jel i ovaj izlazi u buldog
Citiraj:
Banjaluka: Malbašić napao ljekara i pretukao tehničara u Hitnoj pomoći
Srđan Malbašić (19) iz Banjaluke uhapšen je jer je napao ljekara i pretukao tehničara Zorana Mikerevića, koji su pokušali da mu pruže ljekarsku pomoć u Službi hitne pomoći Banjaluka.
Tehničar Mikerević za "Glas Srpske" juče je ispričao da je do incidenta došlo u subotu oko 18.40 časova, kada je dovezen pacijent u besvjesnom stanju jer je bio pijan.
- Ljekar koja je radila postupila je maksimalno profesionalno i tokom pružanja pomoći pacijent je došao svijesti. Tada je krenuo da vrijeđa i napada ljekara - istakao je Mikerević.
Prema njegovim riječima, Malbašić je na najbrutalniji način vrijeđao doktoricu i psovao joj sve što je stigao.
- U jednom trenutku krenuo je prema ljekaru i uhvatio je za kosu i počupao. Odmah sam se umiješao i pokušao ga smiriti i zaštititi ljekara, kako bi ona mogla završiti svoj posao - pojasnio je pretučeni medicinski tehničar.
Dodaje da pacijent nijednog momenta se nije smirivao nego naprotiv.
- Nastavio je da vrišti i prijeti ljekaru i meni. Iznenada me je udario šakom u vilicu - objašnjava Mikerević incident, koji je u šoku ostavio ostale pacijente u toj zadravstvenoj ustanovi.
- Od udarca povrijeđena mi je vratna kičma, a zatim me udario i nogom u prsa. Ljekara je počupao za kosu i otkinuo joj slušalicu i karticu za identifikaciju koje je imala oko vrata - ispričao je Mikerević i dodao da je povrijeđen morao otići na sljedeću intervenciju.
Istakao je da ga je posebno povrijedilo što rodbina koja je bila sa mladićem u trenutku napada stala na njegovu stranu i nije ga uopšte pokušala da smiri.
Pretučeni medicinar kaže i da je ranije bio na meti pijanih pacijenata, ali ga niko nije fizički napao.
Ubrzo poslije napada pozvana je policija koja je stigla veoma brzo. Ali, ni tada Malbašić se nije smirio, već je kako nezvanično saznajemo, napao i policajce, ali je savladan i uhapšen.
Ljekari Doma zdravlja Banjaluka rekli su da je ovo novi napada na dostojanstvo zdravstvenih radnika i da je užasna situacija prvo što je doveden mladić u skoro besvjesnom stanju od alkohola, a zatim da napadne ljekare koji mu pokušavaju pomoći.
- Tehničar Mikerević je napadnut kada je pokušao zaštititi drugog ljekara. Tom prilikom dobio je dva udarca i zbog zadobijenih povreda morao je biti upućen na hiruršku kliniku, a nešto kasnije i na internu kliniku - istakli su Mikerevićeve radne kolege.
Oni su pojasnili da ovo nije prvi napad i da su često izloženi napadima, vrijeđanjima od strane pacijenta i traže da se zaštite na sve moguće načine.
U policiji su rekli, navodeći inicijale, da će protiv Malbašića biti podnesen izvještaj zbog vrijeđanja, tuče i fizičkog napada i ometanja državnih organa u obavljanju javnih funkciju.
(Glas Srpske)
http://www.istinito.com/index.php/hroni ... omoci.html