banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 00:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2014, 19:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Gubitci u SSSR podijeljeno po narodima u 2 Svjetskom ratu:

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 01:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Нацизам као војна идеологија је побеђен у Другом светском рату. У неком мањем идеолошком облику и данас живи, али се ради о минорним групацијама.

Нажалост, комунизам као идеологија у Другом светском рату није побеђен већ је изашао као победник и дан данас се сматра легитимном идеологијом, иако се ради о тоталитарној идеологији чија је идеолошка сличност са нацизмом фрапирајућа, само им се извршни инструменти и методе разликују.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 02:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Silvio Dante je napisao:
Нацизам као војна идеологија је побеђен у Другом светском рату. У неком мањем идеолошком облику и данас живи, али се ради о минорним групацијама.

Нажалост, комунизам као идеологија у Другом светском рату није побеђен већ је изашао као победник и дан данас се сматра легитимном идеологијом, иако се ради о тоталитарној идеологији чија је идеолошка сличност са нацизмом фрапирајућа, само им се извршни инструменти и методе разликују.

Silvio zakljucili smo da istinski komunizam kao praksa nigdje nije postojao, ono sto je bilo u SSSR, Kini,ex Jugi nije bio komunizam nadam se da to ne moramo objasnjavat.

Partije koje su bile na vlasti zvale su se komunisticke ali ideologija koju su zastupale nije izvorna i autenticna sa idejama i ideologijom komunizma. Da ne idemo od Lenjina pa na ovamo sta je sve skru up.

Najmanje mi je cilj da pravdam zlocine sto su cinjeni pod tim imenom,od Staljina pa naovamo.
Svi oni koji su ubijali ljude zbog odbrane ideje. Ti ljudi nisu branili ideje vec su bili obicne ubice.

Medjutim.
Nacizam je nazalost istinski postojao u svojoj cijelovitisti i kao ideologija i kao praksa, komunizam nije.
Nacizam je i teoretski i prakticno primjenjen.Njegove forme oblici i metode djelovanja jos uvijek postoje u pojedinim partijama,organizacijama i drzavama.
Evo ti ocit najnovi primjer Ukrajine, fasisti sa dobrim nacistickim crtama. Je li to za tebe minorno. :roll:
Je li to za tebe znaci pobjedjen? :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 08:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Koliko glupo je porediti ideologiju koja se temelji na rasnoj nejednakosti i "konačnom rješenju" za sve narode koju toj ideologiji smetaju i ideologiju koja se temelji na klasnoj jednakosti i istim pravima za sve?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 12:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sličnost između nacizma i komunizma je jedino u totalitarizmu, sve ostalo je apsurdno.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Greška,komunizam (izvorni) nije totalizam

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
S tim sto je izvorni komunizam utopija, mrtvo slovo na papiru.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To nije tema današnjeg sastanka

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
manitu uci da svira je napisao:
Kakvo suludo upotrebljavanje rijeci logika, razumijevanje...
Necu objasnjavti posebno, Zoka je malo poceo...ali : revizionizam na osnovu vrijednosnih sudova i revizija na osnovu novih naucnih otkrica su dva RAZLICITA pojma. Ovde vidimo kako drugovi forumasi, koji se dapace guraju u napredne i ideoloski neopterecene, upadaju u zamku neonacisticke metodologije - revizionizam radi relativizacije zlocina. Naravno, oni ce reci da ne relativiziraju ali cinjenica da se s njima u ovakvom tumacenju slaze svaki neonacista nije bas ohrabrujuca po njihov intelekt. Naime, hoce se reci kako oni u svom tumacenju razumiju poziciju prosjecnog njemackog gradjanina i vojnika u Trecem Rajhu, jos bolje, znaju i da ih je dobar dio natjeran u to sve (jelte, nikada necemo saznati da li je to bas tako), pa prema tome, vojnik je vojnik a posledice ideologija mehanicki zbrajamo i poredimo. Naravno, zbog ove sjajne zamke, nakon pada Berlinskog zida, raspada SFRJ, SSSR... neonacizam zivi svoju renesansu a liberalni kvazi intelektualci...jedu govna ;)

ово је сјајно речено.
либерализам и интелектуалци из конзерве су продукт четвртог рајха и нацисти упаковани у свилени папир.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

+++
Moj najkraci post. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

Како није када заговара диктатуру пролетаријата.

Ако се водимо теоријом, можемо да кажемо да је и фашизам уредна идеологија, која једноставно није у пракси нигде проведена.

Национал-социјализам предвиђа решење националних питања терором, док комунизам (не онај Марксов, него оно што је од њега касније настало кроз друге комунистичке идеологе и филозофе) предвиђа решење класног питања терором. И у једном и у другом случају жртва је човек. Разлика је само у томе, што је у првом случају у питању екстерни терор, а у другом интерни терор, али када се све те идеолошке финесе оставе по страни и од једног и од другог остаје само терор, смрт и беда.

И зато није нормално ни морално са једне стране осуђивати нешто, а са друге нешто исто такво правдати причом то је теорија, али она није успешно спроведена у реалности. Какво је оправдање? Управо та "сјајна" теорија је отворила пут јако лошој реалности.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 15:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Fašizam odnosno nacizam - nacional socijalizam je propagirao rasnu čistoću nacije svi ostali su bili što za roblje što za furunu, plus širenje životnog prostora čiste rase. Komunizam u svom obliku je propagirao klasnu jednakost svih ljudi i ujedinjenje proletera svih zemalja u jednu ideologiju i zastavu (lošije danas za bolje sutra itd) Britanci, Francuzi, Amerikenjci, Španci i Belgijanci su bili zemlje parlamentarizma, slobode i demokratije pa okrvaviše ruke do ramena genocidima širom svijeta da bi njihova malobrojna elita mogla da živi na visokoj nozi. Znači ubijanja su ukorijenjena u sve oblike vladavine od Asirije naovamo....Talijani kao fašisti su najmanje okrvavili ruke od sve ove "braće"

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
spijo je napisao:

Ако се водимо теоријом, можемо да кажемо да је и фашизам уредна идеологија, која једноставно није у пракси нигде проведена.

Национал-социјализам предвиђа решење националних питања терором, док комунизам (не онај Марксов, него оно што је од њега касније настало кроз друге комунистичке идеологе и филозофе) предвиђа решење класног питања терором. И у једном и у другом случају жртва је човек. Разлика је само у томе, што је у првом случају у питању екстерни терор, а у другом интерни терор, али када се све те идеолошке финесе оставе по страни и од једног и од другог остаје само терор, смрт и беда.

И зато није нормално ни морално са једне стране осуђивати нешто, а са друге нешто исто такво правдати причом то је теорија, али она није успешно спроведена у реалности. Какво је оправдање? Управо та "сјајна" теорија је отворила пут јако лошој реалности.

:D Silvio uvijek mi das inspiraciju..

Izvorni Komunizam nikad nisam osudjivo. Zasto kazes da nije u redu osudjivat na jednoj stani a na drugoj pravdati...bla bla... ko je to osudjivo izvorni pravi komunizam.

Uvijek sam govorio da su Isus i Marks jednini bili pravi revolucionari za obican narod i svijet.Jednog su razapeli a drugog popljuvali. :roll: :roll:
Jesi se ikad pitao zasto. Ne treba ti puno valjda da skuzis... za pametnog cojka i komarc je muzika :D

Necemo icu u teoretstku analizu i razglabanje. Mada se ne ustrucavam reci da mi je izvorni Marksizam uvijek blizi nego Fasizam ili Nacizam daleko im kuca i Tata kapitalizam u koje danas uzivamo.

Samo kratko i jednostavno pitanje: Sta je u tome lose da o sudbini onog sto se stvori odlucuju oni sto su to stvarali.

Sto se ti plasis radnika i njihovog glasa i pameti, jesu oni glupi nesposobni da ne znaju sta je za njih dobro a sta lose?
Zar je bolje da o tvojoj sudbini odlucuju radnici ili da odlucuje sacica ljudi ciji su interesi totalno suprotni od tvojih i interesa velike vecine naroda.
Ili da pojednostavim jel bi volio te sudi samo sudija sam ili da o krivici odlucuje porota.

Ja bi volio uvijek porotu.
Pozdrav i nemoj odustajat... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sto se ti plasis radnika i njihovog glasa i pameti, jesu oni glupi nesposobni da ne znaju sta je za njih dobro a sta lose?
Zar je bolje da o tvojoj sudbini odlucuju radnici ili da odlucuje sacica ljudi ciji su interesi totalno suprotni od tvojih i interesa velike vecine naroda.

Аргумент типа "Шта се ти плашиш да о твојој судбини одлучују Немци аријевци?". Ипак је Немачка развијена земља, доказан радни и успешан народ.

Не ради се о радницима, него о искоришћавању масе (радничке, аријевске или неке друге) од стране уског круга људи која профитира масовно на тој маси. То је реалност. Проблем је само што се то различито оцењује: Није исправна етничка ликвидација и то је ужас, али исправна је класна ликвидација и то је пожељно. При томе је једини аргумент за/против то што је једна идеологија у старту ставила до знања шта очекује неподобне, а друге је то мало вештије замотала у сјајну фолију.

Људско друштво ће можда једног дана достићи један виши ново свести за коју ће смрт једног невиног човека увек бити злочин, а за исти се неће тражити оправдање у лепој теоријској основи која једноставно није спроведена у реалности јер је људски род неспособан. Није проблем у људском роду, него у теорији која не може бити спроведена јер је сама по себи митска и нереална.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
spijo je napisao:

Diktatura proleterijata je samo prelazna forma iz kapitalizma u socijalizam.Kako može nešto biti totalitarno ako o svemu odlučuje većina (radnici i seljaci) i ako je kapital u rukama istih?
Diktatura proleterijata je u stvari narodna demokratija.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mozes to nazvati i marketiskim pojmom. Jednostavno zvuci mocnije i drugacije.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 20:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U biti sve zavrzlame oko kapitala i stvaranja buržoazije u kapitalizmu ili socijalističkih elita u komunizmu (socijalizmu) Bakunjin je riješio na jedan jednostavan način.Život bez vlasništva,bez prava na nasledstvo što za posledicu ima iskorjenjivanje elitizma,buržoazije i establišmenta.Ali drugovi,to nije na dnevnom redu današnje sjednice :)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
U biti sve zavrzlame oko kapitala i stvaranja buržoazije u kapitalizmu ili socijalističkih elita u komunizmu (socijalizmu) Bakunjin je riješio na jedan jednostavan način.Život bez vlasništva,bez prava na nasledstvo što za posledicu ima iskorjenjivanje elitizma,buržoazije i establišmenta.Ali drugovi,to nije na dnevnom redu današnje sjednice :)

:D :D
Odosmo od teme..opet
Tacno Spijom a da ne pricamo tek kako je Roza L. oplela po Lenjinu kad je satiro opozicuju i slobodu stampe.
Ukratko rekal mu je jbt. ko dobra krava muzara si das 30 l pa onda ritnes nogom i prospes sve.
Sta radis, jbt. sve ces raz...t Marks se vrti u grobu covjece. :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2014, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Silvio Dante je napisao:
spijo je napisao:

Diktatura proleterijata je samo prelazna forma iz kapitalizma u socijalizam.Kako može nešto biti totalitarno ako o svemu odlučuje većina (radnici i seljaci) i ako je kapital u rukama istih?
Diktatura proleterijata je u stvari narodna demokratija.

Диктатура је ипак само диктатура.

Иначе, већина је у Немачкој била национал-социјалистичко решење њихових проблема тридесетих година прошлог века. Не знам како онда можемо да причамо о тоталитаризму.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2014, 07:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Još ćeš reći da je Hitler bio lijevičar :D
Rješenje problema,koga?Nacionalista i čistih "arijevaca"?Šta je sa ogromnom masom ostalih nearijevaca.
Mješaš Hitlerovu kvazilijevicu sa komunističkom idejom koja isključuje ugrožavanje drugih po rasnoj i nacionalnoj osnovi.
Ne možeš biti desničar a da na podržavaš rojalizam,buržoaziju,kapitalizam i monarhiju dok sa druge strane težiš ka slobodarskoj ideji i socijalnoj jednakosti.Potpuno kontradiktorno.Zbog takvih stvari današnja desnica je u istoj liniji fronta sa lijevicom protiv mondijalizma mada su im ideologije međusobno nespojive.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]