banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 21:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jan 2013, 10:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Most je srušen prije rata, nalazio se desetak metara nizvodno od starog mosta...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013, 14:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Mozda ne desetak, ali ne vise od 30-40m ;) I koliko se je sjecam nije bio zavrsen, bili su samo temelji sa obe strane i dio stubova.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 19:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Avg 2010, 21:03
I? Koje godine je Vrbas odnio most? Gdje mogu doći do detaljnijih informacija?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2013, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
shoole je napisao:
Мислим да је мост у Долцу предвиђен за аутомобилски саобраћај, као наставак Булевара Цара Душана...

...i ja sam ovako čuo. Čuo sam da će ići trasa preko zemljišta gdje je danas ludara... biće ludilo! :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 20:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Мост у Карановцу, данас...

Citiraj:
Уз помоћ три специјалне дизалице данас су успјешно монтирани главни носачи новог моста у Карановцу на ријеци Врбас, потврдила је Срни портпарол Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Наталија Кострешевић.

Кострешевићева је напоменула да би, уколико тренутне временске прилике потрају, нови мост у Карановцу требао бити пуштен у саобраћај крајем јануара или почетком фебруара идуће године.

Она је навела да је пројектом предвиђено да нови мост има 14 главних носача и да су сви носачи постављени, како би се добила конструкција моста.

Према њеним ријечима, у наредних 15 дана слиједи бетонирање попречних носача моста и бетонирање коловозне конструкције моста. "Након тога слиједе радови на хидроизолацији, асфалтирање коловозне конструкције, ограда моста, расвјета, пјешачке стазе и хоризонтална и вертикална сигнализација", додала је Кострешевићева.

Она је истакла да је извођач радова тражио продужење рока за завршетак радова и да су се "Путеви Републике Српске" сагласили са тим захтјевом, те да би извођачу радова погодовало суво и сунчано вријеме и да им је потребно 30 дана за завршетак радова.

Извођач радова уведен је у посао крајем маја ове године, док је у августу успјечно извршено премјештање конструкције старог моста десетак метара низводно на ријеци Врбас.

Нови мост у Карановцу требало би да допринесе бољој проходности саобраћаја у бањалучкој регији, а нарочито на путном правцу Бањалука-Кнежево.

Инвеститор радова је предузеће "Путеви Републике Српске", а извођач радова је конзорцијум "Интеграл инжењеринг" и "Приједорпутеви".

Вриједност радова је 1.500.000 КМ, а мост ће имати двије саобраћајне траке по три метра ширине, са двије пјешачке стазе и бициклистичким стазама, чиме ће град Бањалука и магистрална и регионална путна мрежа Српске добити један модеран путни објекат.

Slika

Slika

Извор : http://www.srna.rs

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2013, 12:45 
Veteran
Veteran

Мало старија вијест, али опет добра, везана за мост у Залужанима...

Banja Luka: 500 000 KM za novi most u naselju Zalužani
Izvor: Nezavisne novine, 23.9.2013

Slika

Citiraj:
Problemi sa starim i neuslovnim mostom preko rijeke Dragočajke u naselju Zalužani postaće uskoro prošlost za sve vozače i mještane jer će biti izgrađen novi most.

Javno preduzeće "Putevi RS" već je izdalo nalog preduzeću "MG Mind" iz Mrkonjić Grada da počne s pripremnim radovima na izgradnji novog mosta.

Upravo "MG Mind" je preduzeće koje je izabrano za najpovoljnijeg izvođača radova na novom mostu, čija je ugovorena vrijednost 514.148 maraka, a rok za izgradnju 90 dana.

U JP "Putevi RS", koje je investitor izgradnje, kažu kako će se izgradnja odvijati u dvije faze, od kojih će prva trajati cijelu zimu, a obuhvata izradu sedam armiranobetonskih nosača, koji će početkom sljedeće građevinske sezone biti montirani na lokaciju novog mosta, sa čime će početi i druga faza.

"Projektom je predviđeno da novi most bude ukupne širine devet metara, sa dvije saobraćajne trake od po 3,30 metara širine, dvije pješake staze od po jedan metar, a dužina će biti 19 metara", kazala je Natalija Kostrešević, portparol "Puteva RS".

Ona dodaje kako će tokom izvođenja radova saobraćaj biti obustavljen, te da će vozači i građani biti blagovremeno obaviješteni o alternativnim pravcima.

Milana Popovića, mještanina Zalužana, vijest o izgradnji novog mosta je obradovala.

"Most je previše uzak, a na njemu se nalaze i brojna oštećenja. Dovoljno je da jedan autobus ili kamion krenu da prelaze pa da se odmah iza napravi kolona vozila", kazao je on i dodao kako se nada da će od proljeća naredne godine sve postati prošlost.

Table uklonjene

Govoreći o tablama koje su prije nekoliko dana postavljene u neposrednoj blizini mosta, a na kojima je pisalo kako je saobraćaj preko mosta obustavljen, u "Putevima RS" kažu da su uklonjene.

"Table su uklonjene kako ne bi zbunjivale vozače, a biće vraćene početkom druge faze radova", ističu u ovom preduzeću.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2013, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Kontam da je to samo pred izbore. Prije par dana isao u Kuljane, put raspad i ta osoba sto je sa mnom u autu govori da ce je srediti pred izbore, da ce svima doci pred kucu i to...nakon par dana - radovi zavrseni, nigdje radnika i dobili su 150m novog puta, bukvalno.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 20:42 
Veteran
Veteran

Slika

https://sr-rs.facebook.com/pages/Istori ... 0042366943

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 20:45 
Veteran
Veteran

Прије
Slika

Послије
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja danas krenem za trn i qrcina, ne mozes preko mosta u zaluzanima, a debili nisu mogli staviti znak da se mora okolo ili naoraviti neki montazni... A na sve to plan za zavrsetak radova 3 jebema meseca... Oni most od 20m prave 3 meseca kao da spajaju evropu i afriku

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2013, 16:56
јан_де je napisao:
Мало старија вијест, али опет добра, везана за мост у Залужанима...

Banja Luka: 500 000 KM za novi most u naselju Zalužani
Izvor: Nezavisne novine, 23.9.2013

Slika

Citiraj:
Problemi sa starim i neuslovnim mostom preko rijeke Dragočajke u naselju Zalužani postaće uskoro prošlost za sve vozače i mještane jer će biti izgrađen novi most.

Javno preduzeće "Putevi RS" već je izdalo nalog preduzeću "MG Mind" iz Mrkonjić Grada da počne s pripremnim radovima na izgradnji novog mosta.

Upravo "MG Mind" je preduzeće koje je izabrano za najpovoljnijeg izvođača radova na novom mostu, čija je ugovorena vrijednost 514.148 maraka, a rok za izgradnju 90 dana.

U JP "Putevi RS", koje je investitor izgradnje, kažu kako će se izgradnja odvijati u dvije faze, od kojih će prva trajati cijelu zimu, a obuhvata izradu sedam armiranobetonskih nosača, koji će početkom sljedeće građevinske sezone biti montirani na lokaciju novog mosta, sa čime će početi i druga faza.

"Projektom je predviđeno da novi most bude ukupne širine devet metara, sa dvije saobraćajne trake od po 3,30 metara širine, dvije pješake staze od po jedan metar, a dužina će biti 19 metara", kazala je Natalija Kostrešević, portparol "Puteva RS".

Ona dodaje kako će tokom izvođenja radova saobraćaj biti obustavljen, te da će vozači i građani biti blagovremeno obaviješteni o alternativnim pravcima.

Milana Popovića, mještanina Zalužana, vijest o izgradnji novog mosta je obradovala.

"Most je previše uzak, a na njemu se nalaze i brojna oštećenja. Dovoljno je da jedan autobus ili kamion krenu da prelaze pa da se odmah iza napravi kolona vozila", kazao je on i dodao kako se nada da će od proljeća naredne godine sve postati prošlost.

Table uklonjene

Govoreći o tablama koje su prije nekoliko dana postavljene u neposrednoj blizini mosta, a na kojima je pisalo kako je saobraćaj preko mosta obustavljen, u "Putevima RS" kažu da su uklonjene.

"Table su uklonjene kako ne bi zbunjivale vozače, a biće vraćene početkom druge faze radova", ističu u ovom preduzeću.

radovi u punom jeku :)
samo sto jedan dan rade pa druga dva nigdje nikoga :)
al bice ,valjda, gotovo za jedno 2 godine :)
Hertzog je napisao:
Ja danas krenem za trn i qrcina, ne mozes preko mosta u zaluzanima, a debili nisu mogli staviti znak da se mora okolo ili naoraviti neki montazni... A na sve to plan za zavrsetak radova 3 jebema meseca... Oni most od 20m prave 3 meseca kao da spajaju evropu i afriku

imas tablu prije BW da skrenes na autoput.. pise fino "bridge Zaluzani is closed :lol: "

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gde su je stavili na okretiste 13-ke

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2013, 16:56
nekih 500m prije skretanja za autoput,samo sto ljudi i ne primjte

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa valjda stavis znak sto veci, najbolje da po gradu gledam male znakove

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:26 
Veteran
Veteran

ЈА на кликсу случајно налетио на тај чланак(са сликама) о мосту, па сам знао да је затворен, иначе бих се исто зезнуо...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/banja-lu ... 40501040#8

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa to je znak pre mosta...

Inace prica mi lik da su se juce potukli radnici MG minda i neke druge firme oko konstrkcije starog mosta, ko ce je uzeti sebi da proda... :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
imas isti takav znak kod obija/bw... sto ne gledas :P

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:30 
Veteran
Veteran

Hertzog je napisao:
Pa to je znak pre mosta...

Има и код Обија, чини ми се...

Citiraj:
Inace prica mi lik da su se juce potukli radnici MG minda i neke druge firme oko konstrkcije starog mosta, ko ce je uzeti sebi da proda... :lol:

:lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa bas po bl gledam znakove :(

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2014, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Za Zalužane je stavljeno sa obe strane Starog puta...pri silasku u Klašnicama i u Dervišima...za dva i po do tri mjeseca je gotov.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]