cicak je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
E ebo vas pas, kao da ste svi jeli bukve

I ti ponekad... zadjeno s nama.
Nego ima nas koji nikako nismo objetkivni tako da nismo ni kompetentni da dajemo bilo kakve izjave.
Neko ko nije bio tu ne moze da kaze sta se desavalo, na osnovu subjektinog rekla-kazala.
Da nismo svi ista gamad, jesmo i to uzasno isti... to Cicak prica ima debelih 5 godina ovdje. malo mi pije vode.
Sokiram se nad izjavama ljudi koji su visokoobrazovani, odrasli u jednoj dobrostojecoj obitelji, u sasvim modernom nacinu zivota, a toliko mrznje u sebi imaju da ne mozes da vjerujes...
Zao mi je, stvarno.
Ma neinteresuje mene ko je u pravu, i ne interesuje me nasa ili bilo cija istina.
Niti je tema u pamet.
Al me povuce...
Ako smo svi mi gamad kako ti kazes onda pretpostavjam da i sebe tu ubacujes.
Ok to je tvoje pravo na misljenje i izrazavanje. U bilo kom kontekstu je pogresno.
Ja tako ne mislim.
Poznajem dosta dobrih ljudi koji ovdje zive kao i nasih ljudi po cijelom svijetu koji nisu "svi ista gamad" i koji tu ne spadaju.Tebe ne znam i necu nista reci.
Ali to je manje vazno, htio sam ovo reci.
Ovaj tvoje post se bazira na ovoj jednoj recenici koja u sustini kao recenica ili kao tvrdnja nema smisla.
"Neko ko nije bio tu ne moze da kaze sta se desavalo."
Grijesis,tj na startu pravis gresku.Kao da ne zivis na ovim prostorima i u ovom vremenu.
O jednoj stvari koja se desila ovdje ljudi koji su bili ovjde prisutni tj svjedoci pricaju drugacije.
Jedan dogadjaj ili scenu iz naseg zivota koja se desila ljudi osjecaju, shvataju i vide ju drugacije.
Nekada za 180 nekada za 45 a nekad za 15 stepeni ugla ljudskog razuma i shvatanja.
I ne radi se tu o tvojim rekla kazala likovimoa, takvi su nebitni.
Radi se o stvarnim svjedocima koji vide onako kako vide i kako mogu jedino da vide. Subjektivno.
Reci mi kako je to objektivno vidjenje kroz tvoje oci ili tvoje usi ili kroz tvoju sivu masu.
Ko je taj sudija za objektivnost u nasem vremenu.
Da nisi sa njim u vezi?