banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 06:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5517 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 272, 273, 274, 275, 276

Za koga ćete navijati u finalu?
Argentina 44%  44%  [ 32 ]
Njemačka 56%  56%  [ 41 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jul 2014, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Срећа па је СП прошло, па ће се фудбал моћи ускоро пратити на миру. И ови познаваоци фудбалских прилика ће нас ускратити својих занимљивих погледа на најважнију споредну ствар на свијету.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Најгоре је од свега, што су сад сви паметни, сви се праве генерали послије битке и све знају, све им је логично и констатују да никако није ни могло да буде другачије. Данима се пишу хвалоспјеви о "новом њемачком систему", како су све поставили на здравим основама, и слично. И ма колико је све то тачно, нервира што се то одједном истиче као сензација, иако се не ради ни о чему посебно новом ни револуционарном. И уз све то, једна килава Аргентина је, руку на срце, била много ближа побједи у финалу. Питам се о чему би писали да је којим случајем добила, измислили би неку нову теорију, о "дуголутајућој талентованој аргентинској генерацији која је коначно дошла на своје" или шта такво. На све то треба додати и иритирајуће чуђење, "како је могуће да је Меси најбољи играч омг втф?" А зашто не Меси? Чувала су га и тукла по тројица, па је и уз то био најзаслужнији што су дошли до финала. А финале је одиграо трипут боље и од многохваљеног Кроса, који је играо ко да има анемију, и од Милера, који је некако нестао кад је било густо. Робен је, ипак, испао у полуфиналу, а признање није заслужио ни са људске стране, јер је дискутабилно докле би му екипа стигла да није смрдљиви падавичар. Хамес је био ок, али је такође прерано испао. Можда је Нојер био и најозбиљнији кандидат, ко ономад Кан.

У мору панегирика, никако да налетим на неки реалан текст, који би сумирао СП, а са њим и данашњи фудбал у једном пасусу: на једном релативно грозном турниру (вјероватно најнеквалитетнијем од ових које памтим, од Италије 1990.) наступило је, чини се, никад више просјечних играча и просјечних репрезентација. У том обиљу просјека, највише спретности и среће имали су Нијемци, и то не што су много бољи од осталих, него што су у тиму имали највећи број играча који нису голи просјек. Њихов тријумф треба цијенити, али не и прецијенити.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Добро је, нисам једини којем је првенство било очајно. Само ја не бих рекао због просјечности играча, мада има и тога, али највише можда због већ традиционално дугих и исцрпљујућих сезона, послије којих ови најбољи играчи долазе на СП, потрошени и испражњени и само чекају одмор и да се спреме за наредну клупску сезону. И као посљедицу свега имамо првенство гдје ове велике репрезентације нису у стању ни да групу прођу, гдје једна Холандија са Ередивизије задњом линијом прими 4 гола, од чега 3 у групи, гдје један Алжир држи у шаци Њемачку у 1/8 финала, гдје се у нокаут фази игра само бункерчина...

Суђење никад горе, ваљда са падом квалитета фудбала и судије је исто дочекало, финале суди лик који нема муда да суди финале.

Мада, првенство је било добро због публике и пуних стадиона, кад се само сјетим оних вувузела ретардираних... И ништа више позитивно из свега.

По мени, играч турнира би ладно могао бити Маскерано. Реално, лик разваљује на мјесту задњег везног, и гријех је што он у Барси игра штопера. Ако ни због чега, онда због оног уклизивања Робену у 92. минути кад му је скинуо зицер.

Робен и симулирање, ту су судије требале свако симулирање наградити жутим. С тим што би ту највише надрљали бразилци, они су више симулирали него ико.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Simuliranje je dozvoljeno, to što sudije nasjednu drugi je par opanaka.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Igrac turnira ili Nojer ili Maskerano. (Mascerano, ne da mi se prebacivati na kvacice)
Hames je brat i najbolje je igrao, njega bih prvog proglasio, ali su rano ispali.
Roben i Miler nisu pokazali nesto vise od Mesija, koliko ljudi drame. Polovina Robenovih prilika su bile tajanstveni skok u mekinje.
Mesi je stvorio najvise sansi za svoje saigrace i bukvalno ih dovukao u finale, uz odbranu. Ne znam sto se potencira toliko Miler, kao da je on odigrao maestralno sve utakmice, a nije.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 13:52 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ako ćemo realno Avdija Vršajević je bio najbolji. Ono malo minuta što je igrao pokazao je koliko zna. Šteta smo što BiH nije prošla grupe.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zbog čega jedan ever banega nije igrao u veznom redu

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Erazmo Roterdamski je napisao:
Ako ćemo realno Avdija Vršajević je bio najbolji. Ono malo minuta što je igrao pokazao je koliko zna. Šteta smo što BiH nije prošla grupe.

Tino Sven Susic :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 14:01 
Bič božji
Bič božji

I on je rano ispao sa prvenstva da bude najbolji. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

isto to važi i za marsela brozovića

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ташко je napisao:
Igrac turnira ili Nojer ili Maskerano. (Mascerano, ne da mi se prebacivati na kvacice)
Hames je brat i najbolje je igrao, njega bih prvog proglasio, ali su rano ispali.
Roben i Miler nisu pokazali nesto vise od Mesija, koliko ljudi drame. Polovina Robenovih prilika su bile tajanstveni skok u mekinje.
Mesi je stvorio najvise sansi za svoje saigrace i bukvalno ih dovukao u finale, uz odbranu. Ne znam sto se potencira toliko Miler, kao da je on odigrao maestralno sve utakmice, a nije.

Да, пао ми је и Ма(ш)ч(ћ)керано на ум, али га некако у хипу заборавих. Елем, колико се сви чуде Месијевом проглашењу, толико се ја чудим том чуђењу. Није да је он сто посто заслужио, али мислим да одавно није било оваквог турнира, да баш нико не заблиста у мјери да се може рећи да је био најбољи играч. Тако да, у кругу тих 5-6 потенцијалних кандидата, коме год да су дали, скоро да је свеједно, ни у једном случају није сто посто заслужено ни незаслужено.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2014, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Filip Lam povukao se iz nacionalnog tima, objavljeno je na sajtu saveza (DFB).

http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fud ... ezentacije

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2014, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
FIFA i zvanicno priznala da je zbog greske sudija BiH ranije otisla kuci sa prvenstva.
:lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2014, 12:46 
Bič božji
Bič božji

Nije lepo smejati se tuđoj nesreći.

:D

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2014, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Je l' se sad ponavlja utakmica/prvenstvo? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2014, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Erazmo Roterdamski je napisao:
Nije lepo smejati se tuđoj nesreći.

:D

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Njemacki fudbaleri ostetili pehar tokom slavlja..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5517 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 272, 273, 274, 275, 276

Sva vremena su u UTC [ DST ]