Jos se prepricava CNN-ova bruka sa beogradskih protesta, e evo vec pojavila nova "greska"
Jos ce Toma sad i da ih tuzi
"Na sajtu Si-En-En-a (CNN) se, uz tekst o potrazi za Ratkom Mladićem, kao ilustracija te vesti pojavila fotografija Tomislava Nikolića, potpisana sa "Ratko Mladić je optužen za genocid pred Međunarodnim krivičnim tribunalom u Hagu".
Na Si-En-En-ovom sajtu, regionalnoj verziji za Evropu, objavljena je vest agencije Asošijejted pres (AP) o potrazi za bivšim vojnim liderom bosanskih Srba, naslovljena sa "Srpska policija nastavlja potragu za optuženim za genocid, Ratkom Mladićem".
Uz tekst je fotografija agencije Geti imidžis (Getty images) na kojoj je predizborni plakat lidera naprednjaka Tomislava Nikolića, iz januara ove godine, kada je, kao zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, bio kandidat za predsednika Srbije.
Nimalo mi nije smešno sve to. Uključim televizor, gledam prilog o potrazi za Mladićem i vidim svoju fotografiju iz izborne kampanje na ekranu?! Iskreno, razmišljam od tog trenutka o svojoj bezbednosti, o daljoj političkoj karijeri, o tome šta je bio njihov krajnji cilj... Takve greške nisu slučajne. Pitam se i da li SAD imaju veze s tim. Zaista ne znam šta da mislim, mada bih kao američki agent trebalo da znam o čemu je reč - ironičan je Nikolić. On naglašava da je i Bi-Bi-Si izveštavao o potrazi za Mladićem u Beogradu, ali nije napravio sličnu grešku kao njihove američke kolege.
- U ponedeljak ćemo stranka i ja uputiti protestnu notu američkoj ambasadi u Beogradu. Očekujem da se oglasi i Si-En-En. U svakom slučaju, ne gine im tužba. Koliko ću para tražiti, još ne znam, ali ne sumnjam da će moći da nam isfinansiraju jednu solidnu kampanju. Tužiću ih baš zato što misle da su tako veliki i moćni - poručuje Nikolić."
http://www.vesti.rs/izvor/CNN-pomesao-M ... olica.htmlhttp://www.24sata.info/20545"
GREŠKE UVEK NA SRPSKU ŠTETUSi-En-Enu nije prvi put da zabrlja kada je o Srbiji reč. Još se prepričava da je ta televizija, izveštavajući sa protesta zbog nezavisnosti Kosova, kada je u Beogradu zapaljena američka ambasada, umesto kadrova iz srpske prestonice pustila slike sa nekog od protesta iz susedne Budimpešte.
Cvijetin Milivojević podseća da je ova televizija mnogo puta namerno grešila, ali uvek na srpsku štetu.
- Naročito su to radili devedesetih, tokom rata na prostoru Hrvatske i BiH. Često se dešavalo da srpske žrtve proglašavaju za Hrvate ili Bošnjake. Nije nikakva tajna da je Si-En-En bio deo ratne mašinerije SAD i da je neformalno glasilo Pentagona. Ta televizija je služila i nekim lobističkim grupama koje su radile u korist srpskih protivnika - kaže Milivojević, autor knjige „Globalno Potemkinovo selo 1990-1995“, koja opisuje ratnu propagandu najmoćnijih medijskih kuća."