banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 229  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2014, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
slažem se za to da je mi3 logičniji izbor, mada mi se dizajn mi4 malo više sviđa :D što i dalje nije dovoljno opravdanje za razliku u cijeni... vidim furaju ajfonofski stil...
@Sehxor, je li ti imaš mi3? ako da, da li može parirati nexus 5-ici...vidim da je to na papiru u 5 deka, osim što mi3 razvaljuje sa baterijom :D

edit: i sar kod mi3 je veći, 1.29... ako to ima ikakve veze

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
@mara-

Vidim cjepidlacis za svaku sitnicu, pa sam kontao da si zensko :)

@despot777

Nemam mi3 zasad, samo sam narucivao kolegi jednom pre dva mjeseca :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Maj 2008, 13:23
Preporka za Mi3,bukvalno je za klasu bolji od HTC One M7 koji takodje imam u kuci. Baterija, kamera, signal, softver. Sve za 10. Nisam uspio da mu pronadjem neku zamjerku u ovih 3-4 dana koliko je kod mene. Probao sam AOSP da ubacim, pa sam se razocarao, ipak ostajem na MIUI-u za sada.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
a što te razočara AOSP?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 16:24 
Pripravnik
Pripravnik

Na brzinu sam pregledao, ima par bugova, sat nece da radi, kamera slabo fokusira, vibracija prejaka. Najgore je sto se pojedine aplikacije sruse iz cista mira. Vratio sam na miui v5, kazu da v6 nije jos ispeglana kako treba. Na v5 mi jedino smeta malo vece zauzece ram memorije. Slobodno je oko 300-400 mb svega, a nista posebno nisam ubacio. Svega 5-6 programa sa marketa.I sa toliko memorije slobodno, nisam primjetio da laguje u radu.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 16:38 
Miui uvjek jede puno rama...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Miui v6 odlican i ima sedmicni update sve preporuke bolje koristenje ram duze trajanje baterije. Sto se tice svega navedenog jeste istina nisam mu ni ja nasao neku vecu manu, ali poredeci ga sa huawei ascend p7 losija mu je kamera i zvuk na zvucniku. Neko kaze da mu je bolja kamera sa aplikacijom Fv camera mada nisam nasao neku bitnu razliku u kvalitetu napravljenih fotografija.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sava84 je napisao:
Na v5 mi jedino smeta malo vece zauzece ram memorije. Slobodno je oko 300-400 mb svega, a nista posebno nisam ubacio. Svega 5-6 programa sa marketa.I sa toliko memorije slobodno, nisam primjetio da laguje u radu.

To je dobra funckija MIUIa, nema veze sto ti je ram popunjen, kad odes u podesavanja i apps imas "Cached" tu ti on kesira aplikacije koje cesto koristis, znaci iako ih ti zatvoris one su ti da bi se pokretale brze sledeci put, ram na linuxu nije isto kao i na windowsu, bolje je kad je iskoristen nego prazan. Uslucaju da neka app treba vise rama, on ce jednostavno zatvoriti i izbaciti iz cache-a najstariju i tako osloboditi. A pun ram ti ne trosi vise struje, cak stedi, jer ne mora stalno pokretati ponovo aplikacije. Tako da je ovo po meni dobra opcija, iako dosta ljudi ne zna pa stalno ubijaju procese.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
K'o dobra riba koju odvedes u krevet a ona samo lezi k'o naftna mrlja...Mislim, jesi jeb'o al' nije to to.

P.S. Izvinite sto sam vulgaran.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne kontam poredjenje :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 21:47 
Pripravnik
Pripravnik

To za memoriju me uopste ne opterecuje. Procese ne gasim nikada i za sad cu ostati na ovom 4.8 firmware-u uspio sam ga zaglaviti danas kad sam ubacivao cwm recovery i morao preko fastboota da vracam miui. Ni jedan ni drugi sistem nisu htjeli da se podignu. Samo onaj pocetni ekran stajao. Poslije sam uspio ubaciti cwm i aosp ali mi je miui bolji za sada. Vidim ima i cm rom, ali je koliko vidim u beta fazi jos pa ga necu ubacivati dok ga ne srede. Kako radite backup kod mijenjanja rom-a? Je li moguce na androidu kao i na windowsu odraditi kompletan backup roma sa svim podacima (kao acronis) pa ga vratiti kroz recovery npr? Nisam se toliko igrao sa tim na starom htc-u a sad mi zanimljivo.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2014, 21:52 
Da, kada radis backup preko twrp-a ili cwm-a isto je kao na acronisu na windowsu...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da isto je samo sto CWM/TWRP ne rade backupe interne memorije, a vecina aplikacija zavise od tih podataka, tako da nemoj brisati internu memoriju.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 02:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Sehxor je napisao:
@mara-

Vidim cjepidlacis za svaku sitnicu, pa sam kontao da si zensko :)

Hehe. Bolje ispraviti grešku, može neko pomisliti da je zaista razlika samo par MB. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 07:11 
Pripravnik
Pripravnik

Probao sam sinoc backup preko cwm-a. Odradio fino, napisao da je spjesno, i kad sam krenuo na recovery, ide do kraja skoro ina kraju napise error :) tako da sam opet morao ispocetka da slazem sve aplikacije. Nikako da ovo sredim. Inace, jos sam jednom ubacio AOSP, ne znam je li se jos neko igrao sa njim, ali kod mene je stvarno los. Aplikacije se same od sebe ruse. Na svaki minut ide po obavjestenje da je neka od njih prestala sa radom.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za redmi 1s ima dosta Kitkat AOSP based romova, sad prave CM12 lollipop, ali ja i dalje koristim miui :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 14:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Sehxor je napisao:
Jeste, podigao sam ga pre dva dana, za ove pare telefon nudi i previse. Jos sam rijesio problem sa zagrijavanjem u V45, ne znam ako si primjetio da kad se tel vise koristi krene stopati, zbog ovog loseg termal configa, rootaj ga i obrisi /system/etc/thermal-engine-8226.conf, nit ce se grijati ni stopati vise.

Pokušavam da obrisem ovo sranje ali ne ide.
Koristim 7zipper, pronađem ga ali nakon sto stisnem delete, izbaci mi failed to delete. Imam root. :/
Inače hoću da ostanem na MIUI, đasvi mi se, ali me u zadnje vrijeme zeza poslije dužeg korištenja...

Sent from my HM 1SW

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2014, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Skinite terminal emulator i ukucaj su i odobri root, zatim mount -o remount rw /system pa probaj onda obrisati, ili sa rm komandom ili preko Root Explorer-a.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Root Explorer odradio posao, iščekujem efekat. Hvala puno! ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2014, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imam jos jednu foru, gasenje onog Swapa glupog i to poboljsa dosta performanse, valjda su ovi indjijci smarali xiaomi kako miui ima premalo slobodnog rama (a to nije poenta linuxa) i ovi stave swap da im udovolje i sad kad pokrenes app, pola ode u swap pola u ram i taj swap dio zasteka jer je sporiji dosta od rama, a pritom malo i unistava emmc memoriju. Malo je podugacka procedura pa ti objasnim jednom kad budem imao vremena :)

Za Thermal config sam napravio nesto bolje, evo ti modifikovani config stavi ga u /system/etc/

https://www.sendspace.com/file/7e154i

Daj mu dozvole preko Root Explorera 644 ili rw-r-r-- pa reboot.

Malo sam podesio bolje vrijednosti, sad mnogo bolje radi taj managment, nema laga, a ni ne grije se, stara solucija je izgleda losa daje ti full performanse ali malo losiju bateriju, probaj ovo.

Jos par stvari:

Launcher Settings > Ugasi App Shadows
Onda Settings > Developer options > Upali Force GPU Rendering, Ugasi Show Rounded Corners, I podesi one tri animacije na 0.5 sekundi.
Ako ne vidis Developer Options moras instalirati oficijalni root od xiaomija:

http://en.miui.com/thread-21881-1-1.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 229  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]