banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 21:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jul 2014, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Choban je napisao:
Treba vraćat' kredite, donijeti novi zakon o radu, kresati plate i broj radnika u javnom sektoru, reformisati sektor zdravstva i soc. siguranja... biće još gore, ko god bude na vlasti u narednih 4 ili 8 god.

Sve znam kolega. Ustvari, svi znaju kakvo je stanje a guraju se da stignu do izvora. Interesantno. :D
Poenta je da ima para, to znam jer i sam radim u javnom sektoru, ali se trose na gluposti koje covjek koji nije blizu toga ne moze da razumije. I ja se iz dana u dan iznenadjujem na sta se lova trosi.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 11:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ako opozicija dođe na vlast to će biti njihov labuđi pjev. Nema šanse da budu reizabrani ako urade sve što ih čeka, a što je choban već nabrojao...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Simpatizer je napisao:
svi znaju kakvo je stanje a guraju se da stignu do izvora. Interesantno. :D

Pa čuj, 5 milja mjesečno za nerad u Parlamentarnoj skupštini BiH, il' npr. komisija za koncesije sa prosječnom platom 2 mije za nerad - al' bukvalno nerad jer ta komisija nema ingerencija pa lade jaja kod kuće... Mogu nabrajat do sutra.
Čudi me što ih se samo toliko gura, što nema još :lol:

_зока je napisao:
Ako opozicija dođe na vlast to će biti njihov labuđi pjev. Nema šanse da budu reizabrani ako urade sve što ih čeka, a što je choban već nabrojao...

Ako neke stvari urade na samom početku, možda ih i proglase svecima.
Ali, veliko ali, 5 milja za nerad u Parlamentarnoj skupštini BiH... itd. A onda uvijek mogu promjeniti dres pa "Jovo nanovo".

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 11:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:

Uradice....zato ovi i jesu u ovolikoj panici,i jedan sasvim normalan proces kao sto je smjena vlasti predstavljaju kao pitanje zivota i smrti,izdaje ili patriotizma...

A u svemu ostalom sam veliki pesimista,cak dugorocno mislim da bi za nasu stranku neprocjenjivo bilo da ostane jos jedan mandat u opoziciji.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ja mislim da SDS-u i simpatizerima istog, u ovom slučaju Schlageru treba vjerovati na riječ. Kao i ostalim strankama, naravno...

Čuj "uradiće"... :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 13:12 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Schlager je napisao:
Citiraj:

Uradice....zato ovi i jesu u ovolikoj panici,i jedan sasvim normalan proces kao sto je smjena vlasti predstavljaju kao pitanje zivota i smrti,izdaje ili patriotizma...

A u svemu ostalom sam veliki pesimista,cak dugorocno mislim da bi za nasu stranku neprocjenjivo bilo da ostane jos jedan mandat u opoziciji.

Za vas je opozicija najbolja opcija. Nemate odgovornosti, ništa ne trebate raditi, samo podbadati vladajuće za greške. Imate Miću Mićića da vam čuva obraz i to je to.

Prva stvar koju trebate uraditi je staviti nekog novog za diskusije uživo na TV-u. Stavite Stevandića, Pandurevićku, Tadića... i recite Bosiću: " Pre'sjedniče, ne možete više." Mislim da u toku reklama pita voditelja koliko je sati ne bi li što prije nagulio, kao da se boji nečega. Treba vam neko malo reprezentativniji. A od toga sve kreće, za početak.

Da se vratimo na zdravstvo. Mene trenutno najmnogopunije brine dug KBC-a koji je narastao blizu 200 miliona maraka a stvarno ne znam odakle to vratiti. Nije to rafinerija da se može preradom nafte i proizvodnjom i prodajom nešto namiriti.

Pravi potez je bio stavljanje Stanića nakon Škrbića. Po meni najbolji ministar zdravlja od nastanka RS. Čovjek je krenuo u nekakve promjene i borbu ali stranka nije imala hrabrosti da ga podrži. Velika je lova u pitanju, a ne bi me iznenadilo da su domaće i strane kompanije prijetile i porodicama političara ako se neki ugovori raskinu koji su bili na štetu države.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 13:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Aco, mag PR-a se stavio u službu SDS-a.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 13:21 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Hvala na lijepim riječima. :D 8) Opet kažem, stavljanje Stanića na mjesto ministra je jedan od najjačih poteza SNSD-a otkada su na vlasti, ali iz nekog razloga hrabrosti da se to provede do kraja nije bilo.

EDIT:

Tomaš: Racionalizacijom poboljšana zdravstvena zaštita

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 55454.html

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 13:43 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Evo pošto Šlager kaže da smo prezaduženi, da vidimo šta Tregeltija kaže na to:

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Zo ... 35261.html

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 15:03 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
jbt, ovo već prevazilazi zdrav razum, žalosno je što nas već počinju smatrati idiotima...
tekst je iz marta mjeseca, u međuvremenu smo se zadužili još 500 miliona km...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Čista demagogija. Lafo sve ostale evropske zemlje su puno više zadužene od nas. Okej, vjerujem da je taj podatak tačan. Isto tako je tačno da te evropske zemlje nešto rade sa tim novcem koji duguju, a BiH i RS su crna rupa za kredite i nemaju načina da vrate taj dug za razliku od ostalih evropskih zemalja. Doviđenja.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno da je demagogija. Pa SAD su najzaduženije na svijetu. Al imaju rejting jer - vraćaju.
BiH ima najlošiji kreditni rejting u regiji. Jbt, u BiH ne radi pola miliona ljudi. A kol'ka je stopa nezaposlenosti u EU i kol'ko je njihov BDP za razliku od našeg?
Pa onda Tegletija lupi da smo manje zaduženi od zemalja EU :lol: Nije to zato što ovdje cvjetaju ružem, već jer je BiH na dnu.

A što se tiče zaduživanja, Aleksandre, davno je bio mart i taj tekst. Od tada je bilo još zaduživanja.

I Tegeltija je nalupao još gluposti. Komentariše PDV, a nije rekao da Hrvatska ima diferenciranu stopu PDV-a za razliku od BiH. Jeste im PDV za neke proizvode 25% što je više od 17% u BiH, ali Hrvatska ima i stope PDV-a od 13% i 5%. BiH nema diferenciranu stopu i za sve je 17%.

Edit: Što više čitam taj tekst, Tegeltija me sve više iznenađuje (negativno)
Jedan od razloga:
Citiraj:
On naglašava da je RS mogla da zaustavi sve projekte koji se rade iz kredita od zaštite od poplava, studentskih domova, autoputa itd…, ali da nije, jer je javni dug pod kontrolom i daleko niži nego u drugim zemljama.

A šta je bilo u maju, dva mjeseca nakon tog teksta? Ili su one poplave (i pucanje nasipa) bile samo san?

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 17:12 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Taj dio za poplave... kada sam pročitao. :lol: :lol:

Neke pare su otišle na pravu adresu, neke u vjetar i krpljenje stanja.

Recimo, ovo što je urađeno u KBC-u uvođenjem Radiologije i nekih novih metoda liječenja i opreme i obuke kadra. Smanjilo je slanje pacijenata vani i odmah je ostalo više para za naš budžet i za nove radnike.
Bazen u BL recimo, super stvar. Gotovo da se može sam finansirati, ali to što oni nisu sredili Akvanu kako treba i potpuno je iskoristili i što su nagurali 90-ak radnika u preduzeće je drugi par opanaka.

Auto-put do Gradiške auto-put Doboj-Prnjavor, TE Stanari... sve su to super stvari. 'Em će zapošljavati radnike kada se naprave, 'em sada zapošljavaju hrpu radnika na izgradnji.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aleksandar MK je napisao:
Taj dio za poplave... kada sam pročitao. :lol: :lol:

Vjeruj mi, nije smiješno onima što su bili 10-ak i više dana poplavljeni zbog neizgradnje il' pucanja nasipa. Bio sam u BN poslije poplava i pričao sa ljudima, nije im do smijeha, a juče su imali i prve proteste. A ministar, eto, najavio da se radi na tome još u martu, a ono šipak.

Ovo ostalo, neću ni komentarisati, jer neke stvari što si nabrojao su debelo preplaćene. Ne da smo mogli proći jeftinije, nego je moglo ostati love i za druge krajeve RS.
Jedna "velesila" Albanija je za 3 godine izgradila 300 km autoputa, a neko se hvali nedovršenom dionicom BL - Gradiška

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 21:17 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

To da se moglo proći jeftinije... pa zar se to treba u ovoj državi spominjati. :) Teško je ne gurnuti prstiće u med... 8) e sada što se kod nas na nekim stvarima debelo pretjera je već nešto drugo... tj. za zatvora.

Ali, pazi, evo Vasković opet objavio neki tekst, za rekonstrukciju centralnog bloka i izgradnju sjevernog "toka" gdje bi trebala biti Hirurgija na Paprikovcu. Po tenderu je cijena 160 miliona maraka. Ali, kada se pogleda koliko je to obiman i komplikovan projekat sa dosta opreme ne možeš reći da to može jeftinije. Pa to ni ona država nije uspjela završiti do kraja. :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 12:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
To da se moglo proći jeftinije... pa zar se to treba u ovoj državi spominjati. :) Teško je ne gurnuti prstiće u med... 8) e sada što se kod nas na nekim stvarima debelo pretjera je već nešto drugo... tj. za zatvora.

jedno je"guranje prstica u med"sto ne odobravam ali je nemoguce izbeci svuda...ali ovi sto su sada na vlasti pojedose sav med i jos prste oblizuju,a gradjanima dali sipak...

BeckaSkola je napisao:
Aco sine, sad ozbiljno, placa li te Dodik? Za ovakvu pozrtvovanost, rijesice se jedno radno mjesto, makar to mjesto gazda Stanetic morao izbiti svojima iz Gradiske. 8)

vecina aktivista su im volonteri...znam neke i smesno je kako ih prave budalama...pred svake izbore obecaju posao ili poslic,a ovi popuse i lepe plakate i rade ankete za dz...bas za nula maraka...jedina partija koja u BL nije isplatila posmatrace...
a guzonje guraju decu u institucije...dok ovi volonteri su nezaposleni i sede kuci...

Ali, pazi, evo Vasković opet objavio neki tekst, za rekonstrukciju centralnog bloka i izgradnju sjevernog "toka" gdje bi trebala biti Hirurgija na Paprikovcu. Po tenderu je cijena 160 miliona maraka. Ali, kada se pogleda koliko je to obiman i komplikovan projekat sa dosta opreme ne možeš reći da to može jeftinije. Pa to ni ona država nije uspjela završiti do kraja. :wink:

nije uspela ona drzava izgraditi jer se raspala...koliko se para obrce gore,da su komunjare te pare imali u ono vreme napravili bi dva centra...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 12:17 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Baš ću ja raditi ankete za nekoga. 8)

Dobro svi oni znaju šta valja a šta ne valja i kako dobiti i glasove i popraviti stanje u državi.

Poslednji put menjao Aleksandar MK dana 28 Jul 2014, 12:21, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 12:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Baš ću ja raditi ankete za nekoga. 8)

neko radi ankete,neko bude internet ratnik...mala razlika,puno potrosenog vremena,a rezultata nema ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 12:21 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Dolazim iz "obične" porodice. Niko mi nije političar, tajkun, ratni profiter... a bogami ni načelnik klinike, bogati advokat, tužilac, inspektor, vlasnik nekretnina, privatnik i slično. I može mi se. Mogu reći za koga god hoću i šta hoću.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 12:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Iz obične porodice, a vozaš SDI-ja....Ejs...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]