banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2014, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zar nisu Kurdi zaduženi za Kebab?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ovi kod kojih sam ja jeo najbolji kebab nedaju pomenuti bilo sta u vezi Kurda.. tako da.. :D

Sad ozbiljno.. trebalo bi, odlicna je brza hrana, cudno da do sada niko nije pokusao, onako kako treba.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 00:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Borac u srcu je napisao:
Па друже као и све што је ново, потребно је вријеме да се укоријене и нови називи. Видјећеш и сам за 20-ак година, како ће се доста тога промјенити. И данас је промјена у односу на период од прије неких 10 год. иако то није баш дуг период. То је процес који траје.

Volio bih da si u pravu, ali novi Borčevi grafiti uopšte ne obećavaju, po Obilićevu se mogu vidjeti potpisi RBHM ili ćirilicom ispisane Čaire. Sve to šaraju klinci koji su 1996. godište i mlađe.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 09:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Borac u srcu je napisao:
Турски су ближи и муфтији Чамџићу колико сам примјетио и отприлике сте на истом фону у френетичном заступању турске оставштине на овим просторима.
I ti pričaš o glupim argumentima? O spuštanju rasprave na kafanski nivo i pokušaju vrijeđanja (mada mene poređenje sa muslimanima ne vrijeđa iako musliman nisam) ćemo drugom prilikom.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sto se mene tice (i ovih naziva dijelova grada i ulica, itd) uopste nije poenta u Muslimanima, Srbima, Hrvatima itd.
Nego u Turcima. Turske nazive ne volim, isto ko sto ne bih volio njemacke, austrougarske, ustaske... u sred BL.
Oni su ubijali ovdasnji narod, tlacili, klali, izrabljivali, odvodili djecu i sta sve ne i nema nikakvog razloga da ostavljamo njihove.
Logicno je da je debelo najvise srpskih, ali to ne treba biti znak da sve i jedan naziv treba biti srpski. Pa nismo samo u BL nikad bili.

@Zoka, ja isto govorim Mejdan i Budzak jer nisam navikao. Ali za sto godina vjerovatno se tako nece govoriti. I ne treba.
S tim da mi ni ovi nazivi naselja nisu sretno rjesenje, nego ono ratno/poslijeratno kad je samo bitno promijeniti, a ne i sta staviti.

Ako vec nemamo dovoljno svojih ljudi, onih koji su BL unaprijedili/proslavili/... nekih koji su bitniji regionalno i onih najvecih (poput Andrica, Tesle...) cije naziva bi trebao imati svaki grad, narodnih heroja (volj partizana volj ovih kraljevskijih), gradova prijatelja, geografskih odrednica... onda fino nazovemo ulice brojevima ko Ameri i dovidjenja.
Prva, druga, sesnaesta... Dok ne izroni neko.

Meni je bezveze da u BL imamo ulicu Romanovih, ako cemo tako. Ali opet, to je samo bezveze, a neki turski i ustaski nazivi bi mi bili morbidni.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 09:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
sve je to stvar lične percepcije..filozof je sarajlija,pa mu i ne zamjeram što zaliježe za ivanjsku,ali naši očevi i djedovi sigurno ne žale za tim nazivom,jer dobro znaju šta im je prva asocijacija na ivanjsku :( :(

pošto nam je 1000 puta više zla nanio ndh za 4 godine nego turčin za 500,i meni manje smetaju mejdani šehitluci i hisete..bila je trećina begu,zakon prve bračne noći,ali nije turčin često išao iz čista mira klati hiljade srpskih žena i djece :( :( ...al pošto su meni ta naselja i ranije bili kao druga država,hebe mi se....nek ne diraju novu varoš i paprikovac!!!

mada,i ovo "varoš" mi je sumnjivo...neće valjda doć na tapet :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 10:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Varoš je naziv ugarskog iliti mađarskog porijekla koja označava naselje ili utvrđen grad.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 11:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Meni je bezveze da u BL imamo ulicu Romanovih, ako cemo tako. Ali opet, to je samo bezveze, a neki turski i ustaski nazivi bi mi bili morbidni.

Meni je bezveze da imamo ulicu Kraljevića Marka koji je dokazani "saradnik okupatora". Isto mi je bezveze da nemamo ulicu Skendera Kulenovića, a imamo Majke Knežepoljke iako je Kulenović spjevao taj naljepši (u nedostatku boljeg naziva) ep tragediji srpske majke. Imamo ulicu i naselje AU generala Petra Preradovića al' smeta nam Šeher (koji je oduvijek bio mjesto gdje su većinski živjeli muslimani. Jbt pa oni su ga i naprvili). Imamo ulicu Rade Radića čiji su četnici okrvavili kamu o mnogi srpski vrat al' smeta nam Budžak (ćošak, prikrajak, štek). Je l' vidiš ti šta ja hoću da kažem?
Btw, šehidi koji se pominju u legendi o tome kako su Šehitluci dobili ime su poginuli u borbi protiv AU monarhije.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 11:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

o tim ulicama bih ja mogao roman napisat,pošto svakodnevno sklapam te ugovore,pa znam svašta nešto...uglavnom,čim vidim da je korisnik iz ulice rade radića,vojvode uroša drenovića,vojvode prijezde,ili bilo kog vojvode-već znam da je u pitanju šeher,vrbanja,sitari ili tako nešto :lol: :lol:

ali,evo nešto i za vašu informaciju,što vjerovatno ne znate,nisam ni ja znao dok nisam dobio adresu nekog korisnika iz kozarca...ULICA 17 VITEŠKE KRAJIŠKE BRIGADE!!

Znači brigada mehmeda alagića iz sedmog korpusa (travnik),protiv koje sam direktno ratovao na Vlašiću bar 2 godine,i protiv koje su mi drugari ginuli i ranjavani!!!

Mislim da nemam potrebe nikome govorit da je Kozarac u RS.

E to mi smeta,a ne šeher,mejdan ili hisete...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 11:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Zar nema u Prijedoru neka vlast koja je trebala odobriti takav naziv?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 11:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

e to ja tebe pitam...mada ne znam,možda je kozarac sad i opština...ma šta god da je...strašno :( :(

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 11:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije opština. Oni mogu da predlože al' neko iz prijedoske uprave je to morao odobriti. I onda neko priča da su nama Turci krivi :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
_зока je napisao:
Isto mi je bezveze da nemamo ulicu Skendera Kulenovića, a imamo Majke Knežepoljke iako je Kulenović spjevao taj naljepši (u nedostatku boljeg naziva) ep tragediji srpske majke.

Ulica Majke Knežpoljke je bivša Ulica Skendera Kulenovića (tu sam odrastao). To je najveća Ironija.
Najljepši nije dobra riječ u kontekstu. Vjerovatno se nisi mogao sjetiti izraza najveličanstveniji, ako se takva patnja uopšte može opisati kao nešto naj.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ulica skendera kulenovica se nalazi kod skretanja za zeleni most iz pravca centra kad se ide

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
STRATOKASTEL je napisao:
_зока je napisao:
Isto mi je bezveze da nemamo ulicu Skendera Kulenovića, a imamo Majke Knežepoljke iako je Kulenović spjevao taj naljepši (u nedostatku boljeg naziva) ep tragediji srpske majke.

Ulica Majke Knežpoljke je bivša Ulica Skendera Kulenovića (tu sam odrastao). To je najveća Ironija.
Najljepši nije dobra riječ u kontekstu. Vjerovatno se nisi mogao sjetiti izraza najveličanstveniji, ako se takva patnja uopšte može opisati kao nešto naj.

Kakva ironija. Skender Kulenovic je dobio vecu i vazniju ulicu, ona se nastavlja na ulicu Kralja Petra 1. Karadjordjevica koja je centralna gradska ulica.
Kad mi nadjete primjer ulice u Sarajevu sa srpskim velikanom nebitno cega, koja je premjestena na vazniju ulicu javite, dotad kukajte o nedostatku Bosnjackih naziva ulica u BL. A nije Sarajevo daleko.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ташко je napisao:
Nego u Turcima. Turske nazive ne volim, isto ko sto ne bih volio njemacke, austrougarske, ustaske... u sred BL.

Треба Миле да врати стари назив за Александровац, како моћно звучи КК Игокеа из Rudolfstalа!

А ја бих имао имање у Windthorstu. Ко гроф неки!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
V@nja je napisao:
Citiraj:
Видјећеш и сам за 20-ак година, како ће се доста тога промјенити.

Hoce, mi cemo biti 20 godina stariji, forum ce slaviti 33. rodjendan
A Sehitluci ce i dalje da budu Sehitluci
:D

I grbu Banjaluke ce u medjuvremenu biti dodata krtola kao jedno od obiljezja grada

:lol:

+1

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Schlager je napisao:
o tim ulicama bih ja mogao roman napisat,pošto svakodnevno sklapam te ugovore,pa znam svašta nešto...uglavnom,čim vidim da je korisnik iz ulice rade radića,vojvode uroša drenovića,vojvode prijezde,ili bilo kog vojvode-već znam da je u pitanju šeher,vrbanja,sitari ili tako nešto :lol: :lol:

ali,evo nešto i za vašu informaciju,što vjerovatno ne znate,nisam ni ja znao dok nisam dobio adresu nekog korisnika iz kozarca...ULICA 17 VITEŠKE KRAJIŠKE BRIGADE!!

Znači brigada mehmeda alagića iz sedmog korpusa (travnik),protiv koje sam direktno ratovao na Vlašiću bar 2 godine,i protiv koje su mi drugari ginuli i ranjavani!!!

S obzirom da se često susrećem sa "zemljišnoknjižnim izvadcima" (popularno rečeno izvodi iz gruntovnice), nekoliko puta sam dobijao te izvode na kojima je u B vlasničkom listu upisana NDH kao vlasnik predmetne nekretnine... prvi put sam se snebivao, poslije mi je to postala tužna činjenica... mislim, 50-ak godina SFRJ, i 20-ak ove sad države i da niko nije našao za shodno preimenovati te upise u državna, društvena ili kako već... ali zato je NDH za tih par godina upisala sebe...a to je zvanična dokumentacija...
Dakle svaka priča o imenima gradova, ulica, naselja, nakon ovakvih činjenica je irelevantna na ovim prostorima... takve stvari sigurno nećemo sresti recimo u Sloveniji...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Sep 2011, 11:18
Schlager je napisao:

Ta ulica ne postoji na prostoru grada Prijedora. Da se korisnik možda ne zove Šerif Jaskić?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
despot777 je napisao:
a... takve stvari sigurno nećemo sresti recimo u Sloveniji...

i meni je nevjerojatno kako su Slovenci tu pragmaticni i poprilicno realni , dok su svi istocno od Sutle budale na kvadrat i cak iako se busaju u prsa junacko patriotska nisu dosljedni ni 10 posto.Slovenci su mozda minimalno mijenjali nazive ulica, skoro sve iz doba SFRJ je ostalo, nesto cak i iz kraljevine, tako u jezgru Ljubljane ima ulica Svetosavska, Cara Dusana, Luzickih Srba, o NOB-u da ne pricam, ali ovdje je napravljen pomor, politizacija , manipulacija, idiotizam i obrnuto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]