mirdza je napisao:
dinGospo1 je napisao:
Moglo bi biti ujutru premjestanja komentara u odg teme

A mogao bi neko i batina dobit'

Vise ON, manje OFF. U zdravlju!

Moraju se malo razdrmati forumasi. Prije ovoga je dva dana stajao isti post

.
Bice jos jedan off, samo da odgovorim
<Enter_name> je napisao:
Nema se tu sta pricati, ista ta dionica gdje nisam mogao spustiti potrosnju sa Passatom ispod 6 l/100 km sa Golfom ide bez problema na 4 l/100 km (90 konja) sa slicnim stilom voznje. Isti taj Golf u gradu trosi izmedju 6 i 7 l/100 km (zavisno od sve ga i svacega), tako da ne mogu povjerovati da Passat, koji je tezi 200 kg, moze da trosi isto toliko.
Jel to znaci da kad bi opteretio Golfa sa 200 kg da bi digao potrosnju na 6 lit., cisto sumnjam.
Ne kazem da ne trosi ali mi opet cudno za Pasata 6 lit. na otvorenom, ako ga vec "spustas"(za normalan rezim nije puno). Mada spustanje i sluzbeni ne idu bas u istu recenicu

, kazem to jer sam par puta bio u prilici da se vozim s ljudima koji su mi pokazali koji auto je najbrzi na losim cestama i makadamu

.
Kao sto sam gore napisao gradska je jako nezahvalna, jer jako variraju relacije. Dva identicna automobila sa vozacima slicnog stila voznje mogu imati veliku razliku u potrosnji. Recimo da neko ima svakodnevnu rutu od Toplane do Konzuma na tranzitu usred spica u 16h, a neko drugi svakodnevno ide od kruznog kod Lausa, tranzitom, do Tempa u Budzaku van spica. Normalno da ce biti ogromna razlika, a ne mozes reci da jedno nije gradska voznja.
Vozim auto koje je teze od gore pomenutih pa mi uzima oko 7,5 gradske (normalni rezim), vec sam par puta kacio slike borda, ako ne vjerujes mogu jos jednu... mada, ruku na srce

, dosta koristim tranzit, koji definitivno obara prosjek, ali ne mozes racunati samo strogi centar. Pomenuti kolega ima slicne rute, zato mu i vjerujem za potrosnju, a vjerujem i onima koji kazu 12, jer je lako ostvarivo. Gradsku ispod 6-6.5 ne priznajem nikome (osim Aciki)