vlade_divac je napisao:
Strašno je kako svako za sebe gleda isti program drugačijim očima. Jedno kaže kako RTRS govori da je sve super, bezbolno (niđe veze), drugo kaže kako ne treba širiti paniku, treće ovo, četvrto ono. A sasvim je lako pritisnuti dugme na daljinskom i odabrati najnovije dogodovštine Izeta Fazlinovića ili provjeriti da li je Anandi stvarno prosula rižu ili je to samo neprovjerena glasina. Malo realnosti i objektivnosti ne bi bilo naodmet. Pomno pratim programe velikog broja televizijskih stanica i u Srpskoj, i u Federaciji, i u Srbiji, i u Hrvatskoj, i bez pogovora je RTRS za dva koplja ispred svih. Možda i više.
Niko ne spori da su kvantitetom, kolicinom priloga i stalnim programom bili ubdjedjlivo najbolji. U tom smislu jos jedna pohvala i zahvala od mene. Ali u trenutku kad stizu vijesti i strasne slike iz raznih medija iz Doboja prvenstveno ali i drugih mjesta i kada se prosirila nevjerica medju ljudima koji su, ukljucujuci i mene zeljeli da znaju sta je tacno i kakav je obim svega toga, RTRS u vijestima o Doboju govori o helikopterskom servisu, specijalnim jedinicama MUP-a (svaka cast momcima, odradili su lavovski posao) i ministru koji je otisao tamo i kako je stanje pod kontrolom. A o razmjerama katastrofe nista. Jebo vas ministar da vas jebo, boli me ****c gdje je otisao, sta je sa narodom? Je li ziv narod, kolika je voda, jesu ljudi pobjegli...ali svi znamo zasto se izvjestava tako.
A ovo o daljinskom-nidje veze. Oni su javni servis svih gradjana koje placamo i ja i svi mi, i duzni su tacno i objektivno izvjestavati bez obzira gledao ih ko ili ne. O BHT i FTV ne zelim ni da govorim, sapunice, redovan program, kao da se nista nije desilo.