Juče sam i ja nenadano postala vlasnica kornjačice. Koliko izguglah to je crvenouha kornjača. Apsolutno pojma nemam o njima, a očito nije imala ni teta koja mi je pokloni, jer je živjela bar dvije godine u onoj plastičnoj posudici sa palmom. Guglam kaže "plastična posuda s palmom ni pod razno".
Elem, ima li iko da mi malo pomogne, jer šta sam sve pročitala ništa više ne znam. :S
Za početak nekoliko pitanja:
1. Je li ok da joj pronadjem, ako postoji veća ovakva posudica, pa da joj stavim travu, kamenje, pijesak da ima i kopneni dio? Nemam ni prostora za velike i lijepe akvarije, a niti nešto para da ulažem u to.
2. Šta, osim crva onih Friskies da joj dajem da jede? Smije li voće i povrće i koje?
3. Izgleda malo pogubljeno :S Kako da joj objasnim da je volim?
4. Stan mi je mračan prilično i nema puno mjesta gdje je mogu smjestiti. Juče je bila malo u kući, malo na terasi. Jutros sam je isto iznijela na terasu. Mogu li tako nositi tamo - ovamo ili to ne voli?
5. Ako je ne smijem premiještati, kako da joj obezbijedim svjetlo? Negdje sam pročitala da joj mogu upaliti najobičniju sijalicu? Ali nešto mi to čudno da je osvjetljavam i grijem lampom.... :S
Ako neko ima iskustva sa ovim kornjačicama molim ga da mi pomogne.
Inače, uskoro bih je mogla poklanjati ako se ne snadjem sa njom, a neću da je mučim