banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Sep 2014, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Schlager je napisao:
nisam znao da je rehabilitovan,niti pratim politicku scenu izraela,samo znam da sam cuo da je bio optuzen za neke pronevjere,pa sam stavio na google "liberman optuzen" i prvo mi izbacilo taj clanak...izvinjavam se na dezinformaciji.

Ne, ne - samo si pokazao od kakvog materijala je pravljena ta SDS pita. Naivcine i brzopleti "googlasi".

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2014, 20:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ok.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2014, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yhXcI7qzGUE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
da smo miljenici medjunarodne zajednice koja ce ucjenjivati SDS zbog ratne proslosti

Далеко од тога да је СДС миљеник међународне заједнице. Али да ће их МЗ уцењивати због ратне прошлости ако дођу на власт, хоће. То је чињеница.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Evo da se i ja malo ukljucim u diskusiju,pratim redovno,ali se ne ukljucujem jer nemam zivaca o lokalnoj politici(vise pratim globalnu),ali eto,izbori idu,valja koju i prozboriti :)

Ono sto me veoma interesuje,sto mi je jako znaimljivo ...jeste predizbirna kampanja ...tu se vode igranke koje uzivam pratiti...dosta je tu pljuvanja,hvalisanja,lazi,prljavih trikova,propagande itd... sa svih strana

Kao npr ovo...
http://www.novipecat.com/index.php?opti ... Itemid=207

...da li je prljavi trik SDSa ,ili propaganda SNSDa,ili nesto trece...jedino sto znam da crmo sad vidjati ovakvih clanaka jos vise

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 16:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

sa jedne strane,šipovac ovim potvrđuje da nije nimalo naivan :D

a s druge,šta ima toliko loše u pojačanoj kontroli reguarnosti izbornog procesa?

nedostajaće mu rekavičkih 113 glasova za snsd od 109 ukupno upisanih birača? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Citiraj:
Cilj ove podvale, jeste da xxx preuzme mjesta u biračkim odborima, koja na osnovu svojih prijava imaju nezavisni kandidati, kako bi vršili izborne manipulacije u korist kandidata xxx.

Ovo je mehanizam koji koriste svi, a mislim da su ga prvi smislili u SDA, jos daleke '96.
Da se krade na prebrojavanju je javna tajna, posebno po manjim birackim mjestima.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Sjecam se da je u Krupi na Vrbasu SNSD imao vise glasova neg upisanih biraca. Ybg, desava se :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Banjaluka 03. 06. 2014
PRESS RS

SNSD i SDS podmeću "nezavisne" kandidate!
Vladajući SNSD i opozicioni SDS podmetnuli su svoje ljude kao "nezavisne" kandidate za predsednika RS i tako pokazali da su četiri i po meseca pre izlaska na birališta počeli izborni inženjering i prljava borba za glasove!

Izborni inženjering sastoji se u tome što će najjače stranke u RS u ime svojih "nezavisnih" kandidata imenovati članove biračkih odbora, što predstavlja jedan od osnovnih koraka za potpunu kontrolu birališta. To je, u stvari, i osnovni uzrok zbog kojeg u svakom izbornom ciklusu učestvuje sve više nezavisnih kandidata, iako niko od njih od Dejtona do danas nije ostvario rezultat vredan pomena.
Međutim, najveći paradoks leži u tome što u celoj priči ništa nije nezakonito. Jedino se može postaviti pitanje zašto bi neki "nezavisni" kandidat CIK-u BiH plaćao obaveznih 7.000 maraka za učešće u trci u kojoj nema nikakve šanse, odnosno odakle pojedinim "nezavisnim" kandidatima novac za bacanje.
Prema tvrdnjama izvora Pressa odlično upućenog u dešavanja unutar dve najjače stranke, od ukupno pet nezavisnih kandidata koji su se prijavili za ovogodišnju trku za predsednika i potpredsednike RS, jedan je pod kontrolom SNSD-a, dok SDS stoji iza dva "nezavisna" predsednička kandidata.
Naš sagovornik tvrdi da je nezavisni kandidat iz Zvornika Milko Stojanović, u stvari, dugogodišnji igrač najjače vladajuće stranke.

Fotografije na Fejsbuku

- Stojanović je za račun SNSD-a bio nezavisni kandidat i na poslednjim lokalnim izborima u Zvorniku, na kojima je osvojio čak četiri glasa. SNSD je tada imenovao svoje ljude za članove biračkih odbora u ovom gradu, a Stojanović se može naći na Fejsbuku na brojnim fotografijama sa uglednim funkcionerkama SNSD-a iz Zvornika - objašnjava naš sagovornik.

S druge strane, nastavlja on, SDS stoprocentno stoji iza "nezavisnih" kandidata iz Istočnog Sarajeva Vladana Markovića i Mladena Neškovića. Naš sagovornik uverava da su i Marković i Nešković "proizvod" prvog čoveka istočnosarajevskog SDS-a Darka Babalja, za koga kaže da je pravi virtuoz izbornog inženjeringa.
- Kada su izbori u pitanju, Babalj malo toga prepušta slučaju, tako da uopšte ne treba sumnjati da se potrudio da sebi obezbedi kontrolu na biračkim mestima i uoči oktobarskih izbora, a samim tim i sigurne glasove za ponovni ulazak u Parlament BiH - tvrdi naš sagovornik.
Po uzoru na Dervu i Jakoba

Što se tiče preostala dva nezavisna kandidata za predsednika i potpredsednike Srpske, naš sagovornik uverava da se Senad Bešić iz Bijeljine za predsedničku trku prijavio bez bilo kakvih skrivenih motiva i sa namerom da se ozbiljno nadmeće za mesto u Palati Republike.
Međutim, kada je u pitanju poslednji nezavisni kandidat, odnosno Petrit Čenaj, za koga nam je iz CIK-a BiH potvrđeno da je iz Laktaša, naš izvor kaže da je njegova kandidatura obavijena popriličnim velom tajne.
- Sudeći po imenu i prezimenu, reč je o pripadniku albanske nacionalne manjine, ali niko u Laktašima nikada nije čuo za Petrita Čenaja, tako da će biti interesantno videti o kome se u stvari radi - kaže naš sagovornik.
On dodaje da nije isključeno ni da se Petrit prijavio nadajući se da će CIK BiH zbog komplikovanog izbornog zakonodavstva odbaciti njegovu kandidaturu, posle čega bi ušao u sudski spor sa RS i BiH po uzoru na Dervu Sejdića i Jakoba Fincija, sa ciljem da eventualno dobije i nekakvu novčanu nadoknadu zbog toga što mu je onemogućeno da bude izabran za predsednika ili potpredsednika RS.

Zvornička metoda!

Potpuno očigledan izborni inženjering u kome je jedina uloga nezavisnih kandidata bila da pojedinim strankama prepuste da u njihovo ime određuju članove biračkih odbora izveden je na lokalnim izborima 2012. godine u Zvorniku. U tom gradu su na lokalnim izborima učestvovala 23 nezavisna kandidata, a jedini ozbiljan među njima bio je Aleksandar Pažin, koji je osvojio 233 glasa.
Od preostala 22 nezavisna kandidata, njih šest nije osvojilo nijedan glas, sedam je osvojilo po jedan glas, četvorica po dva, tri nezavisna kandidata osvojila su po tri glasa, dok je već pomenuti Milko Stojanović osvojio četiri, a Ozrenka Savić celih pet glasova.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Schlager je napisao:
...Mi već mjesecima znamo da su njihovi aktivisti dobili zadatak da po kafanama i društvenim mrežama šire isključivo priču "sve je to isto,stoka,nema se tu za koga glasati,neću ni izaći na izbore,prekrižiću listić,sve su to lopovi...".. .

Paranoja.
Normalno da ljudi to misle i pricaju, sasvim obicni ljudi...nema potrebe da to rade "aktivisti"...

Imam i ja jednu bivsu radnu koleginicu u cijem je eto imeniku i moj nesretni broj i koja me zove svake 4 godine jer joj je muz veoma angazovan u jednoj stranci. Konta zena valjda da se moja ravnodusnost moze nekako iskoristiti za njenu dobrobit.

Odlaze jedni, dolaze drugi, ili ostaju jedni te isti stalno, sta to mijenja u mom zivotu kad ZNAM da je to sve isti milje, iste namjere, ista bezidejnost, suvoparnost...
Recimo, u mom mikrokosmosu, u radnom okruzenju, gdje vladaju ego tipovi (a nadobudni su samo oni ljudi koji nemaju razloga za samopouzdanje) ima ljudi iz raznih stranaka, a najvise onih koji ce se prikloniti pobjedniku sljedecih izbora, ko god to bio, vec imaju semu za to...O cemu pricamo?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 08:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Schlager je napisao:
...Mi već mjesecima znamo da su njihovi aktivisti dobili zadatak da po kafanama i društvenim mrežama šire isključivo priču "sve je to isto,stoka,nema se tu za koga glasati,neću ni izaći na izbore,prekrižiću listić,sve su to lopovi...".. .

Ovo sam nekako propustio....Tebi je Schlageru bolje da prestaneš pisati ovde ako ti je stalo do tvoje stranke. Ja i ako dam nekome glas, nakon ovakvih postova, daću ga SNSD-u, tebi u inat. Pa dobro, je li ti misliš da je narod toliko glup da treba SNSD aktivisti da mu "po kafanama i društvenim" mrežama formiraju mišljenje na ovaj način? I što se tiče društvenih mreža, vidim da ste dobro naučili lekciju od SNS-a. Ubiše botovi po fejsbuku.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 09:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Tebi je Schlageru bolje da prestaneš pisati ovde ako ti je stalo do tvoje stranke.

Primjedba ti apsolutno nije na mjestu,jer skoro poslije svake diskusije u kojoj sam se trudio da pojasnim neke stvari o nasoj stranci,na onoj forumskoj anketi broj onih koji su glasali za SDS se povecavao bar za jedan.

Ali nema,problema,pisite ovdje o nasoj stranci sinip, rocker i ti. Sinip neka pise o Obrenu svaki dan i kaci link o Garicu,iz Glasa od prije 5 godina po stoti put,Rocker neka nastavi sa atributima SDS ubice,teroristi,bitange,ti takodje nastavi o SDS protjerivanju iz Banjaluke,otkazima,o tome kako ne znas apsolutno nikoga ko ce glasati za SDS...

Imam ja na ovom forumu jos tema na kojima volim pisati. Samo se bojim da ce me neko povuci za jezik,pa da ne bude opet ono hocu pisati,necu pisati....zato bih te zamolio da mi ukines one ovlasti da mogu pisati o politici. Kao sto si me onda ispostovao da mi das dozvolu da pisem,sad te molim da mi,bez neke patetike, ukines to,pa da budem rahat :D

Ovo shvati kao molbu.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 09:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
ti takodje nastavi o SDS protjerivanju iz Banjaluke,otkazima,o tome kako ne znas apsolutno nikoga ko ce glasati za SDS...

.

Koliko puta sam ja spomenuo ovo gore što si napisao?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 09:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ovo da ne znas nikoga ko ce glasati za SDS si direktno meni napisao,pri cemu te podrzala i jedna forumasica. Napisao si u fazonu "Sta je onom Slageru,o kakvoj pobjedi on prica ja kontaktiram sa mnogo ljudi,a niko nece glasati za SDS. A znas i sam da si pisao i ovo ostalo.

Eto,odgovorio sam ti i to,a sad ispostuj i ti moju molbu,pa da se vratim na malo opustenije teme na ovom forumu,da ne dolazim opet u iskusenje da ispravljam krive Drine ovdje :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Šta ti je novoosnovana SDS doktrina:gospodska komunikacija,ne spuštati se na protivnički nivo pa kom obojci kom opanci

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 10:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Ovo da ne znas nikoga ko ce glasati za SDS si direktno meni napisao,pri cemu te podrzala i jedna forumasica. Napisao si u fazonu "Sta je onom Slageru,o kakvoj pobjedi on prica ja kontaktiram sa mnogo ljudi,a niko nece glasati za SDS. A znas i sam da si pisao i ovo ostalo.

Eto,odgovorio sam ti i to,a sad ispostuj i ti moju molbu,pa da se vratim na malo opustenije teme na ovom forumu,da ne dolazim opet u iskusenje da ispravljam krive Drine ovdje :D

Znači jednom sam napisao i to stavljaš u isti koš sa sinipovim linkom i Rockerovim stavom o SDS-u?
I ne, neću ti uslišiti molbu i to samo zato što neću da nekad u budućnosti bilo ko kaže da nije mogao da se izjasni po pitanju svog stranačkog opredjeljenja jer je moderator ne dijeli isto mišljnje.
spijo je napisao:
Šta ti je novoosnovana SDS doktrina:gospodska komunikacija,ne spuštati se na protivnički nivo pa kom obojci kom opanci
Koja gospodska komunikacija? Pa po fejsbuku razni botovi razvlače sve koji nisu njihovi. Piše se o Dodikovoj djeci, kako su ovakvi-onakvi, imaju ovo-ono, a o djeci opozicije samo da studiraju tu i tu. Alal im qurac na gospodskoj komunikaciji.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Aj Zoka uzmi Snikers,pričam o Schlagerovom pisanju a ne o FB

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Zašto se SDS ne riješi kriminalnih baraba poput Obrena Petrovića, Cicka Bjelice i njima sličnih ako je kako se tvrdi "reformisana" stranka, koja se distancira od loše prošlosti?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Schlager je napisao:
Citiraj:
Tebi je Schlageru bolje da prestaneš pisati ovde ako ti je stalo do tvoje stranke.

Primjedba ti apsolutno nije na mjestu,jer skoro poslije svake diskusije u kojoj sam se trudio da pojasnim neke stvari o nasoj stranci,na onoj forumskoj anketi broj onih koji su glasali za SDS se povecavao bar za jedan.

Немереш биливит... :) Пази, то се значи избори добијају по форумима? Мада с друге стране на прошлим општинским изборима ме звала медицинска сестра која је имала мој број телефона јер је давала инекције старом, да ме наговара да гласам за СДС. :) И њој сам тад рекао да ћу да поништим листић. И јесам. Са све заокруженим СДС-ом и СНСД-ом (да, оба) и дописаним "БАНДО ЛОПОВСКА".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 21:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Rocker je napisao:
Schlager je napisao:
nisam znao da je rehabilitovan,niti pratim politicku scenu izraela,samo znam da sam cuo da je bio optuzen za neke pronevjere,pa sam stavio na google "liberman optuzen" i prvo mi izbacilo taj clanak...izvinjavam se na dezinformaciji.

Ne, ne - samo si pokazao od kakvog materijala je pravljena ta SDS pita. Naivcine i brzopleti "googlasi".

Ја мислим да му је то стигло "из базе", ал су се мало прерачунали. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]