7. verzija
Pripremi 15 soljica kafe (obavezo espresso ili mocca), dodaj 4 kasike secera, dve mljeka i dve marsale (liker). Ohladi.
Podjeli 5 jaja; zumance pjenasto umuti sa 5 kasika secera na pari, bjelance umuti u snjeg i stavi u frizider.
Posebno umuti (ja licno izbjegavam mikser) pola kile mascarpone-a, dve kasike mljeka i dve marsale, dodaj umucene zumance sa secerom i na kraju (polako okretati ne miksati) bjelanac.
Savoiarde namoci za sekundu (ali stvarno samo sekundu) u kafu i poslagaj u tepsiju jedan pored drugog. Preko ide pola kreme pa opet savoiardi umoceni u kafu medjutim slozeni u suprotnem pravcu. Piskot ne smije da se lomi dok ga slazes (to znaci da se previse napio kafe). Na vrh ide ostatak kreme. Tiramisu posipaj sa cokoladom ili kakavom u prahu (licno stavljam uvjek kakao je je gorak i to daje tiramisu-ju specifican ukus).
Tiramisu je najbolje ako se smrzne za 4-5 sati. Cak i vise. Ja nekad napravim vise porcija, ostavim ih u zamrzivacu i vadim po potrebi (obicno kad mi dodje djever u goste

) sat-dva prije sluzenja. Jos bolje je da poslije zamrzivaca prenoci u frizideru. Piskot tako ima vremena da upije tecnost.
Brzo, jednostavno i dobrooooo.
Buon apetitto