banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Veceras sam gledao ATV, tema buka, kafici, stanari i sve ostalo.. nebitno. U emisiju se javlja zena iz istocnog Sarajeva koja kaze zasto sve televizije iskljucivo izvjestavaju banja luka, banja luka, banja luka, zasto je sve skoncentrisano na taj grad, zasto ne izvjestavate vise iz ostalih gradova, zasto sve ide u banja luku, zasto nista ne moze da se pokrene u ostatku RS... Nakon toga se povela diskusija, ljudi su zvali u emisiju samo da bi pricali o tome.

Ukratko, situacija kao u Srbiji (odnos beograda i ostatka drzave), razlozi standardni, javljaju se ljudi koji ne zive u glavnom gradu, ogorceni su i govore obicno ove stvari:

- Zasto sve pare idu u Banja Luku
- Zasto su sva desavanja u Banja Luci
- Zasto je Banja Luka postala centar RS kao da nista drugo nema
- Zasto privreda drugih gradova umire, a u Banja Luci se mnoze budzetski poslovi
- Zasto je samo banja luka u vijestima, jel zive ljudi u ostatku RS
- Zasto ostatak RS radi da Banja Luka moze da se gradi

Ukratko, u zadnje vrijeme se sve vise forsira ova prica o centralizaciji RS.. kako je KAO u Banjaluci super i cijela RS ispasta da bi BL fino zivjela.. naravno, u srbiji je to na vrhuncu, daleko kako je kod nas, imate primjer kada beogradski klubovi gostuju po nisu, krusevcu, kragujevcu, novom sadu kako ljudi u sav glas skandiraju "mrzim beograd" tipa ovo, redovno se desava:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mze-Y4cZxD4[/youtube]
Ljudi koji ne zive u BL su sve vise ogorceni, usljed teske situacije za sve, kako je u banja luci super, kako se njih zakida da bi banjalucani fino zivjeli... tiha mrznja ostatka RS, prema BL se osjeti.. narocito BL i Bijeljine kao 2 centra...

Da li je jos neko ovo primjetio... sta mislite o ovome? Jeste li putovali do obliznjih gradova, pricali sa narodom, sta misle o Banjaluci, Banjalucanima.. osjeti li se po vama kao u Srbiji teska atmosfera na potezu glavni grad-ostali gradovi... teske rijeci, kako jedni zive na racun drugih, kako se jedni grade, drugi rade i slicno...

Poslednji put menjao WrDa dana 25 Dec 2014, 21:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Ta zena na kraju sve zabiberi kada je rekla kako je sarajevo nekad bilo glavni grad, olimpijski grad, a banja luka jedno obicno selo (jesam dobro cuo?). :lol: Pa je onda i neki iz foce pricao kako je RS dobila prvenstvo u raftingu na racun foce i tare, a kako su focu odmah zaboravili i sve pare otisle u BL. Svaki dan na BN televiziji imamo priliku cuti nesto na racun BL...

Vise puta, narocito u Bijeljini i Prijedoru imao priliku cuti gore napisane razloge, gdje se nesuglasice osjete..

Sta vi mislite?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Tebi je baš dosadno. :lol:

Proputujem uzduž i poprijeko, priroda posla mi je takva, ali nigdje nisam osjetio tu tzv "mržnju". Kao pripadnik VRS branio sam srpske položaje po uglavnom "istočnom dijelu" i RS nigdje nisam osjetio tzv "mržnju." Više je to bilo - eee blago tebi, ti živiš u Banjaluci, to je baš lijep i veliki grad :wink:

I ne treba previše gledati televiziju, pogovoto ATV i BN...Nalupetaju oni na tim ekranima raznoraznih gluposti. Počesto i nesvjesni da su to gluposti, a nekako često i po partijskim direktivama. Počev od tzv "naručenih" gledalaca do onih podmladaka partijskih - koji ubiše sa slanjem poruka, puneći budžet Vlaoviću :D

Nego ima na HBO večeras sjajan film - Mi smo Milerovi.

http://www.hbo.rs/movie/mi-smo-milerovi_584298

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Znaš kako, Banjaluka je imala tu sreću da primi sve Drvarčane i Glamočake, poslije pada njihovih matičnih gradova, koji su poslije, kada su stali na noge, zauzeli sva rukovodeća mjesta. Oni su uveli praksu da svi putevi novca vode u Banjaluku. Jednostavno, ljudi su natprosječno sposobni u svim sferama privređivanja, politike i estrade tako da ne čudi što su drugi zavidni. Sa druge strane, mene je strah i sve se više plašim šta će biti sa Banjalukom kada ti prvaci našeg grada akumuliraju milione i shvate da je vrijeme da zaposjednu najveću i jednu pravu srpsku prestonicu. Ko će onda brinuti o nama :cry:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Boravila sam i komunicirala sa ljudima iz Prijedora i Dubice, nisu mi rekli otvoreno ali u svakoj diskusiji, pa cak i u neobaveznoj komunikaciji, se u tonu osjetilo i diskretno provlacilo "ne volimo BL!" :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
WrDa je napisao:
- Zasto privreda drugih gradova umire, a u Banja Luci se mnoze budzetski poslovi

kako je KAO u Banjaluci super i cijela RS ispasta da bi BL fino zivjela..

I privreda Banja Luke umire isto kao i privreda drugih gradova, upravo zato što se množe budžetski poslovi.
Sirotinja je svugdje ista, i teško živi i u Banja Luci, i na Palama, i u Trebinju i na Marsu. Meni kao radniku koji radi kod privatnika, ništa nije lakše nego onom koji radi kod privatnika bilo gdje drugo. Ne ispašta cijela RS da bi BL fino živjela, već da bi vlast i fino živjela.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
@drug, Ima za one koji su platili :D

Sjećate se onog plakata što je svanuo u Trebinju: Sačuvaj me Bože pomoći iz Banjaluke. To jeste bio politički plakat, ali sam ja lično doživjela da Trebinjci govore da je taj plakat ubo suštinu. Ne vole naš grad, a ja ih razumijem.
Još je Banjaluka smiješna kako je to sa Beogradom.
To su prirodne stvari.
Isto kao što se govorilo da Paprikovac nije završen, jer su sve pare otišle u SA na olimpijadu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
U Prijedoru da.. kao sto kaze bingolina, kroz celofan ali se osjeti. Za Bijeljinu ne znam, nisam odavno bio ali sudeci po svinjarijama sa televizije, vrlo moguce...

Vrh

Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ja sam primjetio i ovdje na forumu ima odbojnosti prema BL,najvise ovi iz Dervente sto se javljaju :lol:

Vrh

Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bingolina je napisao:
Boravila sam i komunicirala sa ljudima iz Prijedora i Dubice, nisu mi rekli otvoreno ali u svakoj diskusiji, pa cak i u neobaveznoj komunikaciji, se u tonu osjetilo i diskretno provlacilo "ne volimo BL!" :-?

To sam i ja osjetio. Meni su potvrdili da negativnom imidžu posebno doprinosi svestrana umjetnica iz Banja Luke al' neću sada da je imenujem. Ni u mom selu ne vole BL, sve nešto kolutaju očima.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Kakva mržnja i gluposti kakve pare. Pa u bl nije otvorena proizvodna firma ima 20 godina. Stanje je približno jadno u cijeloj RS.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
Nije to mrznja..Misle ljudi to je BL..,,Veliki,,grad,sve je u BL,BL krade ostatak RS,itd..U BL se bolje zivi,ima se vise para itd..
To je isto u BL kao i u bilo kojom dijelu RS..jedino sto u BL imas vecu ponudu stvari,vise mogucnosti itd..
Ali ako ti nemas para,ne mozes ti nista u BL kao sto ne mozes u bilo kojom dijelu republike.
Neke odbojnosti prema Banjalucanima,mladjim BL-canima postoje u mnogim dijelovima RS..razlog kako kazu je nacin govora-onaj klosarski,banjalucki itd..ili zbog tih Lesinara jer realno svi mi ostali smo potpuno Grobari ili Cigani,nema trece. Nigdje veze ali jbg tako je.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
veteran 1987 je napisao:
Kakva mržnja i gluposti kakve pare. Pa u bl nije otvorena proizvodna firma ima 20 godina. Stanje je približno jadno u cijeloj RS.

skoro sam citao kako je u srebrenici zatvorena zadnja mesnica koja je radila. :(

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
prasica je napisao:
Isto kao što se govorilo da Paprikovac nije završen, jer su sve pare otišle u SA na olimpijadu.

Ovo mi je stari pricao... navodno su se opasno zakidali ostali gradovi, a najvise naravno 2 najveci grad u tadasnjoj SR BIH zbog olimpijade.
PD i nije toliko alarmantan, al tu blizu.. malo nize.. u hambarinama, e ti ti ne vole BL. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
Slika
:D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Isto tako govore banjalučani za Laktaše :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Mislim da su ti ljudi samo zavidni i ogorceni zbog zivota u maloj sredini bez puno mogucnosti i sadrzaja dok se istovremeno BL prezentuje kao metropola, sva bljestava, izgradjena i ogromna. Badava objasnjavati da je to samo iluzija.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Možda to nije pravo mjerilo razvoja kulture ali živo me zanima da li još neki grad u RS ima svoj forum? Aha, haj' sad :D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Istina je da u BL ide najveći dio sredstava iz budžeta. Vjerovatno zato što se najveći dio tu i skupi. Jebemliga što bi Foča profitirala da se osloni samo na svoje prihode. O Ljubinju, Nevesinju,Mokrom i Rudom da o ne pričamo. Ista priča kao i u Srbiji. Svi hoće svoje pare natrag, a u tom slučaju najviše para bi dobio Beograd jer se tamo najviše para i skupi. Svi nešto gaje animozitet prema BL, a kad završe faks samo gledaju kako da ostanu ovde.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Schlager je napisao:
veteran 1987 je napisao:

skoro sam citao kako je u srebrenici zatvorena zadnja mesnica koja je radila. :(

E ovo, ovo je žalosno. To je već tema za forum, a ne ove gluposti tipa, ja sam u Zvorniku kako mali grad, tebi u Banjaluci je baš lijepo, ili odakle si ti mali, iz BL blizu Laktaša. Uvijek sam se divio "umovima" koji smišljaju takve gluposti i - smiju se sami sebi.

To može biti zabavno samo kod navijačkih grupa i nigdje više. I to svakako nije "mržnja". Ne može se sigurno tako nazvati. Prije bi to bio nekakav lokal patriotizam, ili politički-poguran - regionalizam, ali to imamo - baš svagdje.

Često ljetujem u Hrvatskoj, pa tamo je tek ludnica. Split -Zagreb, Split - Rijeka, Dalmacija - koninentlani dio Hrvatske, ostrva - dalmatinsko priobalje, dalmatinsko zaleđe - priobalje, Korčula - Pelješac, Brač - Hvar :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]