banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 21:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 300 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2014, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ovako kako vi pišete ispada da sve ono radno sposobno ,što je valjalo,je otišlo vani i uklopilo se u zapadnjački mentalitet.Pa i studenti,eto,dolje kod nas je ostao samo šljam koji je na grbači roditeljima.
Znam da ne mislite ovako ali tako ispada pošto generalizujete i nedovoljno razmišljate.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Špile napisali su
Citiraj:
dakle da mogu, velika vecina bi radila ovo

Urodiše ajkuline kritike plodom, niko se ne javi više s posla. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
STRATOKASTEL je napisao:
Samo pitanje koje je otvorilo temu je izuzetno glupo. Današnja Banjaluka je rasla oko Ferhadije, ne obrnuto. U svim većim gradovima BiH se može čuti i zvono i ezan, nikome to nije smetalo niti treba da smeta, ateisti to prepoznaju kao miješanje kultura i civilizacija kojima, hrjeli ili ne, pripadamo. A ne smeta ni pravim vjernicima, jer oni znaju da se poštuje i cijeni i svoje i tuđe. Oni treći treba da se zamisle.

svaka ti je na mjestu kao po obicaju

nisam planirao da se javljam na ovu idiotsku temu ali moradoh samo da dam podrsku stratu i cicku
ako nista tema posluzi kao lakmus papir da se vidi ko je na kom nivou sovinizma

btv prije rata sjedimo na kafi u parkicu i cujemo ezan sa ferhadije znaci ajmo lagano nazad kuci vrijeme je rucka toliko o tome koliko je smetao ezan i da li se cuo ili ne

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Meni smeta buka. A definisite sami sta je buka ;-)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
Špile napisali su
Citiraj:

:roll: Moram biti dosadan ko Nepokoreni.
Koja većina??PROČITAJ ONO ŠTO PIŠEM!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Buka je relativan pojam, svako je definiše na drugi način. U velikom gradu nikad i nigdje nema tišine. To je nešto sa čime se rodiš i živiš.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
spijo je napisao:
Koja većina?

Pa dvotretjinska vetjina Djole :D
Evo uzeću primjer svoje firme. Solidno smo plaćeni za posao koji radimo, a svi ga radimo sa 50% kapaciteta, tj samo ono što je nužno. Niko neće kile preko toga, a hvalimo se da radimo iha haj.
Kada bi bilo malo entuzijazma (kojeg ima jedino kad je pojest i popit) gdje bi nam bio kraj.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Realno nijesam ni ja lubitelj ezanskieh zvukova, mislim ne smetaju mi, al ono, ne odgovara mi...s druge strane ona džamija u D. Koščice (suzdržaću se od komentara) iz nje naveče dopire neki drugačiji zvuk, skoro pa ženski rekao bi, i totalno mi je precool...
A zar se već ne čuje nešto tamo iz one zgrade pored Ferhadije...kontam ako to do sad ljudima nije smetalo, ne vidim ni što bi im Ferhadija smetala...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
chils je napisao:

svaka ti je na mjestu kao po obicaju

nisam planirao da se javljam na ovu idiotsku temu ali moradoh samo da dam podrsku stratu i cicku
ako nista tema posluzi kao lakmus papir da se vidi ko je na kom nivou sovinizma

btv prije rata sjedimo na kafi u parkicu i cujemo ezan sa ferhadije znaci ajmo lagano nazad kuci vrijeme je rucka toliko o tome koliko je smetao ezan i da li se cuo ili ne

To je drugo, jer vi prije rata niste imali mobilne telefone.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spijo je napisao:
Whotanoob je napisao:
Špile napisali su
Citiraj:

:roll: Moram biti dosadan ko Nepokoreni.
Koja većina??PROČITAJ ONO ŠTO PIŠEM!!!!!!!!!!!!!

Čak i da jeste većina....Pretpostavljam da bi većina Švaba odbila posao koji im pruža mogućnost da luftaju dupe pola radnog vremena? Ono, radišan su narod, sigurno bi izabrali posao na kome ne dižu glave od početka do kraja radnog dana.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
To je drugo, jer vi prije rata niste imali mobilne telefone.

He, he , nisam siguran da nam je to bio neki hendikep. Živjeli smo ritmom grada. Opušteno.

Postoje li ikakvi pomaci prema renoviranju/reizgradnji sahat-kule? Za one koji se ne sjećaju o čemu se radi, nalazila se preko puta Ferhadije, prema ETF-u i bila je najstariji toranj sa javnim satom u BiH, a samo ona u Skoplju je bila starija na cijeloj teritoriji ex-YU, izgrađena krajem 16. vijeka. Nekad davno sam čuo (ne znam da li je istina) da je sam mehanizam sata naručen iz Londona, a koliko je koštao, može se samo nagađati, ali u današnjim vrijednostima bi to bila enormna suma Sat se oglašavao svakih 15 minuta i po noći se čuo do Hiseta, odnosno Mejdana i Dolca.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 17:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
spijo je napisao:
mate fabriku obuće (čist primjer) u BL koja radi i zapošljava podosta radnica.Plate nisu bog zna šta,ali su redovne.Nisam vidio direktora da sa žali na radnice ni na njihov odnos prema radu.

Al su se neke radnice žalile na gazdu i njegov odnos....

A sad vezano za temu: Ferhadija i ostali objekti IZ smetaju "Srbima" i "vjernicima" koji poste cijeli post i idu nedeljom u crkvu, ali im to ne smeta da se napijaju ko svinje za Uranak, Božić, Vaskrs i sl, polucivilizovanim spodobama koji su došli sa strana i njihovim potomstvom, balavcima rođenim poslije 1991 i patriotama koji su proveli rat vani.....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
Kada bi bilo malo entuzijazma (kojeg ima jedino kad je pojest i popit) gdje bi nam bio kraj.

Neki dan nakon sprovoda prijateljevom ocu uz običajni ručak glasno se čulo zveketanje kašika o tanjire pune čorbanca.Tad mi je isto pala na um slična misao:"kad bi se ovako čuli srpovi i motike,gdje bi nam bio kraj". :D
Zoka,ne smiješ tu naciju stavljati u istu ravan sa ostalimm manje vrijednim narodima :D ,naljutit će nam se dijaspora.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
STRATOKASTEL je napisao:
Živjeli smo ritmom grada.

Al' bukvalno, dok sam bila u posjeti Banjalukama kod mene je bio "ritam da te pitam", elem pošto se pogubih lako u prostoru, ja pitala - đe đamija ovđen? Jer mi je bila extra orijentir. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
_зока je napisao:
.Pretpostavljam da bi većina Švaba odbila posao koji im pruža mogućnost da luftaju dupe pola radnog vremena? Ono, radišan su narod, sigurno bi izabrali posao na kome ne dižu glave od početka do kraja radnog dana.

Da zivis sa njima i da vidis kako su odgajani od malih nogu shvatio bi koliko je istina to sto si napisao :) Ovdje ne pricamo o asocijalnim pojedincima koji zive od socijale poz nego o normalnom narodu. Moje drugarice pored studija rade ali ne ponekad nego puno radno vrijeme ( zakonski ograniceno za studente), imaju 23 god i ni jedna od njih ne zivi na grbaci roditelja. Ok, drzava im je dozvolila da zive tim stilom zivota ali iste te mogucnosti imaju i studenti balkanskog porijekla ali tu se vec manje radi a vise od roditelja uzima :) Francuzi vec nisu takvi :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
spijo je napisao:
Whotanoob je napisao:

Neki dan nakon sprovoda prijateljevom ocu uz običajni ručak glasno se čulo zveketanje kašika o tanjire pune čorbanca.Tad mi je isto pala na um slična misao:"kad bi se ovako čuli srpovi i motike,gdje bi nam bio kraj". :D
Zoka,ne smiješ tu naciju stavljati u istu ravan sa ostalimm manje vrijednim narodima :D ,naljutit će nam se dijaspora.

Ako mislis na mene, Zoka je samo ponovio ono sto sam vise puta napisao. Uostalom, na netu (na njemackom doduse (zovite tenssu)j postoji dosta podataka o zadovoljstvu njemackih radnika.
Molim lijepo.
Jedino jos da mi platis pivo :P
Stratko, obicno si smjeran decko koji pazi kako i sta pise, nisi trebao brzati. Osim sto je zvucna,kulisa grada nesto drugacija, ali ni na selu tisine... Biraj od traktora pa do zaba, ili svih seoakih dzukaca :D

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sve i jedan student odavde kojeg znam da studira vani - radi. Neki puno radno vrijeme (na crno), neko onih 20 sati, neko dva posla, ili samo vikendom. Nije bitno.

Radi se o jedno 12-13 ljudi, neki u Becu, neki u Gracu, jedno u Berlinu. Cure, momci, iz Banjaluke, Srpca, Beograda, sa Ozrena...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 18:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@ajkula
Vidi, ja radim 14 godina i nikada nisam imao kolege koji se ponašaju prema poslu kao da su bogom dani. Ili radiš ili letiš.Ok, ja sam na takvom mjestu pa mogu u određenim razdobljima zjakati po internetu al' kad se radi, radi se, nema zjakanja. Vi kad govorite o našim radnim navikama kao reper koristite radnike iz državne uprave. Šta je sa nama koji ne radimo tamo?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Šta je sa nama koji ne radimo tamo?

Gradite kapitalizam.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
_зока je napisao:
@ajkula
Šta je sa nama koji ne radimo tamo?

Ne znam, ne druzim se sa sirotinjom :lol: :P

Generalno me nerviraju generalizacije bilo koje vrste ali priznaj da je u nasem mentalitetu ( kao i spanskom, grckom, francuskom..) da se sto manje radi a sto vise uziva. Dok je jedan Svabo naucio da radi a zabava je vikendom i to ne svaki vikend.. Opet cu od ljudi koje znam.. Ono bas da se izadje i zalomi jednom u 2 mjeseca. Cesce ne stignu od obaveza.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 300 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]