banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 14:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 174 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2014, 17:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
ostalo je gola pletenica i dva'es deka parizera

:lol: :lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Muke naše zbog seljačkog naglaska. Jesti graCka raja?

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Naglasak nema ama bas nikakve veze sa sposobnosti, znanjem i sl.

A ako vec hocete to detaljno gledati manitu je u pravu.. jako malo ljudi u politici ima pricu, gestikulacije..da bi se mogli slusati duze od 2 minuta.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

prasica je napisao:

Sta koga boli dupe odakle je manitu .. sto od sto je u pravu
Jedino je kod nas normalno da visoki cinovnik vlasti rice, njace i rokce dok se obraca narodu ili nekom drugom (ne daj Boze inostranom) drzavniku
I oni cak prednjace u odnosu na one koji se znaju izrazavati

Nije problem sto je neko rodom odavde ili odande .. ako se vec uhvatio te vrste posla treba da radi na tome da se emancipuje .. a ne da, primjera radi, sadasnji direktor Narodnog Pozorista dok je svojevremeno bio neka civija u kulturi na televizijskoj debati govori "deder nemojmo pregonit' " i da univerzitetski profesor studentima objasnjava "ozgo" i "ozdo" pristupe .. da Proko Dragosavljevic na dogadjaju koji je izvukao Bog zna koje milione drzavnih para (ono rafting prvenstvo) se obraca ucesnicima iz ko zna koliko zemalja na Engleskom Jeziku gorem od onog kojim se Tarzan koristi (da pokaze gospodin da on zna .. jer je ispod casti pustiti prevodica, koji je inace bio uredno prisutan na bini, da radi svoj posao), izguzvane polo majice poluutrpane u pantalone ..

Pun ih vise qrac
I onda se mi cudimo sto nas pola planete smatra orangutanima
:?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ozgo, ovduda, prestavlja nije naglasak. Samo mi je cudno da neko ko smatra da ne pripada ovdje, da je za bolje, proziva ljude zbog naglaska. Ne mo'š tako u jevropu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 18:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
V@nja je napisao:
prasica je napisao:

Sta koga boli dupe odakle je manitu .. sto od sto je u pravu
Jedino je kod nas normalno da visoki cinovnik vlasti rice, njace i rokce dok se obraca narodu ili nekom drugom (ne daj Boze inostranom) drzavniku
I oni cak prednjace u odnosu na one koji se znaju izrazavati

Nije problem sto je neko rodom odavde ili odande .. ako se vec uhvatio te vrste posla treba da radi na tome da se emancipuje .. a ne da, primjera radi, sadasnji direktor Narodnog Pozorista dok je svojevremeno bio neka civija u kulturi na televizijskoj debati govori "deder nemojmo pregonit' " i da univerzitetski profesor studentima objasnjava "ozgo" i "ozdo" pristupe .. da Proko Dragosavljevic na dogadjaju koji je izvukao Bog zna koje milione drzavnih para (ono rafting prvenstvo) se obraca ucesnicima iz ko zna koliko zemalja na Engleskom Jeziku gorem od onog kojim se Tarzan koristi (da pokaze gospodin da on zna .. jer je ispod casti pustiti prevodica, koji je inace bio uredno prisutan na bini, da radi svoj posao), izguzvane polo majice poluutrpane u pantalone ..

Pun ih vise qrac
I onda se mi cudimo sto nas pola planete smatra orangutanima
:?

:evil3:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ozgo, ovduda, prestavlja nije naglasak.

Valjda je vrlo jasno da je manitu u svom postu pricao o nacinu izrazavanja i ponasanja ovdasnjih politicara i sta u tom slucaju "naglasak" znaci

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 19:08 
Ja kad cujem onog Dusanica odmah mi stomak proradi...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
prasica je napisao:

Sjed' drvo na drvo.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne pada mi na pamet ganjati se sa isfrustriranim čikom.

U pravu si, sve si u pravu, samo si neshvaćen u mahali banjalučkoj.

Živio!

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
Ne pada mi na pamet ganjati se sa isfrustriranim čikom.

U pravu si, sve si u pravu, samo si neshvaćen u mahali banjalučkoj.

Živio!

Ja neshvacen? Evo Vanja me savrseno razumije, nisi procitala?
Sto se tice moje frustracije - ybg, ne mogu svi biti sretni kao ti. Kada sam bio mali mastao sam o sleperima koji jure iznad moje glave, ali..lajf is bic :D
Zivjela i uzivaj!

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:(
Hvala!

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
manitu direkt a vanja dokusurio u celo

stvar jeste naglaska i dikcije i vokabulara i manira
pun mi je vise kurac pacenika koji kad god se spomene nemjerljivi seljakluk na ulicama naseg grada odmah horski skoce grackaaaaaaaa rajaaaaa pozeri pederi ...
radi se o postovanju prema gradu u kojem zivis
radi se radu na sebi na svom unapredjenju
radi se o prihvatanju i prilagodjavanju a ne nametanju i teroru

dosta mi je vise nametanja

neka prica kako ko hoce kad je kod kuce ili u kafani ali ako je neko javna licnost a zavija ko manjacki vuk ili tuli kroz nos ko maglajanski kezmo na tv-u treba ga zakucati u vukojebinu iz koje je sljego i na malti utorkom traziti da opere gumenjake prije nego sto zagramza po asfaltu

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chils je napisao:
manitu direkt a vanja dokusurio u celo

stvar jeste naglaska i dikcije i vokabulara i manira
pun mi je vise kurac pacenika koji kad god se spomene nemjerljivi seljakluk na ulicama naseg grada odmah horski skoce grackaaaaaaaa rajaaaaa pozeri pederi ...
radi se o postovanju prema gradu u kojem zivis
radi se radu na sebi na svom unapredjenju
radi se o prihvatanju i prilagodjavanju a ne nametanju i teroru

dosta mi je vise nametanja

neka prica kako ko hoce kad je kod kuce ili u kafani ali ako je neko javna licnost a zavija ko manjacki vuk ili tuli kroz nos ko maglajanski kezmo na tv-u treba ga zakucati u vukojebinu iz koje je sljego i na malti utorkom traziti da opere gumenjake prije nego sto zagramza po asfaltu

Hvala prijatelju, da ne kazem generacijo - ipak sam ja chikica :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
:(
Hvala!

Nema na cemu, i drugi put. Mi starije chikice i sluzimo kako bi vama "mladima" otvorili oci, da naucite razlikovati opsti interes (i emancipaciju politicke elite kao temelja drustva) od licnog prepoznavanja u nekom modelu ponasanja, koje je na nivou pojedinca, brojke i slova, maticnog broja etc nebitno.
The_new_Statesman je napisao:
Bas ste sjatki :D

Ma to mi onako, malo sale.
Inace kod mene postoji jedna fascinacija mladjim kamenim dobom koje dijelimicno razbija BjeljiNa. KuljaNi, GlamocaNi, TrN, PrijecaNi, ZaluzaNi..neka misterija oko tog slova N postoji, ne mogu da je dokucim. No ljudi su svi slicni u tim mjestima. Kao beogradski cha cha cha - Ovcha, Borcha, Krnjacha..

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Ovaj narod zasluzuje ovakvu vlast, javne licnosti sa polusemantikom, polusintaksom i seljackim naglaskom/zavijanjem. Takav je i narod, 95%.

Pretpostavljam da vi spadate u ovih 5%, ostalih...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Slozicu se sa Manituom i Chiletom, pa sad da li to znaci da sam ostar'la ili imam zastar'le poglede na svijet.. .
:)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da se ovo prebaci u posebnu temu?

Ako govorite o promjeni navika ovog naroda, onda nema nikakvih odnosa 95% vs. 5%. Navike svi moraju mjenjati.
Promjene su svima potrebne inace se sve pretvora u Enver-Hodzinu Albaniju. Pitam se da li je to dobro?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Ovaj narod zasluzuje ovakvu vlast, javne licnosti sa polusemantikom, polusintaksom i seljackim naglaskom/zavijanjem. Takav je i narod, 95%.

Pretpostavljam da vi spadate u ovih 5%, ostalih...

Da. Nemam sad vremena da ti objasnjavam osnovne kategorije politike, moc, interes, sta je politicki diskurs, sta je socijalni konstrukt..etc. Da bi razumjela kako funkcionisu drustvo i drzava, kao njegov najsiri organizacioni oblik moras jos poznavati i politicke sisteme, organizacione strukture, sistem raspodijele vlasti itd. pa bi onda dosla u fazu da razumijes ulogu politicke elite u jacanju drzave, ekon. napretku, vladavini prava, sigurnosti... E o toj eliti sam pisao, valjda malo mozes skontati smisao napisanog i nacrtanog (Vanja je crtao jer je mladji i smireniji)? Neki dan nisam imao vremena da objasnim Spiji zasto je demokratija teror vecine nad manjinom i zasto je teror besprizorniji sto je vecina gluplja. Evo sad mu i to pise. Citav novi vijek covjek se bavi pitanjem kako da taj teror umanji, ogranici..i tacno se zna kome 95% retardiranog stada odgovara.

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 21 Nov 2014, 16:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2014, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lolly mangup je napisao:
Slozicu se sa Manituom i Chiletom, pa sad da li to znaci da sam ostar'la ili imam zastar'le poglede na svijet.. .
:)

:love5:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 174 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]