi grad,tek kad se vratim onda znam cijeniti sto zivim ovdje.
sve je to goli q...a i u fbih,bolje je mozda jedino u sarajevu ekonomski, koga cupa to sto su hiljade medjunarodnih organizacija tamo i pola grada radi za njih za dobre plate..plus jos mnogo veca administracija nego u BL..i imaju neuporedivo vise sadrzaja za kvalitetno provesti svoje vrijeme,od sporta,do kulture i svega ostalog nego mi......ali ni SA se ne moze sa nama porediti po cistoci i ovom evropskom smeku,tacno se vidi da su 250 kilometara istocno.....ostali gradovi su sacuvaj Boze :( :(

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Ja ću reći samio da imam dva druga koji ne vole Hercegovce. Možda bi se čak moglo reći i da ih mrze. :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Prvi put cujem da neko ne voli Hercegovce :o

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Prvo srvaniti RTV BN da ne širi mržnju među narodom.

Uvijek je bilo i biće razlika, jedino da svaka opština postane država pa svi isti, al opet ne znam ko bi sve to platio.

Što se tiče Sarajeva, ja se tamo osjećam kao u Bejrutu, bio par puta zadnjih godina, nekako mi i Čelinac dođe prihvatljivije mjesto od Sarajeva.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Schlager je napisao:

Koliko li sam samo puta u Berkovićima svratio na piće u lokalnu (jedinu) birtiju...još se sjećam brkatog konobara. :lol: Tamo vjetar duva tokom cjele godine i nikad mi nije bilo jasno od čega ljudi žive na tom području,šta ih zadržava da ne pobjegnu...još tamo osamdesetih prošlog vjeka.Možda su im zbog te činjenice i dali opštinu...da se zadrži narod na tom potezu prema Stocu.Ko će ga znati.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Zna se sta je sarajevo, a istocno sarajevo, bez uvrede ikome od forumasa odatle, varos obicna.. da nema znacaja u vidu smjestanja srba koji rade u drzavnim institucijama u pravom sarajevu, kao i onih sto su otisli/izbjegli iz pravog sarajeva u istocno, nebi imalo nekog znacaja. gurati istocno sarajevo ispred banja luke, a kamo li tamo neke pale, jbg ne ide nikako.

Jebiga.. nije isto lukavica i grbavica.. nije isto pale i alipasino, ciglane, hrasno.. nije isto istocna ilidza i cengic vila.. :wink:

Trebamo se mi orijentisati na bitniju temu... rapidni rast hercegovaca sto izucavaju ekonomske nauke u banja luci.. :D

Schlager je napisao:
vezano za temu....velika je privilegija zivjeti u banjaluci.....bar kad je u pitanju ovaj nas mikro okvir....

i ja kad sam ovdje,svaki q mi smeta,samo lajem nesto i jedem govna,ali kad poslom ili sa Borcem odem u bilo koji drugi grad,tek kad se vratim onda znam cijeniti sto zivim ovdje.
sve je to goli q...a i u fbih,bolje je mozda jedino u sarajevu ekonomski, koga cupa to sto su hiljade medjunarodnih organizacija tamo i pola grada radi za njih za dobre plate..plus jos mnogo veca administracija nego u BL..i imaju neuporedivo vise sadrzaja za kvalitetno provesti svoje vrijeme,od sporta,do kulture i svega ostalog nego mi......ali ni SA se ne moze sa nama porediti po cistoci i ovom evropskom smeku,tacno se vidi da su 250 kilometara istocno.....ostali gradovi su sacuvaj Boze :( :(

Sarajevo malo vise pruza, ali najvise zbog velicine, nista sad narocito da su nesto jaki po bilo kojem pitanju, i naravno, strane institucije.

Upravo ovo plavo... Sto se tice cistine, uredjenosti, Banja Luka je POJAM za Sarajevo.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
veteran 1987 je napisao:
Schlager je napisao:

nije.

Ma generalno je lose. Recimo Kotor varoš se vratio na predratni broj zaposlenih, Čelinac je na dobrom putu itd i ko je kriv recimo BL sto nije. Jel treba da nekog mrzimo zbog toga.
Da nema profita dostava novina bi stala i bl, zatvorile bi se mesnice.

Kotor Varos je vratio broj zaposlenih prije rata zahvaljujuci nekom tamo prnjavorskom ,,vozdu,, ili sta je vec tada bio.
Kada je Italijan, ovaj nas dosao u Prnjavor neko mu je trazio mito,i covjek dosao nama.Napravio 5 hala,6-a ce sljedece godine i vrtic za radnike firme..za njihovu djecu.Takodje je napravio predivan objekat u centru Varosa-diskoteka,picerija,kafic,restoran,sve u jednom.
JBG 1500-2000 radnika nije mala stvar+sve ostale firme.I KV je prije rata imao 37 hiljada stanovnika ,a danas 20-22000.Nema Hrvata a i ovih drugih je manje.Znaci zaposlenost je duplo veca.
Mi smo blizu BL,ima autobus svakih sat vremena,24 casa dnevno.Nama je BL na dohvat ruke.Nama dolazi svaki dan citav autobus iz BL i Celinca da rade kod nas.Iz Knezeva stanuje ogroman broj radnika kod nas i rade kod nas.Takodje ima u BL dosta nasih firmi i nasi radnici rade u njima.
Jedina odbojnost prema BL-anima postoji u sferi mladih..Tako da se koriste fraze tipa klosar,onda za te tuce izmedju tih naselja,Lesinarstvo,kako zive na grbaci roditelja citav zivot, itd..Sve ostalo je normalno i nema nikakve zavisti ili nesto slicno.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Vjevoricinus je napisao:
Znaš kako, Banjaluka je imala tu sreću da primi sve Drvarčane i Glamočake, poslije pada njihovih matičnih gradova, koji su poslije, kada su stali na noge, zauzeli sva rukovodeća mjesta. Oni su uveli praksu da svi putevi novca vode u Banjaluku. Jednostavno, ljudi su natprosječno sposobni u svim sferama privređivanja, politike i estrade tako da ne čudi što su drugi zavidni. Sa druge strane, mene je strah i sve se više plašim šta će biti sa Banjalukom kada ti prvaci našeg grada akumuliraju milione i shvate da je vrijeme da zaposjednu najveću i jednu pravu srpsku prestonicu. Ko će onda brinuti o nama :cry:

Ja sam rodjen u Livno sto je grad do Glamoca pa se i osjeti prozvan takodje na konto rata dosao u Banjaluku. Imam par prjatelja Banjalucana a opet su njima starci iz Srpca, Manjace itd. ali konto je slijedeci... Cast izuzetcima, u Banjaluci su prije rata zivjeli i drzali grad muslimani i hrvati...oni pravi Banjalucanini.
Ova tema se stalno povlaci po forumu i nikad nisam pisao nista o tome eto sad mi je doslo.

Da lli je Bl prije bila ljepsa, uspjesnija sa njima ili sada sa nama pridoslicama ?

Inace, grad iz koga sam ja i moji pobjegli od nesretnog rata je na sat vremena od Jadrana minut vise od Splita i Trsta gdje su starci iz sprdnje isli svaki vikend. Kuca u kojoj smo zivjeli se mogla tumaciti i kao i kao manja zgrada. Ljudi su imali fine plate, dobre poslove sve sto danas nemam ovde i bas mi para usi to.. stigli u BL da vide sta je grad. Jebo te Tito ledeni evo sad krenes 3-4 km od centra doceka te makadam o cemu pricamo ?

Kaze stali na noge, radis ko crnac i vikendom i svetcom za 500-600Km i stao na noge... Znam mislio si na par likova koji su se uvalili ali kazem..

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Urbani mit i apsolutna muslimanska izmisljotina je da su muslimani bili vecina u gradu prije rata......popis iz 91 jasno govori sta je i kako.....vecina su bili u Vrbanji....Seheru...Novoseliji....a hrvati u Debeljacima.....sve i jedna ostala mjesna zajednica je bila vecinom srpska

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Mislim da je htio reći da su kapital i pozicije bili u rukama Muslimana i Hrvata.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]