banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 22:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 772 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jul 2014, 15:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
PKT je napisao:
NenadV je napisao:
_зока je napisao:
Nemam vremena...kasnije...al' biće kao i sa Lodom.

Neće biti isto jer nije isto. Možda je bolje da se više informišeš. To je isto kao kada bi vjerovao sve što kažu na RTRS-u ignorišući druge izvore samo zato što je RTRS srpski servis.

Ne vjerujem da puno forumaša prati RTRS, svi znamo da programska šema smara, a političke emisije su za matore debile koji između sebe i informacija grade kineski zid prihvatajući dezinformacije kao krajnju istinu zato što su im prihvatljivije od stvarnosti.
Druga stvar, tako silovito bombardovanje civila je za svaku osudu, Arapi su u Izraelu građani drugog reda što je za svaku osudu, ali sve ostale nacionalne manjine žive u Izraelu bez ikakvih problema, osim što se i oni žale na pokolj Arapa, ali sami žive ok i ne prave probleme Izraelu. E sad me živo zanima, ako na svaku granatu koja padne na Izrael isti uvijek reaguje brutalnim pokoljem Palestinaca, pa koji kurac onda uopšte čačkaju jebeni Izrael kad znaju da mogu samo plakati, i ostatku svijeta pokazivati slike pokolja. Pa da su probali jednom ili dva puta, pa vide da ne ide pa hajde. Ali oni ista govna jedu 60 godina, ginu im djeca i plaču. Pa ja ne mogu da prihvatim činjenicu da je jedini krivac Izrael. I Arapi to znaju, za svaku ispaljenu granatu na Izrael Arapi dobiju masakr, ne mogu da zamislim šta bi Arapi radili Izraelu da kad ovi ne bi onako brutalno kažnjavali.

Pa palestincima je sve zabranjeno , nista ne moze uci u palestinu , to ti je jedan zatvor , velicine od banjaluke do doboja a ima oko 3-6 miliona stanovnika , ne znam sad tacno , uglavnom izrael uvjek optuzi kao i zapadni mediji da hamas i palestinci prvi pocnu granatirat i onda i tebi i ostalim koji prate medije ispadnu palestinci glupi sto granatiraju al nije tacno , uvjek izrael prvi pocne , imas milion primjera , a hamas trazi samo osnovno da im se ukinu blokade i to je to ...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2014, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
Pronadjite zahtjeve palestinaca , a pronadjite zahtjeve izraela pa sve ce vam biti jasno ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2014, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ташко je napisao:
:lol:

Krenulo te Timoticu ovih dana, sve skolske udarce upucujes.

Majstorski zadaje, nema sta. Oprosticemo mu ruznu proslost.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2014, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kada se zadnji put bombaš-samoubica aktivirao u Izraelu?

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2014, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
kristijan borik je napisao:
Pa palestincima je sve zabranjeno , nista ne moze uci u palestinu , to ti je jedan zatvor , velicine od banjaluke do doboja a ima oko 3-6 miliona stanovnika , ne znam sad tacno , uglavnom izrael uvjek optuzi kao i zapadni mediji da hamas i palestinci prvi pocnu granatirat i onda i tebi i ostalim koji prate medije ispadnu palestinci glupi sto granatiraju al nije tacno , uvjek izrael prvi pocne , imas milion primjera , a hamas trazi samo osnovno da im se ukinu blokade i to je to ...

Uđe u Palestinu mnogo toga prijatelju, sve što ulazi je pod nadzorom Izraela i što je, po mom skromnom mišljenju i u redu, jer i ovako neopaženo prođu tone vatrenog oružja. Nije istina da Hamas traži ukidanje blokade, Hamas traži ukidanje Izraela :lol:
Ja ti ne mogu vjerovati da Izrael uvijek prvi počne, mada ja o tome ne znam ništa a ti znaš isto koliko i ja, tako da nema razloga da vjerujem u takvo nešto. I vjerujem da dobar dio svih tih ratova isprovociraju Palestinci jer su plitak narod, i totalno siromašan - podložan uticajima vjerskih i političkih vođa, a političke vođe su im isto kao kod nas, totalni idioti koji su do položaja dogurali na krajnje kriminalan način.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2014, 18:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gazom upravlja Hamas. Stotine miliona, možda i milijarde se godišnje sliju u Gazu kao pomoć pa narod živi kao stoka. Zašto? Kome idu te pare?

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2014, 18:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
NenadV je napisao:
Kao što sam rekao lakše je zatvarati oči i praviti se lud!

Dakle....Nakon sloma Otomanskog carstva Bliski istok se nalazi pod Britanskom upravom. Na 8/10 teritorija se formira Jordan, arapska država 1922. godine, a 1948. UN preostale 2/10 dijele na Arape i Jevreje. Na toj 1/10 se formira Izrael. Britanci skoro svo naoružanje ostavljaju Arapima. Odmah po formiranju ga napada pet arapskih država. Izrael izlazi kao pobjednik i širi se na Gazu i Zapadnu obalu. Formira se PLO koji ne traži oslobađanje tada okupiranih teritorija nego uništenje Izraela. Izrael su napadali još dva puta i oba puta su Arapi otišli podvijenog repa, a Izrael je teritorijalno rastao. Zadobijena područja su se koristila kao tampon zone protiv arapskog granatiranja Izraela. Od stvaranja Izraela Arapi su iz svojih zemalja protjerali skoro milion Jevreja (etničko čišćenje, pojam toliko tebi drag) koje su Izraelci naselili širom Izraela (npr u Lod). Palestincima je u više navrata nuđena država na teritorijama na kojima se nalaze oni to nisu prihvatali. Izrael se povukao sa juga Libana koji je držao kao tampon zonu samo da bi napadi momentalno bili obnovljeni. Ista stvar se desila i sa Gazom. Kad su se povukli iz nje raketiranje Izraela je počelo ponovo. Znači da Palestinci (btw, pogrešna upotreba imena Palestine jer "Palestinci" to nisu. Oni su Arapi, kao i svi oko njih. Jordan, Liba, Sirija....to su sve evropske tvorevine, arapski svijet ne poznaje naciju nego samo jednu stvar - Islam) ne žele mir nego uništenje Izraela.
Sada jedna statistička zanimljivost :
Citiraj:
82% izraelskih Arapa radije bi bili državljani Izraela nego bilo koje arapske zemlje, podatak uzet iz studije „Patriotism and National Security“ koju je sproveo Institute for Policy and Strategy, Louder School of Government, Diplomacy and Strategy 2006.
Iznenađujuće velik procenat sa obzirom na tvoje tvrdnje da u Izraelu vlada aparthejd.
I još jedan citat koji prilično jasno ukazuje na stvarnog krivca za situaciju kod Palestinaca:

Citiraj:
Mahmud Abas 1976. godine u zvaničnom glasniku PLO-a u Bejrutu, „Falastin al-Tahavra“ piše – „Arapske vojske su ušle u Palestinu da bi zaštitile Palestince od cionističke tiranije ali su ih umesto toga ostavile i primorale na emigraciju i ostavljanje domova, nametnuli im političku i ideološku blokadu i bacile ih u zatvore slične getoima u kojima su Jevreji istočne Evrope živeli“.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2014, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Drago mi je što rukovodstvo Izraela još uvijek nije upotrebilo atomsku bombu.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2014, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 02:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Za sve vas koji ste na strani Izraela i koji smatrate da su Palestinci samo divlji muslimani koji hoce da se raznose bombama:

http://izaogledala.com/dokumentarci/zav ... pation-101

Kako neko, kome je blizak slucaj Kosova i kome je slucaj Kosova emotivan i sta sve ne, moze biti na strani Izraela u ovom sukobu mi je i dalje jedna velika misterija.
Jedino objasnjenje je jedna skoro pa idiotska mrznja prema drugoj religiji i generalizacija populacije koja broji preko milijardu i po ljudi.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 08:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Jesu i tacka.

Imali smo ovde poduzu raspravu o pravima Palestinaca u Izraelu i pravima Jevreja u arapskim zemljama, al' si to vjerovatno preskocio dok si se bavio pravima pedera i ostalih devijantnih grupacija.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Za sve vas koji ste na strani Izraela i koji smatrate da su Palestinci samo divlji muslimani koji hoce da se raznose bombama:

Kako neko, kome je blizak slucaj Kosova i kome je slucaj Kosova emotivan i sta sve ne, moze biti na strani Izraela u ovom sukobu mi je i dalje jedna velika misterija.
Jedino objasnjenje je jedna skoro pa idiotska mrznja prema drugoj religiji i generalizacija populacije koja broji preko milijardu i po ljudi.

Ne možeš sa njima, ne možeš protiv njih, imaš gdje otići a nećeš. Eto šta sam ja razumio iz ovoga filma, ispravite me ako griješim.
I poređenje Izraela i Kosova je jednako onome poređenju uređenja Švajcarske na čiji bi uzor trebalo napraviti uređenje BiH po kantonima.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da pretpostavim: Hamasa nigdje, Hezbolaha jos manje, jedan americki Arap, koji je bitan zbog dobrog engleskog, par zapadnih hipi ljudskopravasa, isto toliko "palestinskih izbjeglica", ali glavna atrakcija filma su predstavnici neke NVO sa sjedistem u Tel Avivu?

Reci iskreno, pa ako grijesim pogledacu film.

U medjuvremenu, imam i zanimljivijih dokumentaraca za pogledati.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Jesu i tacka.

Imali smo ovde poduzu raspravu o pravima Palestinaca u Izraelu i pravima Jevreja u arapskim zemljama, al' si to vjerovatno preskocio dok si se bavio pravima pedera i ostalih devijantnih grupacija.

Ja vec odavno preskacem sve sto ti pises tako da nemoj misliti da je ovo izolovan slucaj.

A ako je nekome Noam Comski tamo neki propalestinski hipik onda neka ne gledaju film.

Poredjenje sa Kosovom je najtacnije jer nigdje nije sistematicnije i planirano ukradena necija zemlja i izvrseno etnicko ciscenje nego u Palestini.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Стока су и једни и други и треба их пустити да се млате док их не нестане. Симпл ес дет.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da, Hamas i Hezbola su formirani 1980-ih. Naseljavanje Palestine Jevrejima pocinje nakon Prvog svjetskog rata.
I jos nesto, ovakve stvari su se desavale mnogo prije Hamasa i terorista:

http://en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin_massacre

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I da, Hamas i Hezbola su formirani 1980-ih. Naseljavanje Palestine Jevrejima pocinje nakon Prvog svjetskog rata.
I jos nesto, ovakve stvari su se desavale mnogo prije Hamasa i terorista:

http://en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin_massacre

A, ovakve jos ranije: http://en.wikipedia.org/wiki/1929_Hebron_massacre

Sto se doseljavanja u Judeju (ako cemo da se zajebavamo terminima), ako nije smetalo Britancima, sto bi smetalo tebi i Arapima?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:

Sto se doseljavanja u Judeju (ako cemo da se zajebavamo terminima), ako nije smetalo Britancima, sto bi smetalo tebi i Arapima?

Jesi li ti realan??
Da li si ti jebeno realan? Covjek kao treba ozbiljno da se raspravlja sa tobom nakon ovoga?
Druze, ja tebe zalim...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:

Jesi li ti realan??
Da li si ti jebeno realan? Covjek kao treba ozbiljno da se raspravlja sa tobom nakon ovoga?
Druze, ja tebe zalim...

Ja ti predlazem da i moje postove pocnes da preskaces ili jos bolje otvori blog, da ne moras ni sa kim da se raspravljas, pa piskaraj sam sebi o pravima homoseksualaca i "Palestinaca", ali pazi da ne upadnes u zamku, pa se zapitas kako prolaze prvi medju drugima...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Ja ti predlazem da i moje postove pocnes da preskaces

Jako dobra ideja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 772 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]