banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 11:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Josip Broz Tito
PostPoslato: 02 Okt 2014, 23:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2013, 08:42
Rocker je napisao:
Slovenci, makedonci pa cak i siptari su tokom sluzenja JNA bolje govorili srpski nego "drug tito" nakon 40 godina koje je proveo u Beogradu.
Inace, meni je uvijek bila misterija gdje i kako je taj covjek naucio svirati klavir?
Jezike, macevanje, to se da relativno jednostavno, ali svirati klavir jednostavno ne mozes ako intenzivno ne vjezbas duzi vremenski period.

Druze, ja sviram gitaru a nisam isao u muzicku i vjezbam jako rijetko. E, sad, kako je sviram - to je vec diskutabilno.

Ja ga i nisam bas slusao da svira. Mozda je znao 2-3 jednostavnije pjesmice tipa "Razgranala grana jorgovana", a to znam i ja na klavijaturama odsvirati. Sta hocu da kazem? Kod nas je bio razvijem kult licnosti. Nas je vodja mogao i znao sve pa i svirati klavir. Ne treba to mistifikovati vec realno posmatrati. A realno je da je bio VELIKI COVJEK ZA VELIKA DJELA.

Ovim klonovima koji masu tudjim "kitama" (valjda se stide svojih), kao intelektualno inferiornijim, ne bih posvecivcao paznje. Mozda samo da kazem da to sto pisu odliskava njihov karakter i odgoj.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Tito je svirao verdija i sopena, a ti sviras crnog leptira.
Svakako to nije toliko ni vazno - on je bio diktator na celu jednog ljudozderskog sistema koji je na ovim prostorima ostavio potpuno isti haos kakvog je i zatekao, a Srbima napravio vise stete nego i pavelic i hitler zajedno.

Ja nikako ne mogu shvatiti da to djubre jos uziva zastitu u beogradskoj kuci cvijeca. To smece treba izvaditi i baciti na smetljiste gdje mu i jeste mjesto.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 06:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kako ne možeš..pa Joža je bio srbski zet

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Rocker je napisao:
Tito je svirao verdija i sopena, a ti sviras crnog leptira.
Svakako to nije toliko ni vazno - on je bio diktator na celu jednog ljudozderskog sistema koji je na ovim prostorima ostavio potpuno isti haos kakvog je i zatekao, a Srbima napravio vise stete nego i pavelic i hitler zajedno.

Ja nikako ne mogu shvatiti da to djubre jos uziva zastitu u beogradskoj kuci cvijeca. To smece treba izvaditi i baciti na smetljiste gdje mu i jeste mjesto.

nesto si nervozan ? poceo si se sve vise upljuvavati.zaboravio si masone, Vatikan, bjelosvjetsku zavjeru, ebolu, sidu, glamocki krompir i hladan beton.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 11:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2010, 15:32
Какво је то добро друг кито донио?

Период од 1946 - 1966 означен као диктатура пролетеријата, стварање новог човјека упамћен је по:

- произвољном формирању територијалних граница бивших република гдје су Срби највише оштећени формирањем некаквих Аутономних покрајина,
- Хрватској се поклања читав Јадран и гле чуда Хрватска нема Аутономну покрајину,
- забрани повратка Срба на Косово и Метохију,
- усељавањем Шиптара на Косово и Метохију,
- измишљањем нових нација, македонаца, ценогораца, муслимана само да би се смањио број Срба,
- ИБ.у и Голом отоку, гдје су углавном завршавали Срби,
- Аграрној реформи која је отимачином стварала од сиромашних још сиромашније,
- Гладним годинама педесетих,
- забрани срБским генералима да се баве политиком,
- обрачуном са такозваном "Великосрпском буржоазијом"
- паролом "СЛАБА СРБИЈА ЈАКА ЈУГОСЛАВИЈА!
- смјеном срБских кадрова

Половином шездесетих отварају се границе и велики број људи ослази у иностранство као јефтина радна снага. Ефекти отварања границе осјећају се тек половином седамдесетих када људи у Југославији почињу боље живјети не заслугом ките и партије већ невјероватном количином новца која је почела да пристиже од бауштелаца из иностранства.

Практично само период осамдесетих обиљежен је неком врстом просперитета да би се све завршило онако како се завршило деведесетих.

Или што ми СРБИ волимо да кажемо "Како посијеш тако и пожањеш"

Тако да сам сагласан са Рокеровом изјавом:

Citiraj:

Твртко I Котроманић

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
nesto si nervozan ? poceo si se sve vise upljuvavati.zaboravio si masone, Vatikan, bjelosvjetsku zavjeru, ebolu, sidu, glamocki krompir i hladan beton.

Zasto bih bio nervozan ?
Mi Srbi nemamo apsolutno nijedan razlog slaviti tog bandita i krvoloka, a jos manje cutati o njegovim zlocinima protiv naseg naroda.
Mogu reci da sam razocaran idiotlukom pojedinaca koji nikako da se otresu silom nametnutog misljenja o njemu kao "heroju" i "dobrocinitelju".

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Fulao si desetljece - sedamdesetih se najbolje zivjelo( kad su oni bez skole masovno odlazili), osamdesete je bilo doba stezanja kaisa u odnosu na sedamdesete.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
monarhodverovci su sve agresivniji i agresivniji. jbg, sad ce izbori i uvjeravanja kako nam je zadnjih 20 godina nabolje u istoriji. cvate sve , od ekonomije do kulture, a napravljen je i parkic u Bileci radi jos jednog neuspjesnog umivanja istorije , sve sa blagoslovom vladike Glise.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 16:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2010, 15:32
Нервозан си зато што си национално опредјељен, зато што имаш идентитет. На овом форуму мораш да будеш без идентитета, да пљујеш по Србима њиховој култури, традицији, историји и да величаш "србоубице" да би се уклопио у средину. Све што се изговори на овом форуму у одбрану и афирмативно по питању срБске културе, традиције и историје буде дочекано на нож.

Одмах те жигошу као промотера неистина и митомана, а онда ти каче масоне, велике завјере,... итд. Углавном реагују шаблонски и сви се накаче одједном ко по команди. У чопору се осјећају јачи, нема комуникације и дијалога један на један, то је овде мисаона именица. Ако и дође до комуникације један на један онда иде серија увреда, а ево и типичног примјера:

Citiraj:

Њему је небитно шта си ти написао, он не посједује способност културног дијалога. Ово је као кул мангупска варијанта. Очајан покушај и јефтина копија урбаног мангуплука.

А од њих не можеш ни чути ни видјети никакав аргумент, макар и погрешан и све се сведе на увреде и омаловажавања. Сви наступају нападачки, нема комуникације. Кад ти се обраћају чине то некултурно, арогантно, препотентно. А кад им одговориш у њиховом стилу онда ти замјере јер тобоже се правиш паметан. Дијалог не постзоји. Чак и модератор минира и тролује људе који напишу нешто што није у складу са његовим ставовима. А онда му се придруже ови његови увлакачи, па нападну онако хорски из његовог дупета.

Све у свему једна безоблична маса.

И због такве атмосфере имаш врло мали број људи који учествују на форуму историја. Све се своди на неких петнаестак имена. Мада претпостављам да има доста оних који не учествују у дискусијама али уредно прате збивања на форуму. Рецимо они су једини мотив мог доласка на овај форум.

Твртко I Котроманић

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

monarhodverovci su sve agresivniji i agresivniji. jbg, sad ce izbori i uvjeravanja kako nam je zadnjih 20 godina nabolje u istoriji. cvate sve , od ekonomije do kulture, a napravljen je i parkic u Bileci radi jos jednog neuspjesnog umivanja istorije , sve sa blagoslovom vladike Glise.

Cinjenica je da je konacno tom zlu dosao kraj - ostaci se batrgaju u svojim govnima, ali ni to nece dugo.
Istorija je neumoljiva - tito je bio bandit i krvolok, nasilnik koji je na zalost docekao prirodnu smrt.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26

Pitanje: Kada je tako dobro bilo u bivšoj Yugi, zašto se raspala?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 17:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jovo il' piši kako Bog zapovijeda il' prestani seruckati.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Fulao si desetljece - sedamdesetih se najbolje zivjelo( kad su oni bez skole masovno odlazili), osamdesete je bilo doba stezanja kaisa u odnosu na sedamdesete.

Tako nekako....Već 79 je naprasno stao ukupni privredni rast a početkom 80tih je krenuo negativan trend da bi 85 bankari počeli da zatežu pošto nismo bili u stanju da servisiramo zaduženja.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

hadzidado je napisao:

Pitanje: Kada je tako dobro bilo u bivšoj Yugi, zašto se raspala?

Zbog toga što je naš socijalizam bio neefikasan i nije odgovorio svjetskoj tržišnoj utakmici.Kupovao se socijalni mir umjesto da se ulagalo u nove i tražene proizvode.Na kraju se raspao istočni blok koji je usisavao gotovo sve što smo proizvodili i "ćao".

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 17:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Izvozili smo mi i na zapad i u zemlje nesvrstanih, a ne samo u istočni blok...tad se kupovao socijalni mir otvaranjem fabrika i radnih mjesta, a danas se diže kredit da bi se punio bužet i tako kupovao socijalni mir. Šta je gore?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Realno...u Rusiju se najviše izvozilo...bilo je aranžmana prema Indiji i nesvrstanim zemljama ali gro izvoza je ipak završavao u SSSRu.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 17:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Izgradili smo pola Azije i Bliskog Istoka, Energoinvest je imao ugovorenih poslova vani u trenutku raspada države u vrijednosti od 10 milijardi $ do 2000te! Pa on je sam donosio u kasu skoro milijardu $ godišnje.....Plus ŽGP, Vranica, Krajina. Naša građevinska industrija je donosila više casha godišnje nego turistička sezona na Jadranu.
Zatim krajem 80tih smo trebali potpisati saradnju sa Boeingom za prodaju G-4 USAF, bili ljudi zainteresovani jer su testirali isti avion njihovi stručnjaci. Pa ugovor sa Francuzima za razvoj Novog Aviona, preteče Rafala, i na koncu za Kuvajt i S.Arabiju tenkove M-84. TAS i FAMOS radili za MB i VW, UNIS ležajeve za SKF itd, itd, itd. Eto sad imamo demokratiju pa izvozimo oblovinu, a uvozimo čačakalice i daske, a školujemo sociologe, filozofe, menaĐere svih vrsta i samo pametujemo.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidi...ima tu jedan ogroman problem koji se potkrada ispod površine .
Svi ti poslovi i ugovori su stvorili jedan novi sloj društva (direktori,inženjeri....)kojima je socijalistički okvir postao previše tjesan.Oni se nisu više zadovoljavali vikendicama i luxuznim automobilima.Jbg i obični ljudi su početkom osamdesetih počeli da simpatišu kapitalizam i samo se o kapitalizmu govorilo a ne o unapređivanju socijalizma.
Više se govorilo o kapitalizmu kao pravednijem društvu gdje šklovaniji i uspješniji imaju i veće plate od ostalih.Lijepo je sve govoriti o ciframa i reći ...eto bili smo uspješni ali u stvari mnogo toga se izdešavalo između tih brojeva.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 18:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Šarena laža kapitalizma na koju se nasjelo naivno. Dok je postojala teže tj opasnost od komunizma, na zapadu je taj sistem imao socijalni karakter i ljudski oblik, kada se socijalizam urušio i prijetnja nestala kapitalizam je počeo polako da se vraća u svoj izvorni sistem - izrabljivački i ugnjetavački. Plus neolibaralizam i njegova zla koja su grobari manjih nacija. Mi smo bili otvorena zemlja perma zapadu, imali smo najcjenjeniji pasoš na svijetu za koji vize nisu trebale (na crnom tržištu je vrijedio 20,000$) tako da smo slobodno putovali, a zapad je uložio fine pare u propagandu o finom životu kod njih, najboljim trebama, plažama, kućama na Beverli Hilsu, Holivudu, Kadilacima dok je stvarnost izgledala malko drugačije.....Fin život i potrošačku groznicu 80tih, odnosno Reganove ere, plaćaju današnje generacije i vidimo rezultate te politike i života na kredu sa ultrapovoljnim kreditima i pozajmicama.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2014, 19:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E upravo to...bitka je dobijena na zapadnom marketingu.Mi smo još i imali Levis,Koka Kolu...Malboro ali ovi iz Varšavskog pakta su za to samo čuli :D Ko je imao prilike u to vrijeme tamo putovati mogao je osjetiti kolika glad vlada za zapadnim proizvodima.Mogao si se sexati cijelu noć za par pari najlon čarapa :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]