Evo da i ja ucinim svoje dobro djelo za danas
John-e, napisao si da ti se pali nekakva lampica. U tekstu spominju da se funkcija servo-upravljanja moze ostetiti, ako duze od 5 sec. drzis volan na maksimalnoj poziciji ulijevo ili udesno. U tom slucaju puca kajla od serva, a po teskom okretanju volana se moze osjetiti da je servo u kvaru. Medjutim, to nije toliki problem. Vozilo mozes i dalje da vozis.
Pretpostavljam da je u tvom slucaju u pitanju znak (!) jer se skoro cijeli tekst odnosi na rucnu kocnicu. Ne mogu da sad prevodim kompletan tekst, ali ukratko ti mogu reci da ako upalis motor i jos ti "gori" znak (!) onda to znaci da nisi otpustio rucnu (vjerujem tj. nadam se da nije problem u tome, inace ti toplo preporucujem ponovno polaganje

). Salim se, dakle da nastavim, ako ti je otpustena kocnica, a i dalje ti je upaljena lampica za kocnicu, onda ja to znak da
nemas dovoljno ulja u kocionom sistemu sto je jos opasniji problem! Lampica se pali ako se dostigne kritican nivo ulja ili ako ti ulje negdje curi. Ne znam sad kako je kod tvog auta, ali to ulje je u sasvim drugom sistemu od obicnog motornog i nalazi se najcesce u jednoj maloj plasticnoj posudici. Trebala bi biti vidljiva kad otvoris haubu, ali ti ne preporucujem da se sam "bakces" oko toga, jer je to specijalno ulje i zbog toga odvezi auto da ti to urade u radionici. Poduzmi odmah nesto, jer rizikujes zivote voznjom sa neispravnim kocnicama. Proizvodjac upozorava da se u tom slucaju ne vozi auto vise dalje. Ali, necu da pametujem...
Najbolje da pokusas da protumacis kakvo znacenje ima znak, koji ti se pali. Vjerujem da su svi simboli laki za prepoznavanje. Ako treba jos nekih detalja vezano za tekst, onda se javi.
Hehe, pa nek´ neko jos kaze da se mi, zeMske, ne razumijemo u tehniku
Jack