banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 10:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 13 Maj 2014, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
_зока je napisao:
Tolerancija nije ugrađena u zakon, to ti čika policajac progleda kroz prste. Kod kamera nema toga. Znam ja ljude koji su dobili kaznu za 54 kmph na tranzitu.

Nema tu tolerancije niti ti čika policajac pogleda kroz prste. Jednostavno nisu definisane kaznene odredbe za prekoračenja od 0-10km/h u naseljenom mjestu i isto tako nisu bile definisane kaznene odredbe za prekoračenja 0-20km/h van naseljenog mjesta. Najnovijom izmjenom definisana je kazna i za prekoračenje od 10-20km/h van naseljenog mjesta.

član 238
(1) Novčanom kaznom od 40,00 KM kazniće se za prekršaj:
7a) vozač koje se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je 10-20 km na čas veća od
dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom
koja je od 20-30 km na čas veća od dozvoljene brzine (član 44. i član 46. st. (1) i (2));

Član 239.
(1) Novčanom kaznom od 30,00 KM kazniće se za prekršaj:
7) vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je od 10 do 20 km na čas veća
od dozvoljene brzine (član 44. st. (3) i (4) i član 46. st. (1) i (2));

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 14:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Et, men ljudi i Herc kazuju 10% ja kaem 10 kilometEra. :)
Znam da je kontra svijeta.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Cek' da razjasnimo. Ako je kroz naselje ogranicenje 50 a ja vozim 59, cika policajac nema zakonsku osnovu da me kazni?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 14:11 
Pripravnik
Pripravnik

Ташко je napisao:
Et, men ljudi i Herc kazuju 10% ja kaem 10 kilometEra. :)
Znam da je kontra svijeta.

Ama zamisli policajca kako ti računa 10% od 60km/h :)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pa zavrsio je tecaj.
Ako zna dva vise dva i tri vise tri, treba znati i na digitron bar.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 14:14 
Pripravnik
Pripravnik

shakal je napisao:
Cek' da razjasnimo. Ako je kroz naselje ogranicenje 50 a ja vozim 59, cika policajac nema zakonsku osnovu da me kazni?

Apsolutno, nema definisana kaznena odredba :) Ja kad god idem kraj stacionarnog radara uključim tempomat na 59 ako je 50km/h ograničenje... Nijednom mi nije došla kazna, a prolazio sam i kraj policajaca sa uperenim radarom u mene na takav način i niko me nije zaustavio...

Poslednji put menjao Tuvok dana 13 Maj 2014, 14:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A tih 9-10 fore imam i van naselja, znaci cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 01:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Pozdrav svima,
vec nekoliko dana primjecujem da kamera na tranzitu gdje je ogranicenje 60km/h (kod PETROL pumpe) skoro svaki put kada prodjem slika, ali posto inace bude guzva i posto uvijek pazim da pored kamera prodjem tacno onom brzinom koja je dozvoljena, mislio sam da je neko drugi prosao vecom brzinom i ako mi se cinilo da niko nije bas tada prosao...

Ovu noc vozim se tranzitom sam, nigdje nikoga, pored kamere prolazim TACNO 60km/h i ona blicnu dva puta i ovaj put uslika mene, ja gledam i ne mogu da vjerujem, okrenem se ja kako bih ponovo prosao, da vidim da li je to stvarno tako, tempomat podesim na 62km/h, nisam imao vremena za preciznije, i kamera me ponovo uslika!!!

Sto se tice mog auta, auto nije neki krs sa satom koji laze 20km/h, kod mene je passat 6 star 7 godina, a cak sam primjetio kada sam prolazio pored mjeraca brzine koji pokazu kojom se trenutno brzinom vozim, da moj sat pokazuje malo, nekoliko km/h vise nego sto se izmjeri, isto sam primjetio i da navigacija pokazuje malo manje nego sto kod mene sat pokazuje...

I sta sada, gospoda su podesila da slika kada se prodje tacno 60km/h, ja to nigdje nisam ni vidio, a ni cuo, uvijek postoji tolerancija od najmanje 5km/h....ocigledno ljudiam trebaju pare, i jos kada mi dodje kazna bice da sam vozio 70km/h i kako ja da dokazem da nije tako!!!???

Ovo je zemlja cuda, ovo je R.Srpska!

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 02:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
konfig je napisao:
Pozdrav svima,
vec nekoliko dana primjecujem da kamera na tranzitu gdje je ogranicenje 60km/h (kod PETROL pumpe) skoro svaki put kada prodjem slika, ali posto inace bude guzva i posto uvijek pazim da pored kamera prodjem tacno onom brzinom koja je dozvoljena, mislio sam da je neko drugi prosao vecom brzinom i ako mi se cinilo da niko nije bas tada prosao...

Ovu noc vozim se tranzitom sam, nigdje nikoga, pored kamere prolazim TACNO 60km/h i ona blicnu dva puta i ovaj put uslika mene, ja gledam i ne mogu da vjerujem, okrenem se ja kako bih ponovo prosao, da vidim da li je to stvarno tako, tempomat podesim na 62km/h, nisam imao vremena za preciznije, i kamera me ponovo uslika!!!

Sto se tice mog auta, auto nije neki krs sa satom koji laze 20km/h, kod mene je passat 6 star 7 godina, a cak sam primjetio kada sam prolazio pored mjeraca brzine koji pokazu kojom se trenutno brzinom vozim, da moj sat pokazuje malo, nekoliko km/h vise nego sto se izmjeri, isto sam primjetio i da navigacija pokazuje malo manje nego sto kod mene sat pokazuje...

I sta sada, gospoda su podesila da slika kada se prodje tacno 60km/h, ja to nigdje nisam ni vidio, a ni cuo, uvijek postoji tolerancija od najmanje 5km/h....ocigledno ljudiam trebaju pare, i jos kada mi dodje kazna bice da sam vozio 70km/h i kako ja da dokazem da nije tako!!!???

voli kamera takve manekene.. :roll: ja bi ti poslao 4 kazne, blicevi nisu jeftini..

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 03:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Manekene??? O cemu ti?
Vratio sam se da bih znao o cemu se tu radi i da, ako mi stigne kazna ili kazne, znam sta da im kazem tj. da bar imam nesto za odbranu!!!
A o cemu ti pises ja stvarno ne znam...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 05:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Trebao si si vratiti i probati sa 50. Pa da vidimo tada. A i meni se ucinilo da ta kamera puca bez veze. Doduse bila je guzva, ali cini mi se da je i mene uhvatila. Ali sam sasvim siguran da sam vozio solidno ispod 60, nije moglo vise definitivno zbog guzve.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 05:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ja sam imao slicnu situaiciju u Boriku...sam ,nigdje nikoga,pazim na brzinu i zeleno...i uslika me...popizdio...nije jos dosla kazna..tako da,dobro je

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 06:09 
bez brige, i mene je tako uslikala kod incela bezveze...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nedavno sam prolazi kada su oni cackali po toj kameri. U svakom slucaju ako su zajebali podesavanja njihov problem, azna ti ne moze stici i nece ako nisi prekoracio brzinu... Tj sumnjam da ce slati na 62 kaznu

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 10:44 
Pripravnik
Pripravnik

Hertzog je napisao:
Nedavno sam prolazi kada su oni cackali po toj kameri. U svakom slucaju ako su zajebali podesavanja njihov problem, azna ti ne moze stici i nece ako nisi prekoracio brzinu... Tj sumnjam da ce slati na 62 kaznu

Ako uslika u Boriku onda ti stiže kazna i na 61km/h (stigla kolegi čestitka)...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zato sto je u boriku kazna za prolazak na crveno/zuto, a ona kod Name samo za brzinu

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 11:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pa i Boriku je za prekoračenje brzine. 62 je 12 preko ograničenja tako da sigurno stiže pismo. :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 11:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
na tranzetu kod motela nana nije ispravna petlja(ono cudeso u asvaltu) nekad blica i ispod 50, a nekad ne reauguje uopste. skupa popravka pa ko naleti naleti.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 12:33 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
konfig je napisao:
Pozdrav svima,

Često te kamere nisu ispravne, pa sliakju sve i svašta, inače upit o učinjenom prekršaju će da ti stigne u roku od pet dana ako si ga zaista i učinio...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 12:38 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Još nešto, nemam pojma dali je neko zapazio, ali na raskrsnici Ulica Olimpijskih pobjednika i Bulevara Desanke Maksimović, kao i na semaforu kod servisa Vidović je postavljena još jedna kamera, obratite pažnju na samonosivi kabl koji povezuje semafor sa kamerom koja je postavljena na stubu ulične rasvjete, obzirom na to da su postavljene tamo gdje postoje one petlje u asfaltu čisto sumnjam da su postavljene kao nadzorne...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]