banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 882 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2014, 19:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
neizreverbiliziran je napisao:
Ima li na tim foreksima trgovanja obveznicama?

Ima. Ob(a)vezno te zaje8u.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
To je sasvim normalno. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 21:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Frisky_Dingo je napisao:
ne pokretati ništa. ako imate neke pare, oročite ih i

Po riječima direktora jedne od jačih banaka u regionu štednja se ne isplati jer je bukvalno jede inflacija. Dobiješ na kraju nešto malo ali ni izbliza onoliko koliko si mogao da si te pare uložio u nešto.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ako imate neke pare dajte ih na kamatu naivnim .Zaposliti dva ad-hok utjerivača dugova i bog te veseli.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
_зока je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

Po riječima direktora jedne od jačih banaka u regionu štednja se ne isplati jer je bukvalno jede inflacija. Dobiješ na kraju nešto malo ali ni izbliza onoliko koliko si mogao da si te pare uložio u nešto.

A šta zaboravi rizik?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa i banka moze da skikne, a sa njom i stednja :-)

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Po meni je opet najsigurnije (ako se to moze tako nazvati) ulaganje u nekretnine. Ali pametno ulaganje, a ne da se zaletis k'o sivonja pa bacas pare na bilo sta.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 17:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
narod ce ostaviti lovu u banke na orocenje, dok se ne uvede porez na dobit..e onda ce da se ufate za usi i igraju..

nekretnine, po pitanju garsonjera..al to je lova na dug period kad je u pitanju renta..cijene su prenapumpane za kupovinu cak i garsonjera pa preprodaja da se radi..

e najpametnije je ovima koji imaju veze sa politicarima il nekim vecim guzonjama iz opstine pa se docepati mapa za novi autoput il cak plin kud bi prosao za nekoliko godina..kupis sad zemlju i fino cekas.. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ojoj :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ljudi ako ne možete baš nikako drugačije!!! onda probajte pošteno

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 20:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tommy Vercetti je napisao:
_зока je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

A šta zaboravi rizik?

Misliš nešto tipa Ljubljanske banke? :P

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2014, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Frisky_Dingo je napisao:
ne pokretati ništa. ako imate neke pare, oročite ih ili pokušajte kupiti posao u javnoj službi. ja znam slučaj lika koji je uložio novac u kafić, sve mu je propalo i sad vraća dugove. ovdje se može zaraditi samo ako već imate kapital pa kupujete zemlju i gradite, ili nekim nelegalnim kombinacija.
ja od 2009. radim u opštini prijedor. na početku mi je bilo jako teško da se naviknem, htio sam par puta da odustanem, ali obzirom na okolnosti i koliko je teško naći posao, pogotovo plaćen posao, iz ove perspektive mislim da mi je upala kaška u med.

ganjajte veze za neku javnu službu i nemojte se ograničiti na bl. npr. su mnom u kancelariji je djevojka iz kostajnice, preko puta momak iz istočnog sarajeva. njemu nije problem da petkom ode kući, vrati se u ponedeljak, pola novca daje sestri i roditeljima, i opet ima dovoljno da plati stan i živi. znači samo javna služba, zajebite bilo koju drugu kombinaciju. ako ovo ne prođe, onda je jedina opcija odlazak u instranastvo, ali ima nas koji smo previše lijeni da počinjemo ispočetka ili bilo šta da fizički radimo.

Dugoročno gledano, ni državni pos'o nije siguran. Pogotovo kao investicija, odnosno kupovina radnog mjesta :wink:
Ako se nastavi trend odlaska mladih iz zemlje i ako i dalje budu doprinosi na onom nivou kojem su sada, reforma javne uprave će morati biti provedena jer neće imati ko da puni državnu kasu u tolikom obimu. I još je pitanje koliko se entiteti i organi na nivou BiH mogu dalje zaduživati kako bi obezbijedili kontinuitet u isplati plata. Rezova će morati biti, samo pitanje je da li će se ići sa smanjenjem plata ili smanjenjem broja zaposlenih. Vjerovatno oboje. U suprotnom, biće krah. Ne nakon izbora, već za 4-5 godina.

A što se opština tiče, mnoge su puno zadužene (npr. Banjaluka je već dostigla maksimum po pitanju zaduživanja), a neke su već i prezadužene da će morati uskoro kresati plate i smanjivati broj zaposlenih. Neke već krešu plate - Kneževo.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014, 02:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ideja... neki ce reci da sam neozbiljan, neki ce reci da sam snsd kadar ali ono sto mogu da vam preporucim je kvota 2 i udri! ljeba nema bez toga, a ako ubodes 3-4 vezana to je vec nivo rusi dosli da investiraju pa ti vidi...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014, 03:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Mudro zboris Brono!

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:
_зокa je napisao:

A šta zaboravi rizik?

Misliš nešto tipa Ljubljanske banke? :P

Koliko je banaka propalo kod nas, a u koliko su ljudi bili izigrani na neki drugi nacin ili su propali iz nekih trecih razloga (berza, puzevi, nevrijeme, kupci te izdignu itd...)? Banka padne jednom u xx godina, privatni biznisi dosta cesce.

Ne kazem da je banka 100%, ali u ovo vrijeme mozda najsigurnija opcija.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisu odnosi bas takvi.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma dobron shvatam ja to ,ali govorim sa neke teoretske strane. Ako pukne hypo i bobar koji su u banani, banka srpske manje vise takodje, eto cirkusa ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014, 11:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Agencija za osiguranje depozita?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Frisky_Dingo je napisao:
ne pokretati ništa. ako imate neke pare, oročite ih ili pokušajte kupiti posao u javnoj službi. ja znam slučaj lika koji je uložio novac u kafić, sve mu je propalo i sad vraća dugove. ovdje se može zaraditi samo ako već imate kapital pa kupujete zemlju i gradite, ili nekim nelegalnim kombinacija.
ja od 2009. radim u opštini prijedor. na početku mi je bilo jako teško da se naviknem, htio sam par puta da odustanem, ali obzirom na okolnosti i koliko je teško naći posao, pogotovo plaćen posao, iz ove perspektive mislim da mi je upala kaška u med.

ganjajte veze za neku javnu službu i nemojte se ograničiti na bl. npr. su mnom u kancelariji je djevojka iz kostajnice, preko puta momak iz istočnog sarajeva. njemu nije problem da petkom ode kući, vrati se u ponedeljak, pola novca daje sestri i roditeljima, i opet ima dovoljno da plati stan i živi. znači samo javna služba, zajebite bilo koju drugu kombinaciju. ako ovo ne prođe, onda je jedina opcija odlazak u instranastvo, ali ima nas koji smo previše lijeni da počinjemo ispočetka ili bilo šta da fizički radimo.

Napokon ozbiljan post.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 882 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]