Moj suprug vodi borbu cijeli život sa migrenama..i još uvijek nismo provalili šta je najučinkovitije i koji je uzrok istim. Mene često znaju spopasti..ali ni blizu kao njega.

Prošli smo sve preglede koji su kod nas u Bl dostupni..CT..MR..pregled neurologa i sl..i ništa nisu našli kao uzrok niti djelotvornu terapiju za uklanjanje posljedica. Svi pričaju istu priču..manje stresa..redovnija ishrana..san..dosta tekućine, fizička aktivnost.. i slažemo se s tim..ali tzv.blackout faza se zna desiti npr. na godišnjem..kad nema ničega od nikakvog razloga za njom.
Ukoliko na vrijeme skužiš da migrena tinja..rapten duo ili brufen mogu pomoći ukoliko ih popiješ..ali ako si u poodmakloj fazi..rijetko kad da se može blokrati ista. U tom slučaju Zomig može pomoći (ali on uspava)..kao i kombinacija analgetika i antidepresiva..rapten duo i lexilium ili amizol..što nam je dr preporučila..jer on opušta i analgetik u tom slučaju brže i jače djeluje pri prenosu impulsa i stišavanju žarišta. U koliko si u mogućnosti najbolje je poslije terapije zamračiti prostoriju ..eliminisati buku i mirise i odspavati malo..ali nerijetko je to nemoguće..jer gadura (migrena) uhvati kad si na putu..poslu i sl.
Najcrnja varijanta je da ništa ne pomaže..ni intravenozna u hitnoj..već mučnine i pucanje glave izvlače zadnje atome iz tebe po 40ak sati:( ako preživiš to..trebaće ti par dana da dođeš sebi.
Nekome pomaže dosta avamigran .ali ga kod nas nije bilo kupiti..ne znam kakva je sad situacija..
Gadost..ali mi još uvijek ne nađosmo lijek koji rješava problem u kratkom roku..a ni uzrok migrenama kako bi smo ih eliminisali. Nadam se da ćeš ti imati više sreće..