Bingolina, ne trebaš se siliti i forsirati da radiš ili čitaš uzrujavajuće stvari. Čini nešto što te opušta ovih dana. Mnogo ljudi će sada nakon ovog prvog stanja šoka, osjetiti različitu lepezu emotivnih stanja, od anksioznosti, različitih strahova, uznemirenosti, pa nadalje.
Što se tiče ovog za namještaj, sjetila sam se da je temu posjetio jedan forumaš, koji je napisao ovako:
tesa04071983 je napisao:
Imam kombi mogu odvesti dje God treba bila u koje doba ne trazim nista za gorivo 065439292 jedini problem je ako me zovnu iz c krsta da vozim prijavio sam se na vise mjesta
Poz tesa
Možda može pomoći, ukoliko se potrudimo biti mi ovamo organizovaniji, pa napraviti spisak s čim raspolažemo od namještaja, gdje se to nalazi, te nađemo porodicu/e kojima ciljano treba to što imamo.
Razmislimo.
Što se tiče igračaka, možemo ih lagano prikupljati, naše igračke, igračke naše djece, igračke komšijske djece, bilo šta čega bi se mogli prisjetiti. Ako neko ima neke zaturene dječije društvene igre, tipa Čovječe ne ljuti se, ili slikovnice koje mu ne trebaju više, sve to možemo prikupiti. Ja ću ostati u kontaktu sa
Nevenom, taj dio ću preuzeti na sebe. Možete ih donijeti i u petak, ko može sakupiti do petka.
Što se tiče akcije za petak, ostaje onako kako Lolly reče, petak, 18h, parking parka Mladen Stojanović. Odmah prva informacija, Adrijina tjestenina (la pasta di migliore) u Merkatoru se može naći po cijeni od 0,85 km.
Ostaje i da se vidi kome se dovozi to što prikupimo. Predlažem da opet idemo ciljano, kao i za prošlu akciju i da se obiđu direktno porodice, čije nam adrese možda opet može dati "Nova generacija" ili slična organizacija koja raspolaže sa takvim podacima.
Predlažem takođe da ne idu svaki put isti forumaši na teren, da se ovaj put javi neko drugi ko ima vremena i volje i ko želi da osjeti taj momenat direktnih susreta sa ugroženim nam sugrađanima.