banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Rocker je napisao:
Svaki borac koji je cekao 20 godina da mu drzava nesto da, a nije invalid, treba otici negdje da provjeri glavu.

Jedna od rijetkih pametnih izjava na ovoj temi.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Koliko je za snsd? Oni "borci" prve kategorije koji nisu proveli dana u zoni borbenih dejstava? Ili možda ipak nisam u pravu, za neke je potvrđeno da su bili u zboru narodne garde.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shakal je napisao:
Rocker je napisao:
Svaki borac koji je cekao 20 godina da mu drzava nesto da, a nije invalid, treba otici negdje da provjeri glavu.

Jedna od rijetkih pametnih izjava na ovoj temi.

Ne može se to baš tako jednostavno gledati....Masa ljudi je tih par godina koje bi im bile najproduktivnije prvela u rovu, a dok su oni ratovali firme u kojima su radili su upropaštene. Većina njih bi bila sretna da ima bili kakav posao al' koliko privatnika ima raspoloženih da zaposle sredovječne ili starije muškarce upropaštenog zdravlja ili psihički labilne? Jbg nije svako bog za elektroniku i kompjutere da uz malo ulaganja može početi raditi za sebe.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Al' ne mozes ni samo cekati da ti nesto padne s neba a ti se ne pokretati. Kad pogledam samo koliko je (barem u mom kraju) doslo izbjeglica u toku rata, ljudi sa jednom ili dvije kese u rukama pa su krenuli od nule i snasli se i skucili. Da su cekali nesto vjerovatno bi jos bili u kolektivnom smjestaju

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Као неко ко на сљедеће изборе гледа као (не)заинтересовани посматрач, јер ако буду након 12. октобра све су шансе да нећу ни гласати уопште јер ћу акобогда бити на другој години факса (ако скупим паре за упис), а ако буду прије поништићу листић на свим нивоима осим за преЦједника РС, гдје ћу или гласати за некон симпатичног аутсајдера или за Дудека, хтио бих тебе Шлагер да упитам, озбиљно, да ли ти стварно вјерујеш у оно што куцаш овде?
Све су шансе да ми нећеш одговорити због моје "увреде лика и дјела драгог нам покојника", али ево чисто пар мојих опсервација.

Ако СДС стави Босића на црту Дудкеу, овај ће почистити под њиме. Огњен Тадић би био мЛого бољи избор, али на томе тек треба да се ради.
Ако СДС заснива своју кампању на "одбрани РС", де немојте људи ко Бога вас молим... Маниту је све фино објаснио, ја неБиХ било шта да додам.
А ако СДС мисли да добије нешто на фазон борбе против криминала, ено вам га Добој, па поклоните се и почните. Од својих. На вријеме. То би вам био потез и по.

Јер ја да имам власт, као што немам и никад је нећу ни имати (што је у принципу добро), ја бих минимум пола гарнитуре СДС-а у Добоју отпремио на дугогодишњу робију (примјетити разлику између појма "робија" и "затвор"), праћено са добрим дјелом СНСД гарнитуре, који углавном и јесу "прелетачи" из СДС-а. А онда бих избрисао СДС из судског регистра у Добоју због онога што може да се подведе под "злочин над цивилним становништвом" од 1996 до данас.
Е сад, пошто како рекох немам власт, жестоко ћу се потрудити да до 2018. кад су сљедећи избори, избришем себе и госпоЈу из регистра становника општине Добој.

А како се СДС бори против криминала може да се види из примјера.

Овом приликом се извињавам што може бити моје понављање некоме иде на живце, али понављање је мајка знања.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Philby je napisao:
Koliko je za snsd? Oni "borci" prve kategorije koji nisu proveli dana u zoni borbenih dejstava? Ili možda ipak nisam u pravu, za neke je potvrđeno da su bili u zboru narodne garde.

Ja sam proveo u ratu ni sam ne znam koliko tacno vremena.
Od oktobra '91 pa do kraja.
Ranjen prvi put 27 Maja 1992, i bio sa kolegom iz jedinice prvi ratni ranjenik na opstini.
Vratio se u jedinicu nakon pet sest dana, prakticno pobjegao iz bolnice, i onako sepav isao svaki dan na liniju . . .

Drugi put ranjen 15. Oktobra iste godine, da bi nakon tri dana primio poziv da se "javim u vojsku". Teroristi iz SDS mi poslali poziv ! I ja opet onako sepav u vojni odsjek da im kazem kako cu se rado odazvati, samo da ozdravim.
I najebem im se majke svima, naravno.

Posle razduzenja negdje u Martu '96, na prvu proslavu dana jedinice me niko nije pozvao, teroristi iz SDS su isli da se nakrkaju prasetine a "borce" ko jebe.

...
Kad su oglasili "registraciju" boraca, naravno da nisam bio lud ici da se registrujem, nabijem i njih i registraciju na onu stvar.

Rat je zavrsen, nisam ratovao da bih imao neki status ili zvanje, to me interesuje, i sto se mene tice svi ti "veterani" i "borci" su samo zrtve manipulacija i lazi koje je taj teroristicki SDS sirio.
Od poklanjanja tudjih stanova, kuca i imanja, do nekakve sume i dionica u preduzecima.
A sve su nam pokrali i uzeli.

Dostojanstvo - e to bogami nece.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:32 
Administrator
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Al' ne mozes ni samo cekati da ti nesto padne s neba a ti se ne pokretati.

Slažem se. Ipak uprkos tome država treba da pokaže određenu socijalnu osjetljivost prema demobilisanim borcima. Ona država je imala desetine hiljada boračkih penzija pa nikome nisu ushvalila ta sredstva. Gledam ja ove ljude koji su radili sa mojim starim u Čajevecu. Mahom mlađi od mog starog, produkt školstva onoga sistema. Momci kada su otišli u rat, vratili se kao oronuli ljudi u fabriku koja je kao nešto radila i davala kakve takve plate. Tu protavorili još par godina i kad su političari definitivno upropastili šta se upropastiti moglo i rasprodali hale da se naprave tržni centri, privatni fakulteti i saloni vjenčanja oni su dobili pedalu, a već su ljudi u godinama zbog kojih ih niko ne bi zaposlio i ljudi koji su čitav život proveli u struci za koju u našem trgovačko-ugostiteljskom društvu posla nema. Ne možeš ih pustiti da poumiru.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
manitu uci da svira je napisao:
V@anja
Pff, ja sam vise puta cuo opservacije sa ovakvih tema u kafani i to od likova 55+ , nemaju Slagzi i Lolly pojma :D

Eto vidis, kad sam neinformisana :D
Ko mi je kriv kad idem samo u pozoriste i posjecujem muzeje umjesto da krenem u kafanu.
:lol:
salim se, ali tesko ce schlager mnogo toga promijeniti tj. putem svojih postova animirati silnu forumsku glasacku snagu da umjesto neke tamo druge opcije kojoj mozda pripadaju, preobrate se i glasaju za sds

spavac je napisao:
bosic nece nikad ocistiti doboj kad je u pitanju sds..bosica gledam kao desnu ruku dodika..

I ja bih rekla

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Slager procitaj Rokerov post, pa Sinipov pa ponovo diskusiju ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Slager procitaj Rokerov post, pa Sinipov pa ponovo diskusiju ;)

Без да потежем "случај" Обрен а.к.а Омер Петровић... Или "Драго Џунгла" такође још један покојни бизнисмен.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
shakal je napisao:
Al' ne mozes ni samo cekati da ti nesto padne s neba a ti se ne pokretati.

Slažem se. Ipak uprkos tome država treba da pokaže određenu socijalnu osjetljivost prema demobilisanim borcima. Ona država je imala desetine hiljada boračkih penzija pa nikome nisu ushvalila ta sredstva. Gledam ja ove ljude koji su radili sa mojim starim u Čajevecu. Mahom mlađi od mog starog, produkt školstva onoga sistema. Momci kada su otišli u rat, vratili se kao oronuli ljudi u fabriku koja je kao nešto radila i davala kakve takve plate. Tu protavorili još par godina i kad su političari definitivno upropastili šta se upropastiti moglo i rasprodali hale da se naprave tržni centri, privatni fakulteti i saloni vjenčanja oni su dobili pedalu, a već su ljudi u godinama zbog kojih ih niko ne bi zaposlio i ljudi koji su čitav život proveli u struci za koju u našem trgovačko-ugostiteljskom društvu posla nema. Ne možeš ih pustiti da poumiru.

Ovo je generalno problem u svakom postratnom drustvu, i recimo ja znam za najmanje desetak ljudi koji su bili ~ 55 to godiste koji su se pubijali jer nisu imali posao i nikakvu podrsku drustva.
Medju njima i moj punac, koji se vratio iz Austrije jer je nasjeo na SDS propagandu. Vratio se da bi saznao da mu je sin tesko ranjen . . . Koji je sad invalid i prima 40KM a srecu nasao u Italiji.

Nivo ponizavanja i kriminala kojem smo bili izlozeni za vladavine SDS je neljudski, i znajuci koliko je narod STOKA i kako brzo i lako zaboravlja, MORAM biti ovako ostar, jer kako rece moj komsija Milan "Koga zmija dvaput ujede iz iste rupe - taj je budala".

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lolly, ne mora Slager promjeniti ali i on i drugi sumpatizeri SDS moraju biti na ovakvim temama. Ne citaju samo forumasi, netom surfaju novinari, voditelji politickih emisija, studenti istrazivaci ... SNS je u Srbiji placao profi spinovanje na najposjecenijim portalima :D
Sve je to javno mnjenje ...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Nivo ponizavanja i kriminala kojem smo bili izlozeni za vladavine SDS je neljudski, i znajuci koliko je narod STOKA i kako brzo i lako zaboravlja, MORAM biti ovako ostar, jer kako rece moj komsija Milan "Koga zmija dvaput ujede iz iste rupe - taj je budala".

Ni SNSD nije bio ništa bolji. On je samo dokrajčio ono što je ostalo.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А да завршимо ову тему са "сваки народ има власт какву заслужује"?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Baš.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Ma ok Manitu. Naravno. Evo ja prva citam svaki post na ovoj temi, i ovo je prva tema na forumu na kojoj citam i ove dugacke postove.

Nego, ne skontah jesu li objavili tu bijelu knjigu? Imam jedno pitanje kad procitam to.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Rocker je napisao:

Nas je ekonomski sahranio SDS i onaj krmak Ivanic i njegov bese li "premijer" Mikerevic.

Pa jbt kakve su nas karikature vodile, SNSD je za njih zlato.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

М'да, подсјети ме на "продају" бродске рафинерије оним Нигеријцима, или који бјеше они индијанци... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Rocker je napisao:

Normalno, zato je u politickoj areni vazno izabrati pravo oruzje, o tome pisem Slageru. A on se uhvatio srpstva, na kojem Lemiju ne mogu pera odbiti. Ne ulazim ja u to cije je domoljublje vece i iskrenije, vec pisem o faktickoj medijskoj slici. Dok vec u temama "ko je vise ukrao" imaju sanse

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
М'да, подсјети ме на "продају" бродске рафинерије оним Нигеријцима, или који бјеше они индијанци... :)

Rekoh ja, stoka smo mi i zaboravljamo brzo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]