davorr3 je napisao:
sudoku je napisao:
pa jebo te konj covjece ta guma je jedina stvar koja te drzi na asfaltu naredne 3-4 godine
ne daj boze slucajno prebrzo uci u krivinu na mokrom, klizavog terena ili imati situaciju naglog kocenja pa bi te onda pitao jel bilo skupo dati jos 100 KM za kvalitetnu gumu, i to pod uslovom da izvuces glavu pa te mogu pitati
mislim da je ipak mozak jedina stvar koja te drzi na asfaltu
ja zimi uvijek vozim savu ili tigar, ali zimi nikad nisam imao udes
a ljeti sam vozio i michellin i dunlop i continental, i lupao sam se na njima, jer nema te gume koja ce te spasiti ako u krivinu udjes prebrzo... jednostavno moras biti svjestan svojih mogucnosti, mogucnosti auta i mogucnosti gume
mislim da sam pominjuci golf i jos cijenu dovoljno rekao o tome koliko ima mozga
gasanje po gradu, ljepljenje za vocaza ispred, F&F tripovi koje je imao i u cetvorci, a vuce ih jos iz dvojke...
najbolja preventiva je voziti normalno, ali sam samo ove godine imao 3 situacije kad ti iskoci neizivljeni majmun i moras zaleci na kocnicu, e tu ti znaci svaki cm koji dobra guma ustedi, jer znas i sam od kako malog kontakta prednjeg dijela poguzvas haubu, pobatalis svjetlo, probijes karambolku, a sve to je trocifreno da bude kako treba ponovo. jos pride dobijes kaznu jer ugrozavas saobracaj i nisi drzao odstojanje ili kocio na vrijeme, a budala koja je ispred je skoro uvijek u pravu
<Enter_name> je napisao:
Bez uvrede, ali imati auto sa 16" felugama i razmišljati o Tigru...
Heh, hajde kad neko na 16 kama pokusava ustediti pa se i vidi finansijski rezultat, zaista dobre zimske 16ke bez 700 KM ne mozes naci, a neki tigar sava noname kinez krsh mozes namontirati za 450-500, al kad vidim 15ke, gdje na akcijama imas premium brendove za 400-450 set, a on se guzla da uzme dresh za 350, pa jebem mu su
npor...