banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 10:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 10 Apr 2014, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па ако немаш од модема до рачунара кабл, онда је бежично. Ако имаш онда је жично. :) Не знам сад какве модеме м:тел даје али обично имаш ону лампицу обиљежену са WLAN или нацртана антена која означава да ли ради или не ради бежични дио. А телефон је укључен у кутијицу са филтером једноставно због тога да би радио телефон а да не би сметао интернету, и обрнуто.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2014, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Feb 2011, 20:25
Jeste WLAN :) ...puno hvala na odgovorima , izvini ako sam smarao :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2014, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ништа, нема проблема, да си смарао неБиХ одговорио. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2014, 22:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
bojaann je napisao:
Hvala to me zanimalo, jer sam godinama isao na connect/disconnect pa reko da ne koriste komsije net (ima sifra). Jos jedno pitanje..zsto je postavljen poseban kabel na fiksni telefon? Fiksni je u sasvim drugoj sobi. Na kojem principu radi ovaj ADSL jer ne vidim da je spojen sa kutijom racunara.

Za razliku od dial-up-a ADSL ne koristi frekvenciju koja se koristi za tel. liniju već dodatna dva opsega (jedan za download, drugi za upload).

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D0%94 ... .9B-.D0.B0

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2014, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма да су пакети ограничени по саобраћају, као некад давно, имало би смисла радити конекцију/дисконекцију, овако... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2014, 20:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Da li iko ima problema sa Sopcastom? Meni neće da se prijavi ni kao anoniman ni sa registrovanim nalogom. A ako upalim VPN, onda se prijavi, i poslije mogu diskonektovati VPN i pustiti normalno stream. Da mtel nešto ne blokira?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2014, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Има.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2014, 14:30 
Veteran
Veteran

Evo proradio je Sopcast danas, mora da je do njih nešto bilo.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2014, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Тј. до Телекома Србија, као надпровајдера.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2014, 22:43 
Veteran
Veteran

Može biti. Zar ti ne reče da ćeš nepovršne odgovore davati?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2014, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма ја то сам са собом, не обраћај пажњу.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Dabogda propali, al' bukvalno, sa sve zgradom...

Vec danima ne dobijam ni 50% brzine

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Drugari, samo jedno pitanje - da li neko mozda ima nekad problema sa internetom na mtel ADSLu, u smislu da kad se skida neki konkretniji fajl sto se velicine tice (ili vise njih), da interneta jednostavno nestane na neko vrijeme? Poslije nekog vremena se vrati ponovo, ali to nema nikakvog smisla.

Vucem wirelessom full hd filmove sa kompjutera na TV, i takodje pukne internet nakon pola sata gledanja filma. A nevezano za to, cak sam i pri downloadu ogranicio internet da ne ide maksimalnom brzinom bas zbog toga, ali opet to nema nikakvog smisla.

Jedan modem bio je potpuno crko, pa ga zamijenili iz mtela, a evo i sa drugim ista stvar.

Ima li tu smisla kupiti kvalitetniji modem, nevezano za te gratis modeme sto mtel daje, ili je problem mozda do same linije?

Hvala na odgovoru, svakako cu da provjerim i u mtelu sta imaju da kazu na to.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па квалитетнији модем свакако има смисла купити.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 11:15 
Veteran
Veteran

Ima smisla, ali ja ne bih to učinio. Još trebamo mi da plaćamo ono što oni treba da obezbjede. Dosađuj im, krv im pij, dok ne riješe problem.

A da li ste primjetili da m:tel više ne resetuje IP adresu svaka 24 sata?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 11:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Hoce li kad istekne ova akcije mtel ADSl poslije 10.maja krenuti povecavanje brzina?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 12:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mara- je napisao:
Ima smisla, ali ja ne bih to učinio. Još trebamo mi da plaćamo ono što oni treba da obezbjede. Dosađuj im, krv im pij, dok ne riješe problem.

Pa eto, jedan modem je bio stradao, stavili mi drugi, slična priča.. Najgore je što mi zbog posla treba, a kad se odjavi naveče, kao sinoć, tek ujutro proradilo kako treba.

Nemam pojma, kontam da svi ovde šibate neke veće downloade, pa ne bi trebalo da je problem sa tim da mtel ima neki ograničavajući faktor po tom pitanju, koliko GB smiješ na dnevnoj bazi da skineš? Mislim, čemu internet od 6 i više megabita, ako ne možeš da skidaš full hd filmove, ili da ih vučeš na TV preko wirelessa...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Lumber Jack je napisao:
...Mislim, čemu internet od 6 i više megabita, ako ne možeš da skidaš full hd filmove, ili da ih vučeš na TV preko wirelessa...

Logika ti je nula. Šta bi onda na to trebali reći recimo Finci sa 10 megabita download brzinom kao vjerovatno najjeftinijim i najslabijim paketom, a ne smiju ni pomisliti da skidaju pirateriju sa neta jer svi imaju statičke IP adrese i na kućna vrata im zakucaju zbog kršenja antipiraterijskih zakona čim počnu da lutaju po ilegalnim site-ovima i upuste se u download?! Oprostićeš mi ako griješim, ali nešto mi govori da ne koristiš site-ove za legalnu kupovinu filmova. Čitavo vrijeme govoriš o većoj količini downloada, a ne kažeš koliko. Radi li se o 3-4 GB dnevno ili (što je vjerovatnije) 30-40 GB dnevno? Kažeš zbog posla ti treba... Koliko god bili monopolistička go*na, ovi iz m:tel-a su od samog početka korištenja "flat" paketa naveli pojam fair-use principa, baš zbog slučajeva kao što si ti. Uostalom, ako slučajno nisi znao - pročitaj:
http://www.mtel.ba/article/1848
To što mi živimo u šu*ku Evrope pa koristimo činjenicu da možemo (još uvijek) da se naslađujemo piraterijom (bar neka korist od bezakonja u državi) to ne znači da možemo da u tome uživamo baš koliko god hoćemo i preko svake mjere.
Što se tiče wireless konekcije modema i televizora, zar ne misliš da modem koji ima samo osnovni wireless modul najčešće G standarda koji podrazumijeva teoretski maksimum od 54mbps transfera nije malo preslab za tvoje zahtjeve? Zar ne misliš da bi trebao uložiti u malo kvalitetniji router N standarda pa čak neki sa dve antene, ako imaš i drugih uređaja koji vise na wireless-u (smart-telefoni, laptopi...)? To više nije tako skupo. Vjerovatno ti je protok usko grlo, tako da koji god ADSL modem da ti ovi donesu, on nije predviđen da radi to što ti imaš na umu, a ovi novi ZTE koje m:tel koristi ionako su bagoviti tako da ćeš teško promjenama da se usrećiš.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 16:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jos nam samo objasni kakvu razliku prave staticke ili dinamicke adrese pri pirateriji?

Sent from my Galaxy Note 3 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 20:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Lumber Jack je napisao:
...Mislim, čemu internet od 6 i više megabita, ako ne možeš da skidaš full hd filmove, ili da ih vučeš na TV preko wirelessa...

Logika ti je nula. Šta bi onda na to trebali reći recimo Finci sa 10 megabita download brzinom kao vjerovatno najjeftinijim i najslabijim paketom, a ne smiju ni pomisliti da skidaju pirateriju sa neta jer svi imaju statičke IP adrese i na kućna vrata im zakucaju zbog kršenja antipiraterijskih zakona čim počnu da lutaju po ilegalnim site-ovima i upuste se u download?! Oprostićeš mi ako griješim, ali nešto mi govori da ne koristiš site-ove za legalnu kupovinu filmova. Čitavo vrijeme govoriš o većoj količini downloada, a ne kažeš koliko. Radi li se o 3-4 GB dnevno ili (što je vjerovatnije) 30-40 GB dnevno? Kažeš zbog posla ti treba... Koliko god bili monopolistička go*na, ovi iz m:tel-a su od samog početka korištenja "flat" paketa naveli pojam fair-use principa, baš zbog slučajeva kao što si ti. Uostalom, ako slučajno nisi znao - pročitaj:
http://www.mtel.ba/article/1848
To što mi živimo u šu*ku Evrope pa koristimo činjenicu da možemo (još uvijek) da se naslađujemo piraterijom (bar neka korist od bezakonja u državi) to ne znači da možemo da u tome uživamo baš koliko god hoćemo i preko svake mjere.
Što se tiče wireless konekcije modema i televizora, zar ne misliš da modem koji ima samo osnovni wireless modul najčešće G standarda koji podrazumijeva teoretski maksimum od 54mbps transfera nije malo preslab za tvoje zahtjeve? Zar ne misliš da bi trebao uložiti u malo kvalitetniji router N standarda pa čak neki sa dve antene, ako imaš i drugih uređaja koji vise na wireless-u (smart-telefoni, laptopi...)? To više nije tako skupo. Vjerovatno ti je protok usko grlo, tako da koji god ADSL modem da ti ovi donesu, on nije predviđen da radi to što ti imaš na umu, a ovi novi ZTE koje m:tel koristi ionako su bagoviti tako da ćeš teško promjenama da se usrećiš.

Prije svega, ne znam cemu taj arogantan i napadan ton? Tebi je kompjuter inace pun iskljucivo legalnog softvera i filmova i muzike koje placas sa legalnih sajtova da skidas?

S.pak Evrope ili ne, ni pirateriju, ni torente, ni bilo kakav ilegalni download nismo mi izmislili vec upravo razvijeni zapad, a ako je njima sve to skupo sa njihovim platama, sta mi da pricamo. Tako da sva ta prica pada u vodu.

Pominjes najnebitniju stvar u cijeloj prici. Sadrzaj koji skidam da li je legalan ili nije, nebitan je u ovom slucaju. Ono sto je bitno i sto sam pitao, je da li je jos neko primjetio slicne probleme, prilikom forsiranja modema do brzine koja je maksimalna u paketu koji placam, nista vise.

Desava se da se internet "odjavi" i nakon gledanja nekoliko filmskih trejlera, inace legalnih, preko apple TVa, ali su u fullHD 5.1 varijantama... Ne vidim kako je to tacno zabranjeno, pa me zato i interesuje... Koriscenje apple TVa sasvim je legalno svugdje, i ne treba polaziti odmah od pretpostavke da je svaki sadrzaj ilegalan... U mom slucaju, ocigledno je da internet puca i kad je sadrzaj koji se gleda legalan.

O legalnosti sadrzaja koji se gleda ili preuzima i sam mtel se ogradio u tom tekstu koji si poslao, a fair use princip je takodje zanimljiv pojam, koji ne vidim gdje je i kako definisan, tj. sta je tacno fair use i koliko je to gigabajta, terabajta... cega vec, na dnevnom, mjesecnom nivou?

Sve ovo sto ostalo pricas je ok, ali ne mislim ja nista jer nista o ovome ni ne znam, zato sam i postavio pitanje.

Ne znam recimo da li je to do samog modema ili do veze, odnosno da li kupovina kvalitetnijeg rutera bi rijesila problem, iako mislim da ne bi, jer se desava slicno i kad se na TVu vuku filmovi sa kompjutera wirelessom, i kad se nesto skida u samom kompjuteru (a skidaju se izmedju ostalog gigabajti legalnog sadrzaja zbog posla koji radim, a sve to ukupno ne vise od 5GB dnevno u prosjeku), koji nije laptop, odnosno ne koristi wireless za to.

Stoga bih pokusao sa kvalitetnijim modemom od tog mtelovog, pa ako neko ima neku preporuku, zahvalan sam unaprijed.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]