banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 481 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Tablet
PostPoslato: 19 Nov 2014, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Sve super, samo ja ne pristajem na ekran ispod 10.1 i na cijenu preko 420 KM. :) Tako da neki Samsung ili Nexus definitivno otpadaju.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 08:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ženi i inči, nikad im dosta. :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 08:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Hoćeš reći ženama inča nikad dosta?

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
skitnica je napisao:
Sve super, samo ja ne pristajem na ekran ispod 10.1 i na cijenu preko 420 KM. :) Tako da neki Samsung ili Nexus definitivno otpadaju.

ako su ova dva uslova najbitnija, onda ti ostaje polovan Samsung ili Nexus 10,1, jer iskreno, oba i polovna iole očuvana su bolji nego bilo koji Prestigio... ovo kažem iz iskustva... kupio prije godinu dana polovan Samsung galaxy tab 2 10.1, platio tad 330 KM... radi i sad odlično... a i klinci ga stalno tiltaju...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 15:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Apr 2010, 08:44
Milan je napisao:
Ja nisam imao probleme kao ti, ali blokiranje je do slabih performanci, i samsungov ce zablokati ako ga pretrpas ili slicno...

Realno, sve ispod 300-400 km je bezveze dati za tablet, osim u ovom lolinom slucaju, kada ce ga koristiti dijete...

Ko hoce nesto iole da valja uzme si nexus 7 ili 10 i miran...

Milane, reci mi molim te (ako nije bezobrazno s moje strane) šta ti radis na tabletu, pa su ti ovi ispod 300-400KM bezveze ? Ako nije u pitanju igranje igrica ili gledanje filmova u visokoj rezoluciji, zašto i ovi jeftiniji modeli ne bi bili ok izbor ? Pitam zato sto kontam kupiti tablet, prvo radi klinca, a i radi ubijanja dosade kad negdje službeno otputujem, ali u oba slucaja nisam spreman dati neku veću lovu za tablet (ne više od 300KM), jer lično ne patim od kupovanja brendova. Konkretno razmišljam o Allview tabletu koje sam vidio u Infocomu (negdje oko 310KM košta), pa me zanima tudje mišljenje, Čime se ljudi rukovode kad odlučuju o ovim stvarima. Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 16:49 
Pa meni jedino sto je smetalo kod recimo ovog prestigia (i on je bio jeftiniji, 150 eura cini mi se bio kada sam ga dobio) je to sto je znao dosta lagovati tokom web browsinga ili nekih operacija koje opterecuju procesor. Da, smetala mi je i rezolicija (1024x600 ako se ne varam), odnosno gustina pixela (170 dpi po incu) sto je opet malo za tablet od 7 inca, kod njega je stvarno potrebna bar HD rezolucija. Baterija onako, meni nije bilo problema oko toga jer nisam nikada nosio negdje tablet gdje mi je trebala baterija. Model koji sam imao je prestigio PMP5570c.

Zaboravih reci, to je bilo prije par godina, vjerujem da se sada moze naci neki dobar tablet za 300 km, da ima 1 Gb rama, dobar quad core procesor i bar 200 dpi gustinu piksela.

Edit, zaboravih reci, sto se tice igrica sasvim normalno sam na njemu presao Max Paynea, nije bilo laga tokom igranja, dead trigger je takodje radio bez problema...

Ako te sta interesuje slobodno pitaj, nema problema... :)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Opet ja... :)
Da podsjetim, najbitnije mi je sljedece: ekran ISP 10.1, jaka baterija, udoban surf, da hardver moze izdrzati bar jos 3-4 godine, prenosivost
Namjena: gledanje filmova, surf, putovanja

Sada sam naletjela na ovu ponudu...Sta mislite o ovome?
ASUS-EEE-PAD-TRANSFORMER-TF101GASUS EEE PAD TRANSFORMER TF101G - NOV Puna specifikacija

Plusevi:
1.ISP ekran, 10.1, zastita za staklo
2.ima hdmi
3.ima jaku bateriju, radi i po 10 sati sa multimedijom
3.2 jezgra
4.asus kao proizvodjac
5.tastatura kao prilog koji ide u paketu
6.cijena ispod 400 KM

Minusi:
1.tezina 700 gr, valjda sa tastaturom, sto je prihvatljivo, ali eto
2.tablet je iz 2011. godine pa se bojim zastarijevanja hardware-a, naime moj prosli asus eee, kupljen 2008. sada vise, vec duze vrijeme, iako ispravan, ne moze da radi nista osim da vrti neke igrice koje su dosle s njim, objasnjenje u servisu je to da je hardware, maticna i procesor, zastario i da ne moze da podrzava novine, tako da ne moze da pokrece ni video, ni online igrice za djecu-nista!
3.operativni sistem je Android v3.2 or later (Honeycomb), sto ne znam koliko mi je bitno s obzirom na namjenu
Pretpostavljam da mogu uvijek instalirati neki video player koji ce tjerati filmove, ili?

Najvise me od ovih minusa brine stari operativni sistem i hardware koji je ipak iz 2011.godine, tj. njegov vijek, ne u smislu ispravnosti nego u smislu podrske za aktuelne aplikacije.
Da li je to ipak bolji izbor od ovih Prestigio tableta

I sta znaci kad je baterija nonremovable, da se ne vadi prilikom punjenja ili da nije zamjenjiva u slucaju problema s njom?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 13:59 
Dual core 1 Ghz.. Slab procesor, ne bih to uzimao...

Ima 149 DPI, to je slaba rezolucija... Dobra za gledati filmove, ali za surfati i slicno...

Nonremovable baterija se ne moze tek tako izvaditi i probjeniti kao kod klasicnih telefona, uglavnom se mora u servis nositi ako je zelis promjeniti...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2013, 19:03
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TtXWWRyJLPw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
I ja planiram za sestru uzeti nesto, ali da se ne rasipam pretjerano. Stalno mi uzima laptop za ucenje i vucara sa sobom kablove - em joj je potesko, em bude na krevetu satima pa bi mogao vrisnuti i prije vremena zbog pregrijavanja i prasine.
Koristio bi se prvenstveno zbog slajdova, skripti i slicnog, pa zbog skladistenja fotografija i surfovanja. Bilo bi pozeljno da je 10 inca i sa povecom memorijom, te obaveznim ulazom za memorijsku karticu. Tehnicki i ne treba nesto da bude prejak jer se igrice ne bi ni igrale, a jos bolje bi bilo da je na Winu umjesto Androidu jer dugo ima Nokia Lumiu i navikla je na to. Vjerovatno ima opciju i nekog sinhronizovanja medju uredjajima pa bi bilo korisno.
Budzet nije neki problem, ali valjalo bi da se cifra vrti oko nekih 300 maraka ako je moguce.
Ne razumijem se uopste u tablete pa da usput priupitam i ovde.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 17:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Prestigio bih zaobisao. Kod njih mi se svidja samo kozna futrola koja dodje uz uredjaj.
Babo, naruči iz Kine! ;)
Preporuka za MiPad koji ima predobar ekran i odlične specifikacije, ali je 8 inch.

Sent from my HM 1SW

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Ima 149 DPI, to je slaba rezolucija... Dobra za gledati filmove, ali za surfati i slicno...

Pretpostavljam da mislis na PPI cija vrijednost stoji na 149 u punoj specifikaciji ovog asusa (ako to nije ista stvar, gustina pixela po inchu, kako vidim sad :))
Da, na PPI se nekako malo obraca paznja, ne istura se u prvi plan u skracenim specifikacijama... Znaci, ne ici ispod 200 ppi/dpi...

Sto se tice procesora, da, to je vjerovatno tako. Vidim da i Samsung galaxy tab 2 10.1koga mi polovnog preporucuje despot777 kao sjajnog ima takodje dual core procesor sa 1GZ. Ni on ne valja?

Na kraju cu jednostavno poludjeti od ovih silnih analiza i detalja i kupiti prvi koji ispunjava prvih par najvaznijih uslova.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Jeste da, Prestigio ima bas lijepu futrolu koja dodje uz njega.
Pilot, mislim da ces za 300 KM lako naci to sto trazis.
I cini mi se da ta akcija u Biscomu za Samsung tablete jos traje, s tim sto je android. Ne znam kako se to i da li moze mijenjati.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 22:22 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
imam 10" i maleno nesto..skitnice vidi lenovo s6000.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2014, 07:50 
skitnica je napisao:
Milan je napisao:

Pretpostavljam da mislis na PPI cija vrijednost stoji na 149 u punoj specifikaciji ovog asusa (ako to nije ista stvar, gustina pixela po inchu, kako vidim sad :))
Da, na PPI se nekako malo obraca paznja, ne istura se u prvi plan u skracenim specifikacijama... Znaci, ne ici ispod 200 ppi/dpi...

Na kraju cu jednostavno poludjeti od ovih silnih analiza i detalja i kupiti prvi koji ispunjava prvih par najvaznijih uslova.

Najbolje da sam/a odes i uzivo probas ako mozes i to je to...

Da PPI ili DPI, isto (dots ili points) dodje, kada se recimo malo bolje zagledas moci ces vidjeti svaki pixel na toj gustini... Ja sam imao oko 170 na prestigiou i nije bilo problema pri gledanju filmova, ali kada se drzi blize vidi se da je sve tackasto...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2014, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala Lolipop, vidjecu vec danas. Usput mi na njihovom sajtu zapadose dva Teslina modela za oko - ono je greota malo para u odnosu na ono sta nude. Podotovo ovaj http://biscomm.net/top-akcija-tablet-tesla-l7-ips-panel-2-gb-ram/, a zatim i ovaj http://biscomm.net/tablet-tesla-785-bk-7-85-ipsdc-intel-z25801gb16gbgpsbtdualcamandroid-4-2/. Velicina displeja nije ona koju bi htio, ali svejedno je jako povoljno. Makar i uzeo sebi ovaj od 7" za 150 maraka iz zajebancije ako nista drugo.

Delicious, ne bi na netu narucivao jer mislim da svejedno i ovde ima dosta povoljnih modela. Ovaj MiPad sto preporucujes jede malu djecu, ali ipak puno bjezi iz navedenog budzeta - vidim da je oko 300 dolara u njihovom shopu + ove nase carinske dadzbine i ode to predaleko. Vidio sam na piku dosta polovnih Samsunga, ali cesto sam se opekao kad nisam uzimao novo. Vidjecu, nije o glavu toliko.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2014, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovome prosto ovako na papiru ne mogu pronaci manu, osim prejake straznje kamere koja mi uopste ne treba, i hdmi kojeg nema te sto probija moj budzet (moze se naci nov na piku za 500 KM,a tu treba dodati jos neku torbicu pa mem. karticu itd...):
Lenovo Idea Yoga Tab B8080
http://techspecifications.net/tablets/l ... oga-specs/

18 cm x 2.1 cm x 26.1 cm
Weight 626 g
Farbe Silber

battery
Akkubetriebszeit Bis zu 18 Stunden
Capacity 9000 mAh

Betriebssystem Android 4.3 (Jelly Bean)

Display 25.7 cm (10.1 ") IPS - LED Hintergrundbeleuchtung - 1920 x 1200 - 10-point Multitouch

Lokalisierung Schweden

Prozessor-Taktfrequenz 1.6 GHz
Prozessor 400 APQ8028 Qualcomm Snapdragon (Quad-Core)

Erweiterung und Konnektivität
Erweiterung Steckplatz 1 x microSD
Interfaces 1 x Headset | 1 x Micro-USB

camera
Nach hinten dishes Camera 8 Megapixel
Nach vorn dishes Camera 1.6 Megapixel

Kommunikationsformen
Wireless Connectivity 802.11b / g / n, Bluetooth 4.0

Multimedia
Schedule a Qualcomm Adreno 305
Audio Microphone, Stereolautsprecher

Speicher
Speicherkapazität 16 GB Embedded MultiMediaCard
RAM 2 GB - LPDDR2 SDRAM
Unterstützte Flash Speicherkarten microSD
Max. Unterstützte capacity of 64 GB

standort
GPS receiver

Verschiedenes
Accelerometer sensors, Umgebungslichtsensor, digitaler Kompass, Hall-Sensor
Leistungsmerkmale Geräuschreduzierung, Lautstärkeregler
I Vibrationsalarm
Kennzeichnung RoHS

I da, ne vidim koliki je taj PPI/DPI...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2014, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
pilot babo je napisao:
Hvala Lolipop, vidjecu vec danas. Usput mi na njihovom sajtu zapadose dva Teslina modela za oko - ono je greota malo para u odnosu na ono sta nude. Podotovo ovaj http://biscomm.net/top-akcija-tablet-tesla-l7-ips-panel-2-gb-ram/, a zatim i ovaj http://biscomm.net/tablet-tesla-785-bk-7-85-ipsdc-intel-z25801gb16gbgpsbtdualcamandroid-4-2/. Velicina displeja nije ona koju bi htio, ali svejedno je jako povoljno. Makar i uzeo sebi ovaj od 7" za 150 maraka iz zajebancije ako nista drugo.

I mene ovo zanima.
Ima li neko neki od ovih Teslinih i kakvi su tabletići?

Vjerovatno je neki "rebrendirani" Kinez, ali da li je manje ili više kvalitetan Kinez?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2014, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izgleda da ih radi Comtrade, doduse u Kini zbog manjih troskova. Svejedno ja sam vec odlucio uzeti ovaj 7.85 pa javim utiske. Vjerovatno iduce sedmice.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2014, 17:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tesla je navodno proizvod srpske pameti, nije prepakovan kinez....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 481 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]