banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
@ agyemang Da al nase babe su zelele tu decu a ove devojcice ne znaju jadne sta ih ne snaslo,zato se i zove nezeljena trudnoca.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2014, 17:43
То да ли су наше бабе вољеле ту дјецу је једна велика мистерија, доста њих је скакало са врха сијена на бетон да не рађају, јер су мужјаци претјеривали са својим поносом и луксузом за исти. Пратим мало ту тематику српског наталитета од почетка 20. вијека. Осим што је у 1СР 67% мушке популације убијено и после тога онај остатак се потрудио да се нашем роду врати вјера и да нас је што више, све до негдје тамо 1950е смо имали одличан евро наталитет. После тога испирање мозга и свакојаке мјере против су условиле да нас је све мање.

Апропо љубави, некада се у нашем дому рађало 9-10 дјеце... Данас једно.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rađalo se puno djece jer se živjelo na selu i od zemlje. Porodica sa dvoje djece ne može proizvesti dovoljno hrane za svoje potrebe poljoprivredom na nivou koji je kod nas bio do II sv. rata. Nema to veze sa ljubavlju.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:48 
Veteran
Veteran

Jeste ajd ti s budzetom od 1000 KM hrani toliku celjad.
Ranije su ljudi na selu i mogli da izdrzavaju toliku decu a sad vec ne mogu a u gradu je to vec nemoguca misija.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:49 
Veteran
Veteran

Pretece me Zoran.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
neki ljudi na ovoj temi nevjerojatno fantaziraju. kao da zive pod staklenim zvonom. kao da je samo tako zivjeti kao podstanar, , sa roditeljima , bez posla, i stancovati djecu...ili imati neki govnjavi posao s kojim se jedva mozes prehraniti, ma najbolje da svi zivimo u kolibama sa zemljanim podom , u dvije sobice po 12 celjadi, baba, djed, otac, mater, braca , sestre , snaje, gdje kad padne mrak ne znas ko koga guzi.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Mogu se djeca na selu uzdrzavati i sa 500KM i sa 300, ali pitanje je na sta to lici. Jebo takav zivot kad svom djetetu ne mozes priustiti nista. Lako je posijati 10 duluma krompira i jesti svaki dan, gladna nece biti sigurno ali problem nastane kad ga moras gledati u odnosu na drugu djecu. To je porazavajuce.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

meni je bilo strasno kad sam prije par mjeseci vidio drugaricu koja se udala sa 25 , a sa 30 je imala dvoje djece, sad ima 32 godine, ostala je bez posla , muz joj ima neku bijednu platu, cura izgleda kao da joj je 45 godina, sa strane sjeda, ogromni podocnjaci, neke fleke po licu, pitam ju ' Ljiljo, kako si ?' , kaze mi , zar ne vidis?.A oni cak imaju i svoj stan, ne znam sta bi bilo da su podstanari.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 14:04 
Veteran
Veteran

Skeva u tom i lezi problem sto deca sa sela zele da zive kao deca u gradu a to tako ne ide.Ako si na selu zivis od poljoprivrede i nema tu neke filozifije,a ne necu da radim a hocu lepo da zivim,e pa onda brale idu u grad i rmbaci ko stoka za neke mizerne pare i gladuj.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

televizija ih je pokvarila i grand sou.treba to ukinuti. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2014, 17:43
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
meni je bilo strasno kad sam prije par mjeseci vidio drugaricu koja se udala sa 25 , a sa 30 je imala dvoje djece, sad ima 32 godine, ostala je bez posla , muz joj ima neku bijednu platu, cura izgleda kao da joj je 45 godina, sa strane sjeda, ogromni podocnjaci, neke fleke po licu, pitam ju ' Ljiljo, kako si ?' , kaze mi , zar ne vidis?.A oni cak imaju i svoj stan, ne znam sta bi bilo da su podstanari.

Одавно она није цура. :lol:

Контам ја шта ви желите рећи, али ми смо народ који никада није живио лагодно. Никада се мање није имало него 1945е. Истина, покондириле су се генерације, села су празна.... то је већ нека друга тема.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nirvana je napisao:
Skeva u tom i lezi problem sto deca sa sela zele da zive kao deca u gradu a to tako ne ide.Ako si na selu zivis od poljoprivrede i nema tu neke filozifije,a ne necu da radim a hocu lepo da zivim,e pa onda brale idu u grad i rmbaci ko stoka za neke mizerne pare i gladuj.

Djeca sa sela su u pravilu skromna i vrijedna, slabije su nezadovoljna ili zeljna svega i svacega, nije u njima problem. Problem je sto ja kao roditelj npr ne bih mogao gledati dijete kojem ne mogu kupiti slatkis, koje ne mogu odvesti u kino, dati mu za sladoled ili za izlet sa razredom. To je veci stres od nedostatka posla ili slicnih stvari. Zato razumijem te ljude koji ne zele djecu dok se ne obezbijede. Dakle, djetetu skoro svako moze obezbijediti prezivljavanje, ali zivot dostojan covjeka je luksuz u danasnje vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 14:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To zavisi i od roditelja...Ima kod mene u selu takvih roditelja, a ima i onih koji i kad ubiju kakvu nadnicu potroše je u kafani, a kod kuće djeca gladna, poderana i bez tekuće vode u wc-u.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 15:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
skeva je napisao:
Nirvana je napisao:

Djeca sa sela su u pravilu skromna i vrijedna, slabije su nezadovoljna ili zeljna svega i svacega, nije u njima problem. Problem je sto ja kao roditelj npr ne bih mogao gledati dijete kojem ne mogu kupiti slatkis, koje ne mogu odvesti u kino, dati mu za sladoled ili za izlet sa razredom. To je veci stres od nedostatka posla ili slicnih stvari. Zato razumijem te ljude koji ne zele djecu dok se ne obezbijede. Dakle, djetetu skoro svako moze obezbijediti prezivljavanje, ali zivot dostojan covjeka je luksuz u danasnje vrijeme.

Ovo je poenta svega! Imaš pivu od mene :occasion5: Jedino se ne bi složio za skromnost ovih sa sela, većina kad se dokopa asfalta pokondiri se užas jedan!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 15:35 
Veteran
Veteran

Pusteni s lanca.
(da se ogradim ima i fine dece,ali su u manjini).

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne bih se slozio jer niko nikog ne drzi na lancu :D . Druga je stvar ako mislite na studente, to nema veze, i djeca iz grada kad odu u drugi grad su kao pusteni sa lanca, to ima vise veze sa odlaskom od kuce :)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 15:45 
Veteran
Veteran

Kakve veze bahacenje ima sa odlaskom od kuce!?
To ima veze sa vaspitanjem iz porodice.
Gde god da odem ponasacu se isto.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ali su ipak ovi sa sela k'o pušteni sa lanca i to nema veze sa vaspitanjem iz porodice? :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema, i neces :D .

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 15:56 
Veteran
Veteran

Panzer bolje citaj pre nego prevrnes okicama.
Skeva ne izazivaj :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]