banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Dec 2014, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
Nisi ti vjerovatno shvatio sta sam ja mislio reci. Al hajd'...
Moras da shvatis da danas nije lako imati djecu. Ustvari,lako ih je imati,nije nikakav problem. Problem nastaje onog momenta kad ti hoces svom djetetu da priustis neki normalan zivot,a znas da ne mozes. Sta onda trebas da radis? Da li bez obzira na to pravis dijecu,ili ces ipak da se suzdrzis od planiranja porodice,jer znas da tom djetetu ne mozes da obezbijedis normalan zivot? Ne zelis da ti se dijete pati. Mozda je onda bolje ni ne imati ga. I onda pomisli samo u kakvom okruzenju to dijete odraste? I sta ocekivati od takvog djeteta? Znam ja kako ovo zvuci,ali ne zivimo svi u blagostanju.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Nemate pojma o cemu pisete i filozofirate....
Shvatam ja da nismo svi od iste japije ali.....sta je smisao zivota bez djece,kakvi crni uslovi ,o cemu vi.....jebite se i radjajte,sve ce vam biti jasno kad dijete prvi put vidite i u ruke uzmete
nisu odstampane pare koje ovo mogu zamijeniti...vjerujte mi

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:-)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
_Krol_ je napisao:
Nemate pojma o cemu pisete i filozofirate....
Shvatam ja da nismo svi od iste japije ali.....sta je smisao zivota bez djece,kakvi crni uslovi ,o cemu vi.....jebite se i radjajte,sve ce vam biti jasno kad dijete prvi put vidite i u ruke uzmete
nisu odstampane pare koje ovo mogu zamijeniti...vjerujte mi

PKT je napisao:
ali to ne potire onaj prirodni nagon koji je još uvijek tu, i to nije samo nagon za seksom, nego baš nagon da imaju djecu.

Filozofiranje ili ne - to je istina.
Jednostavno ljudi žele imati djecu bez obzira na sve.
Što se tiče same teme, ima raskalašene djece i iz bogatih porodica, nisu samo socijalne kategorije pogođene.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
:lol: :angel7: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

PKT je napisao:
Što se tiče same teme, ima raskalašene djece i iz bogatih porodica, nisu samo socijalne kategorije pogođene.

Upravo to. Potpisujem!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka

ja samo komentarisem ovo sto je napisano o tome da je mozda bolje ne imati djecu ako nemas uslove......kardinalna greska.....danas nemas a sutra ces mozda imati uslove a moze biti kasno....
bitno je sutra kad podvuces crtu i pogledas se u ogledalo da znas da si dao sve od sebe da tom djetetu pruzis maximum i da si mu pruzio taj maximum koliko si mogao...
predug je vremenski period da bi unaprijed znali da li ili nemate uslove......imate uslove,uvijek
djeca su cudna bica....ja svojoj kupim igracku od sto marki....ona je zafrljaci i kopa zemlju...moja je glupost a ne njena kupovina igracke od stoje...oni to ne traze
stecite ih pa se borite kroz zivot kao i ogromna vecina.....
ne dao bog nikome da pali svijecu i moli se bogu da mu podari dijete da ga vidi i poljubi i uzme ga sebi ako treba da se ugasi jedan jer je rodjen drugi zivot kao sto sam ja radio....
zato kazem da nemate pojma o cemu pisete....

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
sale82ful je napisao:
Nisi ti vjerovatno shvatio sta sam ja mislio reci. Al hajd'...
Moras da shvatis da danas nije lako imati djecu. Ustvari,lako ih je imati,nije nikakav problem.

Како коме...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Slazem se sa ovim ali treba imati u vidu da drugi imaju mozda drugacija iskustva ili su vidjeli neke druge stvari.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_Krol_ je napisao:
ja samo komentarisem ovo sto je napisano o tome da je mozda bolje ne imati djecu ako nemas uslove......kardinalna greska.....danas nemas a sutra ces mozda imati uslove a moze biti kasno....
bitno je sutra kad podvuces crtu i pogledas se u ogledalo da znas da si dao sve od sebe da tom djetetu pruzis maximum i da si mu pruzio taj maximum koliko si mogao...
predug je vremenski period da bi unaprijed znali da li ili nemate uslove......imate uslove,uvijek
djeca su cudna bica....ja svojoj kupim igracku od sto marki....ona je zafrljaci i kopa zemlju...moja je glupost a ne njena kupovina igracke od stoje...oni to ne traze
stecite ih pa se borite kroz zivot kao i ogromna vecina.....
ne dao bog nikome da pali svijecu i moli se bogu da mu podari dijete da ga vidi i poljubi i uzme ga sebi ako treba da se ugasi jedan jer je rodjen drugi zivot kao sto sam ja radio....
zato kazem da nemate pojma o cemu pisete....

Druze,ja imam 2 malenca vec... ;-) Ali govorio sam o nekim momcima koje poznajem i koji jednostavno ne mogu sebe da odhrane a momci su ok,sjebao ih i rat i drzava i kurta i murta... Oni vec 20-tak godina imaju istu sliku u drzavi,ako ne i goru. I sta sad on kad napravi dijete mora da se oda kriminalu da bi mogao da odgoji to isto dijete? I sad naravno da nece da se upusta u tako nesto. A ovamo zato voli moje klince i svaki dan govori da ce i on jednom imati takvo jedno,iako zna da od toga nema nista. Zar to nije malo tuzno?
Ali isto kontam da bih na njihovom mjestu isto mislio. Da su bolja vremena ja bi sad barem jos dvoje al' vidjecemo. ;-)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka

ja jos cuo nisam da je ovde necije umrlo od gladi.......ne priznajem te koji kao imacu ih kad se steknu uslovi.....gluposti

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma znam druze,ali,mislio sam da ces vidjeti poentu. Nije isto dati svom djetetu idealan zivot,ili paceniski kakav su oni imali.
EDIT: Nece umrijeti od gladi,ali kakav ce imati zivot ta djeca i kako ce se odraziti na njihovo odrastanje? Onda dobijemo nekoliko trudnih 13-godisnjaka. Shvatas sad?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka

ma shvatam ja sta ti pricas...ali nemoguce je programirati nesto za narednih 20 godina ili vise...jednostavno nemoguce....mozes danas biti milioner i za godinu dana prosjak ili obrnuto
drugo,neki dan sam zamoljen da odvezem nesto iz crvenog krsta do Krupe na Vrbasu...ostao sam frapiran kad sam dosao tamo....brdo pelena,brdo hrane,garderobice i svih mogucih potrepstina za djecu....glavom garantujem da onde ima potrepstina da se digne 100 djece do trece godine zivota bez i jedne jedine marke da se potrosi.....a oni nemaju kome podijeliti pa cuvaju

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To samo moze znaciti da je sistem zakazao. I da je narod lose izabrao. Zakazali smo u sustini svi. Pocevsi od nas samih pa do drzave koja je vidjela da moze da radi to sto radi.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
_Krol_ je napisao:
ma shvatam ja sta ti pricas...ali nemoguce je programirati nesto za narednih 20 godina ili vise...jednostavno nemoguce....mozes danas biti milioner i za godinu dana prosjak ili obrnuto

E sad ću malo tebi kontrirati.
Ovdje na balkanu život je takav da svaki dan siluješ ili trpiš silovanje. Ja nemam mogućnosti da silujem, shodno tome kad bih imao djecu imala bi istu mogućnost da budu silovana, jedina alternativa im je da ih uopšte nema. Šta je manje zlo? O tome se može raspravljati. Ako uspijem otići odavde u neku normalnu zemlju ko zna šta se može dogoditi, ali ovdje imati djecu je nešto što mi uopšte ne pada na pamet. Naravno, govorim svoje stavove i nikoga ne nagovaram ni na šta.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
A, ako odeš u neku normalnu zemlju i dobiješ super posao i izrodiš djecu, a onda jednog dana šef odluči da te otkači, jer si "stranac". Šta ćeš onda?
Idealnih uslova za djecu nema, a čovjek tek kad ih dobije, počinje da je-e i grebe da im bude što bolje.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bolje da ih se vratilo vise nego manje.... Ovako je manja tragedija, a vremenom se pretvori u srecu :)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2014, 17:43
Уколико су дјевојчице Српкиње и уколико су очеви Срби апсолутно одлична акција, која би требала послужити као примјер како се жртвује за наш наталитет. Нема те батине која те може наћерати да родиш дијете и подариш нашем роду још једно чељаде спремно кад затреба акобогда дабогда не затребало рад тробојке у ред стати. Бебе нек се рађају. Наше прабабе су у 16-ој треће рађале и ништа им није било, живјеле су по 90 година,а та дјеца била примјер.

Уколико се не ради о припадницама нашег народа које су туристичку искористиле за апсолутни секс са посљедицом, онда се суздржавам од коментара, јер помислиће људи да се не радујем.

Што више екскурзија, што више беба, што више секса и што мање алиментација = здрава нација.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2014, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А онда те у фацу пукне сурова реалност...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]