gagi je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
sta im znaci ova poruka da ce poruke biti jeftinije, da li se zna koliko?
Ukidaju sve postojece frend tarife i uvode samo jednu jedinstvenu, koja je u sustini ona hit tarifa samo je cijena sms-a nesto niza nego prije, ali skuplja onima koji su koristili tarifu ŠALJI, ono sto je lose je obracunska jedinica 60+60 sekundi, i ustpostava poziva, a jedino sto su uveli je mogucnost da se 2 frend broja izaberu iz bilo koje fiksne ili mobilne mreze u bih, uglavnom svi ce automatski biti prebaceni na tu tarifu od 10 aprila:
http://www.mtel.ba/article/1941/Obavje_ ... ND__uslugene kontam sta je ovo mtel sam sebi daje autogol

cini mi se da je mtel odlucio da povisi cijene. cuj samo jedna tarifa ovo je definitvno korak nazad. Dalje obracunska jedinica 60 sekundi. Jedino pozitivno i novo je ista cijena poziva ka svim mrezama i mogucnost izbora frend broja i iz drugih mob.mreza (za korisnike pozitivno, ali za mtel ne znam bas sa ovakim cijenama, obrac.jedinicom i samo jednom tarifom moze da bude jos i stimulativno da pobjegnu sa njega). Vidjecemo hoce li konkurencija bht i eronet pratiti ovo ili ce ici da iskoriste sada ovu situaciju kada su povoljniji od mtela na prepaidu. Ovim ce mtel anulirati rast koji je imao u federaciji upravo sa pre paid korisnicima, sada ce stvari opet vratiti na nulu, ko zna mozda je to i neki precutni dogovor da svako postane predominantan na svom podrucju. Mislim da ako ovako ostane da ce raja se poceti masovnije prebacivati sa mtela na eronet koji je sad najpovoljniji i sa pre paidom-savrsena tarifa i sa post paidom. Ne znam sta su mislili u mtelu da ce postici sa ovim, vidjecemo.
U Hit tarifi se moglo pricati neograniceno samo za cijenu uspostave poziva, sada to vise nema. Ogroman korak unazad, kada se sve sabere.