banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 12:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Schlager je napisao:
ali ponavljam,sve osim izlaska lidera opozicije Bosića na crtu Dodiku,bi po meni bilo smiješno,i priznavanje poraza prije izbora....to je moj lični stav.

viewtopic.php?f=37&t=61292

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Pele Mali...Samo sjedenje Govedarice pored Selakovića u centru prvog reda,govori pažljivijem posmatraču da se jako ozbiljno računa sa njim.

Ali bitna je i forma...Mladen Bosić je predsjednik SDS,najveće opozicione stranke u RS. Svojim prisustvom prekjuče,podržali su ga i ljudi iz stare garde osnivača SDS i Republike Srpske,Momčilo Krajišnik,Božidar Vučurević,Cicko Bjelica i svi ostali.

I kao takav,on kao predsjednik MORA ići tamo gdje se očekuje da će biti najtvrđe,a ne nekim alibi potezima da ide linijom manjeg otpora.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ту не дијелим мишљење с тобом. :)

могу они њега подржати и то све али он би био много већи у мојим очима а и у очима народа сигурно кад би изашао и рекао ја препуштам ово млађим, јачим, паметнијим.
босић нема харизме једноставно, муњен је човјек, није ауторитет и смијешно га је слушати кад прича.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ejs, sjedenje u prvom redu. Jedna stranka "buducnosti RS" ne smije toliko potencirati simboliku i tribalizam. Cak je i Vaskovic napisao nikad gori komentar. Ne snalazi se on na tom terenu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Schlager, sto citiras Vaskovicev tekst od 50 maraka?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

@Pele...priznaćeš da je to subjektivna stvar,meni je njegov govor djelovao baš državnički...kao da sam ga ja govorio...nećemo da guramo RS u nove ratove,u neke referendume za koje nemamo zaleđinu trenutno,ni Srbija nas ne bi priznala :( :( ....nećemo da idemo u avanturizam,i raspakujemo Dayton borbom za hrvatski entitet..sigurnom politikom čuvati dostignute pozicije RS,do nekih boljih vremena...a sad...sad se obračunati sa kriminalom,gledati naprijed i omogućiti narodu da počne raditi.

nemam mi smisla ovo što si napisao..

Citiraj:
али он би био много већи у мојим очима а и у очима народа сигурно кад би изашао и рекао ја препуштам ово млађим, јачим, паметнијим.

osim da tim rječima nekad prepusti mjesto predsjednika SDS nekom...ali dok je tu,i dok stranka iskazuje ovakav stepen jedinstva,njegovo je da staje na čelo kandidatske liste.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slageru, Bosic prvo mora da se napuca dobrom dozom kofeina ili neke droge da malo zivne, pa tek onda da udje u predizbornu kampanju. Naravno, ako je cilj da pobijedi.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

teško je meni iz vaših diskusija razaznat da li vi mislite da on sad,kao predsjednik SDS ne treba izaći Mili na crtu,ili da on treba podnijet ostavku na mjesto predsjednika SDS?...uglavnom,ako je ovo drugo,to se ne radi pola godine pred izbore,tako da vam ti prijedlozi nisu baš nešto suvisli...

uglavnom,on je predsjednik,ima podršku svih struktura,i ko ga voli i ko ga ne voli,stao je iza njega sada....ako na izborima,on lično ostvari mnogo lošiji rezultat nego stranka,zna se šta slijedi...kongres stranke,preuzimanje političke odgovornosti i sve ostalo.

Poslednji put menjao Schlager dana 15 Apr 2014, 09:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Schlager je napisao:
teško je meni iz vaših diskusija razaznat da li vi mislite da on sad,kao predsjednik SDS ne treba izaći Mili na crtu,ili da on treba podnijet ostavku na mjesto predsjednika SDS?

uglavnom,on je predsjednik,ima podršku svih struktura,i ko ga voli i ko ga ne voli,stao je iza njega sada....ako na izborima,on lično ostvari mnogo lošiji rezultat nego stranka,zna se šta slijedi...kongres stranke,preuzimanje političke odgovornosti i sve ostalo.

Nek' on slobodno bude predsjednik stranke ili sta vec, al' za crtu i takmicenje on jednostavno nije.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Politicka odgovornost je bas nevidjen teret i problem za svakog pojedinca :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 09:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

@shako,ja mislim da ipak ima i dosta ljudi koji misle da je došlo vrijeme da se malo upristoji naša politička scena,da dođe čovjek koji nije galamdzija,pošten,obrazovan bez i najmanje mrlje...i kao takav,sposoban da omogući nezavistan rad pravosuđu...sasvim dovoljno.

dosta je bilo bajki,treba početi raditi i uljuđivat ovu našu finu Republiku....ne može ništa preko noći,ali bićemo osjetno bolje društvo 2018 nego 2014

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Није Босић за црту, али у овим околностима ће глатко добити изборе, не захваљујућу својим способностима, већ само зато што је садашња власт толико лоша.
2010. а поготово 2012. се видио огроман пад подршке владајућим, поготово у БЛ, гдје су годинама били неприкосновени, а сигурно је да су још пали. Могу само мислити колико ће очајан резултат имати на истоку. Плус, што ће СДС имати огромну подршку из БГ, а то ће ипак имати утицаја на бираче.
Е сад, да ли ће се нешто круцијално промијенити у животима обичних људи, тешко...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 10:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ja vjerujem da hoće,jer kao što sam sto puta rekao,nije narodu krivo na malo,već na nepravo....nećemo postat švajcarska za 4 godine naravno,ali bar da se vrati malo optimizam kod ljudi,i da vide da niko ne može biti iznad države,ma kako se zvao...dovoljno...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Sviđa mi se ovaj optimizam kod Schlagera, daj Bože da bude tako kako on priča al' bez uvrede, meni je ovo prodavanje muda pod bubrege. Glasajte za nas, drugi su loši, mi ćemo biti bolji. Tako je i Dodik vrištao na Trgu Krajine prije desetak godina, narod se digao, a vidi nas danas, ništa bolje. Šta nam garantuje da neće biti isto kad se smijeni vlast? Ništa. Ne kažem da treba zadržati trenutnu vlast, treba pokušati s nekim novim ali toliko smo demoralizovani i izvarani, barem se ja tako osjećam, da ne vidimo da će neko novi donijeti nešto novo. Treba nam u stvari potpuno nova politička garnitura, čista, sve ovo što imamo je boranija...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Нема нове гарнитуре, кад се сви живи баве политиком.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 10:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

jedno je šta će možda biti,jer nisu dzaba ljudi rekli prilika stvara lopova...ali sad pričamo o onome kako jeste trenutno...

budite sigurni da bi vlast na sva zvona trubila da ima i najmanju sitnicu i afericu da prikači trenutno najeksponiranijim ljudima u sds,mladenu bosiću,ognjenu tadiću,aleksandri pandurević,vukoti govedarici....

nadam se da će biti u stanju da odole svim iskušenjima koja vlast nosi...nije to ni tako lako,ali to nam je jedina nada da se sami od sebe ne ugušimo u beznađu,korupciji,kriminalu,rođaštvu,zemljaštvu i ekonomskoj propasti... :( :(

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Bože Schlager, pa ne može im prikačiti i najmanju afericu kad ljudi već 10 godina nemaju vlast. Sad je SDS u poziciji da kači afere SNSD-u. Za 4 godine će biti obrnuto...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 10:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

moguće...nažalost,neko će se sigurno polakomit na pare...i to je ta kritična tačka,jer onda je samo bitno koliko će se imati snage obračunat sa takvima u svojim redovima...

recimo,sasvim bih bio zadovoljan da u prve dvije godine budu rezultati ovakvi kao u srbiji,gdje definitivno više lopovi nemaju svoju državu...a onda,korak po korak...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Slageru bate, upetljao si se ko pile u kuchine :D

Ajmo polako, posto kazes da su prosjecni biraci u Srpskoj nespremni za ozbiljniji politicki rijecnik, da ne razumiju politiku itd (sto je dijelimicno i tacno), zasto onda vrh tvoje stranke, koji navodno razumije sta treba da radi, upada u bunar?
Prvo, nacin na koji te @spijo proziva u konzistentnosti SDS politike je mala maca u odnosu na koji ce se Mile obracunati sa vama u septembru.Vi nema potrebe da se uopste upinjete u pricu cuvanja RS, polozaja RS unutar BiH, srskog interesa u Bih itd, jer gdje god krenete sa tom pricom vi ste realno izgubili od SNSD (objasnicu kasnije zasto). Taj prostor ce vam ionako popuniti vanjski interesni centri umjesto vas retorikom integracija i EU koja se suprostavlja Milinoj politici. Vi nemate potrebe da se bakcete s time, oni ionako od vas ocekuju kao i od srpskih naprednjaka da se bavite kriminalom, i samo kriminalom. Inace, ako imalo raspete svoju koncentraciju na siri drustveni okvir izgubicete taman toliko poena koliko vam je potrebno da samostalno preuzmete vlast. A ako se to desi, na slededcim izborima cete zavrsiti kao HDZ u Hrvatskoj, na dvadeset posto sledecih 10 i vise godina.
A sad objasnjenje, zasto je kriminal u vlasti jedina vasa karta. Milin SNSD ima taman toliko veze sa socijaldemokratijom koliko i Obama sa Kozarackim kolom. SNSD je iz soc okvira skrenuo u klasican lib lab ideoloski projekat (cija je izvorna uloga bila namjenjena PDPu i Silajdzicevoj stranci a u najkracem to je kombinacija (neo)liberalnih vrijednosti i isticanja etnonacionalnih, religijskih i kulturnih posebnosti. To je politika koja je desno od centra i desnije od vaseg narodnjastva al izgleda da vama treba to crtati. Oni su vec deset godina na tom kursu i vi nikako da shvatite da za prosjecnog srpskog glasaca glasanje za MIlu spasava srpstvo i srpske interese a ne glasanje za SDS, vi ste tu bitku nacionalne ekskluzivnosti izgubili. A to ste potpisom pod fondacijom Adenauer i potvrdili. Ako se to zbog spoljnih interesa vec moralo desiti, onda nemojte sad u predizbornoj kampanji lagati i sebe i birace, oni nisu bas toliko retardirani. Nacionalnu pricu nece popusiti ali pricu o kriminalu hoce, reper vam je Srbija. A vi i dalje navodno srbujte :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 13:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

koliko god htio,za mene postoji ipak neki donji prag pitanja,na koja bih sam sebi bio smiješan kad bih uopšte odgovarao...jedno od njih je ovo

Citiraj:
za prosjecnog srpskog glasaca glasanje za MIlu spasava srpstvo i srpske interese a ne glasanje za SDS

stvarno,onaj ko vjeruje u priču da snsd spašava srpstvo od izdajničkog sds-a,i treba da glasa za njih.

nemoj se ljutit,pametan si momak,ali tako nešto napisat,je za mene isto kao da barcelona optužuje real madrid za antišpansko djelovanje,i počne priču o svom velikom "španstvu" :lol: :lol:

lijepo je ponekad razmjeniti argumente,ali postoje valjda bar neki aksiomi...a aksiomi se ne dokazuju!!

nadam se valjda da se bar toliko zna koja stranka je odigrala najveću ulogu o stvaranju RS,i proglasila Republiku Srpsku,ako baš hoćeš...a koja u to vrijeme nije ni postojala.

zato bar o tim nacionalnim pitanjima,ne bih stvarno...izvini

a potpuno cijenim ovaj tvoj stav koga stalno ponavljaš da će mile pomest.....isto tako,i ja imam pravo da se samo nasmijem na to.

a ko će biti u pravu,neće odlučit glupe rasprave na forumu,već srpski narod na Miholjdan ove godine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]