banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 16:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 260  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jul 2014, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
E vala, ovo je postena para.

Lagao bih ako bih rekao da nisam iznenadjen.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 20:38 
To najmanji problem, 300 metara asfalta izaci ce oko par miliona...naravno sledeca prva kisa koja padne ce napraviti hrpu rupa...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Treba prvo vidjeti koliko su bespovratna sredstva, a koliko povoljni krediti... Neće oni tek tako nama dati novac.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
ово све више личи на циркус и зајебанцију у предизборне сврхе.
када сконташ колико пара ће да улети, донација и сл...ово је смијешна цифра 5000! још кад узмеш да то није 5000 већ око 4100 КМ јер ти се избија пдв дође ти мука! који к...ц се узима пдв од износа, ваљда смо сви довољно писмени да знамо како систем пдв-а функционише!? картице су брже боље подијељене али још увијек не могу да се користе. огромни су пропусти, спискови се свакодневно мијењају, цифре се коригују(ко прати на сајту владе зна о чему причам) тако да простора за махинације има охохохохооооооо....
и ови уговори са фирмама су направљени на тај начин да се лафо нешто ради, а заправо су људи осуђени на чекање и неизвјесност.пазите шта кажем, мало ко ће бити задовољан са овим системом али не из разлога што је "мало новца" подјељено већ начина на који се акција спроводи.
у првим данима након поплаве у одређеним дијеловима града(кажем одређеним)помоћ се дијелила на непоштен начин! водило се рачуна о томе ко је чији! чак и људи који су политички-страначки неопредељени су игнорисани и заборављени! када човјек има ситуацију да му се десило невиљено срање и не зна на коју би страну да се окрене, последње што ти је на памети је да шмекаш шта се дешава на улици и ко пролази већ ти је приоритет да скрпиш и спасиш шта се може, да доведеш колико толико у ред ствари чим прије...

жалосно је како су се људи који сад воде државу ангажовали и растрчали на 100 страна да се усликају како некој сиротој бакици дају ваучер... то је жалосно као и размишљање људи из власти који сматрају да су одрадили одличан посао за вријеме и послије поплава и да је народ због њиховог ангажмана сада још више уз власт и да се избори добијају сами од себе због свега тога...
не кажем да би се нека друга власт или партија да је на тој позицији другачије користила ситуацију! жао ми што народ увијек најебе а касно то сконта....

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Oko ovog pdv, kako mislis da se izbija pdv?
Ne izbija se pdv. Kartice vrijede svih 5000 KM, Vaskovic je tu lupio glupost. Za kartice se ce kupiti roba u vrijednosti 5000, a u cijenu je uracunat vec pdv od strane prodavca, ne moze biti oslobodjena istog. Nece se pdv dva puta placati. On je to automatski iznos od 5000 KM umanjio za 17% pa izjavio vaucer ne vrijedi 5000 km.
Ali ne moze se kupiti bez obracunatog pdv koji je sadrzan u cijeni.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Stručnjaci (više njih) kazali da se mogao pronaći mehanizam da kartice budu oslobođene pdv-a.
Ili čak sva roba koja je neophodna za obnovu.
Ovako je apsurdna situacija - kupuje se roba, pdv se ubire i opet se dio vraća u Fond koji je poplavljenima podijelio kartice, pa onda Fond opet daje...

vlakanje je napisao:
ово све више личи на циркус и зајебанцију у предизборне сврхе.

Čuj liči, jeste u predizborne svrhe. Pogotovo što ministri i kansdidati svakodnevno uručuju kartice.

Poslednji put menjao Choban dana 17 Jul 2014, 20:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam da se pdv placao i na one mtel humanitarne pozive i da je bila inicijativa da se ti pozivi zbog humanitarnog karaktera oslobode pdv ali ne znam da li se to i desilo i da li je zakon to regulisao.
nisam sigurna da se ovaj nacin kupovine moze osloboditi pdv, mada bi to bilo naravno jako dobro.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
A kru' te... :confused2: pa ni Maxmagnus im nije ravan :confused1:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Lolly mangup je napisao:
Znam da se pdv placao i na one mtel humanitarne pozive i da je bila inicijativa da se ti pozivi zbog humanitarnog karaktera oslobode pdv ali ne znam da li se to i desilo i da li je zakon to regulisao.

Ako misliš na ovo:

Broj 1458 pozvan 400 000 puta i tako je prikuljeno 400 000 KM za ugrožene u poplavama

Takođe, još jednom napominjemo da se PDV na kratke humanitarne pozive ne obračunava , a sav prikupljeni novac biće uplaćen za pomoć ugroženima u poplavama na namjenski račun Vlade RS.

http://www.mtel.ba/article/2088/Ponosni_na_korisnike

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E da. Samo mislim da su oni to uredili da se pdv oslobode iskljucivo pozivi u humanitarne svrhe jer o tome se odlucivalo na nivou BiH, dok mislim da za ovakav vid humanitarne kupovine nema prostora za oslobadjanje.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
знам ја за то, због тога и кажем да је познато како пдв систем функционише...вјеровала или не, ово за 4100 КМ су људи чули када су картице дијељене као и још пар небулоза. ја то нисам чуо од оног смрада што си га споменула нити сам прочитао на неком сличном порталу...
прича о пдв-у кружи већ дуго и колико знам нико то није демантовао...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma znam, ali je ta prica da kartica ne vrijedi 5000 vec mnogo manje dovela do sveopste pometnje, ljudi se svadjaju, prepiru a u stvari ne razumiju o cemu je rijec.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da citiram Miću Mićića koji je reagovao na svađe o tome koliki su iznosi na karticama: "Oni koji su imali štetu veću od 5.000 KM, dobiće 5.000, kome je procjenjena šteta do 5.000, npr. 3.500 dobiće 3.500 na kartici."

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eUexLqdTtnE[/youtube]

Zato se mnogi svađaju jer vjerovatno je negdje neko, ko je nije imao puno štete, dobio 5.000 KM, pa komšije vidjele.
Priča o PDV-u je nešto drugo.

Lolly mangup je napisao:
nisam sigurna da se ovaj nacin kupovine moze osloboditi pdv, mada bi to bilo naravno jako dobro.

Može se uvesti diferencirana stopa PDV-a, na kraju krajeva već duže vremena, i prije poplava, postoji inicijativa da se oslobode PDV-a hrana i oprema za bebe, dakle da bude stopa 0.
Može se PDV i dići na više od 17%, nije uklesano u kamenu.

Poslednji put menjao Choban dana 17 Jul 2014, 20:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, to sam vec spominjala. Medjutim, mislim da je mozda ovako, svima isto, malo bolja varijanta od procjenjivanja steze. Tu bi tek bio rat, prijavljivali bi sve i svasta, lagali o unistenim tapetama od 2000 eura i parketu sa pozlatom koji je voda natopila da se pretvorio u laminat. Procjenjivaci bi mozda za 20 KM takodje lazno procjenjivali stanje... i sve tako. Haos sveopsti bi nastao.
Mislim da je ovo za nijansu bolja varijanta.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lolly mangup je napisao:
Da, to sam vec spominjala. Medjutim, mislim da je mozda ovako, svima isto, malo bolja varijanta od procjenjivanja steze.

Pa neće svi dobiti isto, jesil' gledala video il' pročitala šta piše?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 21:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Čuj popisivači, ko su sad pa ti?..Ja sam prekjuče dobio informaciju da oni ni ne postoje...To je neka imagirana organizacija, neki nindža revizori...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Lolly mangup je napisao:
Da, to sam vec spominjala. Medjutim, mislim da je mozda ovako, svima isto, malo bolja varijanta od procjenjivanja steze.

Pa neće svi dobiti isto, jesil' gledala video il' pročitala šta piše?

Do mene je, priznajem. Nisam ucestvovala u toj prici direktno vec neko blizak koga znam. I nekako mi je promaklo ovo za manju stetu.
Izvinjavam se, do mene je. Cijelu pricu se vodio taj iznos od 5000 tako da taj dio o manjoj steti sam nekako propustila.
priznajem gresku.
A sto se tice price da simpatizeri opozicije nisu dobijali vaucere, najbolje govori ova podjela iz BN. Dodik pita ovog ciku sto uzima vaucer nesto a vidis na ocima ciki da je SDS-ovac i da ne mirise Milu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 21:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako vidiš? Obilježeni su nečim?

Послато са Ascend G510 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 21:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Informativni program tv-a je svud na svijetu ista priča...daju ti pola informacije da bi mogli navijati koristeći se ostatkom.
Vjerovati političaru je čist mazohizam.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 21:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja reko počeli u Bijeljini esdeseovce obilježavati pa da i mi obilježimo svoje :)

Послато са Ascend G510 уз помоћ Тапатока

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 260  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]